Πώς ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τα δεδομένα και έκλεισε τον Καρντόνα – Τα 5.000.000 € της Κάντιθ και η… Μπάρτσα

Πώς ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τα δεδομένα και έκλεισε τον Καρντόνα – Τα 5.000.000 € της Κάντιθ και η… Μπάρτσα

Ο Σέρχι Καρντόνα ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα και to10.gr εξηγεί πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει μια μεταγραφή που ακόμη κι ο Κορδόν πίστευε ότι είναι δύσκολη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σε όλα, τόσο με τη Λας Πάλμας όσο και με τον Σέρχι Καρντόνα, ώστε ο Ισπανός να είναι ο αριστερός μπακ που θα αποκτηθεί από τους Πειραιώτες, για να καλύψει το κενό που δημιούργησε η πώληση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στη Σπαρτάκ Μόσχας. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, βεβαίως. To10.gr έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό, τόσο το ενδιαφέρον όσο και τις θετικές εξελίξεις. Αλλά από χθες ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου, επιβεβαίωσε και τυπικά την πώληση. Πόσο πιο επίσημα;

Στο διαδικαστικό του πράγματος, οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και ίσως και σήμερα να φέρουν στην Ελλάδα τον Ισπανό αριστερό μπαμ, με σκοπό να περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει το πολυετές (πιθανότατα 4ετές) συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, θέτοντας άμεσα εαυτόν στη διάθεση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Το σημαντικό στη συγκεκριμένη μεταγραφή είναι ότι όταν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις επαφές για να αποκτήσει τον Καρντόνα, ακόμη και ο Αντόνιο Κορδόν ήταν επιφυλακτικός για το κατά πόσο θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τη μεταγραφή. Και αυτό διότι έχει δύο θέματα να επιλύσει: 1) Την άρνηση της Λας Πάλμας να πουλήσει σε λογική τιμή έναν παίκτη που προκάλεσε το ενδιαφέρον ακόμη και της Μπαρτσελόνα και 2) Τις δευτέρες σκέψεις του 24χρονου μπακ, ο οποίος έχτισε εξαιρετικό όνομα στην ομάδα των Κανάριων Νήσων και ήθελε να παίξει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να αλλάξει την κατάσταση. Κατ’ αρχάς τα βρήκε με τον ποδοσφαιριστή. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδειξε στον Καρντόνα τι έχει στο μυαλό του για τον ίδιο. Πόσο πολύ τον πιστεύει, ενώ παράλληλα ο παίκτης ενημερώθηκε για πράγματα που δεν γνώριζε, τόσο για τον σύλλογο όσο και για τις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες στις οποίες θα δουλέψει. Με το οικονομικό επίσης να παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς οι Ερυθρόλευκοι πολλαπλασιάζουν τις απολαβές του, σε σχέση με ό,τι έπαιρνε και μπορούσε να δώσει η Λας Πάλμας.

Αυτή η αλλαγή του παίκτη και η ενημέρωση της ομάδας από τα Κανάρια Νησιά ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2024, παράλληλα με την πίεση του Ολυμπιακού να γίνει άμεσα η μεταγραφή, ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα προς την ολοκλήρωση του deal. Το οποίο έχει ουσιαστικά κλείσει εδώ και δύο ημέρες.

Αντί επιλόγου, μια σημαντική σημείωση. Ο πρόεδρος της Λας Πάλμας ουσιαστικά απολογήθηκε για το γεγονός ότι «αναγκάστηκε» να πουλήσει τον Καρντόνα με «μόλις» λίγο πάνω από τα 2.000.000 ευρώ. Ακριβώς επειδή ο παίκτης ενημέρωσε ότι εάν δεν παραχωρηθεί, θα φύγει ελεύθερος.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν μια μεταγραφή θα πετύχει, αλλά ο Ολυμπιακός πέτυχε να κλείσει έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο πριν από έξι μήνες η ομάδα του είπε «όχι» σε επίσημη πρόταση 5.000.000 της Κάντιθ! Και για τον οποίο υπήρχαν αναφορές όλο τον χρόνο για όμαδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Βιγιαρεάλ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ