Ο Έσε στον Ολυμπιακό – Επιβεβαίωσε ότι «έρχεται» για τις υπογραφές – Πότε φτάνει – Ολες οι λεπτομέρειες

Ο Έσε στον Ολυμπιακό – Επιβεβαίωσε ότι «έρχεται» για τις υπογραφές – Πότε φτάνει – Ολες οι λεπτομέρειες

Ο Ολυμπιακός έχει «κλειδώσει» τη μεταγραφή το Σαντιάγκο Έσε, ο ίδιος αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του και έρχεται στην Ελλάδα για να πιάσει άμεσα δουλειά.

Ο Σαντιάγκο Έσε είναι περίεργο παιδί. Μεγαλύτερος από την ηλικία του. Με άποψη. Με προσωπικότητα. Με χαρακτήρα. Με «παράστημα». Με θέση. Δεν γίνεσαι εύκολα αρχηγός σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου στα 21 σου χρόνια. Πόσο μάλλον σε μια ομάδα της Αργεντινής, όπως η Ουρακάν. Μια ομάδα που πέρυσι τερμάτισε 3η στην Αργεντινή, στην ισοβαθμία με τη Ρίβερ Πλέιτ, πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το Estadio Tomás Adolfo Ducó, το γήπεδο της ομάδας από το Μπουένος Άιρες, έχει χωρητικότητα 61.000 θέσεις. Φέτος, σε 19 εντός έδρας παιχνίδια, έγιναν 6 sold out και σε κανένα ματς η παρουσία των οπαδών δεν «έπεσε» από τις 25.000.

Σε αυτή την ομάδα ο νέος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και στον Πειραιά. Παίζοντας στην αγαπημένη του θέση. Στο «6». Μια θέση που την αγαπάει. Και την υπηρετεί με τρόπο εξαιρετικό. Με παλαιάς κοπής αργεντίνικη «αλητεία» και τσαγανό, αλλά και με σύγχρονα χαρακτηριστικά. Αυτά που αναζητά ο Ολυμπιακός για τον βασικό «κόφτη» του. Γιατί αυτό ακριβώς έρχεται να γίνει ο Έσε. Ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Γιαν Εμβολά στην ιεραρχία των χαφ.

Διαβάστε επίσης: Ο Χουάνγκ «κρέμασε» τον Ολυμπιακό και ο Μαρτίνεθ τον «τελείωσε» στο Ρέντη με ομιλία-ράπισμα – Οι λεπτομέρειες της «ανταρσίας»

Ο Έσε αποτελεί ίσως τον πρώτο ποδοσφαιριστή «υψηλού κόστους» που έβαλε στο τραπέζι του Ολυμπιακού ο Αντόνιο Κορδόν. Και οι Ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που έπρεπε. Χειρίστηκαν με σοβαρότητα την υπόθεση. Και πλέον είναι ασφαλές να αναφέρουμε ότι ο 21χρονος μέσος μπορεί ήδη να αρχίσει να χαρακτηρίζεται «κλεισμένος». Και αυτό, διότι το λέει και ο ίδιος. Και ο ατζέντης του. Μάλιστα, ο Έσε, ενημέρωσε τους συμπαίκτες του ότι έχει αποφασίσει να αποδεχθεί την προσφορά του Ολυμπιακού. Και ότι αναχωρεί άμεσα για την Ελλάδα. Για την ακρίβεια, πηγές από την ομάδα της Ουρακάν ανέφεραν πως ο παίκτης είναι πιθανό να βρεθεί στην Ελλάδα έως τη Δευτέρα.

Η επιτυχία του Ολυμπιακού να κλείσει τον εν λόγω παίκτη, είναι πολύ μεγάλη. Και υπάρχουν λόγοι που εξηγούν το «γιατί». Κατ’ αρχάς, ο ίδιος ο Έσε απέρριψε την Αντερλεχτ πριν από λίγες εβδομάδες. Οι Βέλγοι έφτασαν να δίνουν σχεδόν 6.000.000 με τα μπόνους. Αλλά παρά το γεγονός ότι η Ουρακάν είχε πει το «ναι», ο ποδοσφαιριστής και ο ατζέντης του δεν «ψήθηκαν». Για την ακρίβεια, «χάλασαν» τη μεταγραφή. Καθώς στον Έσε δεν άρεσε το πρότζεκτ που είχε η βελγική ομάδα για την εξέλιξη και τη χρησιμοποίησή του!

Εδώ και καιρό από το to10.gr έχω καταγράψει την «τρέλα» του Αντόνιο Κορδόν με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Όπως και τη βεβαιότητα πως ο Ολυμπιακός θα έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει. Και η μεταγραφή ουσιαστικά πλέον είναι κλεισμένη. Εστω σε πρώτη φάση, καθώς μέχρι να ολοκληρωθεί ένα deal, να πέσουν οι υπογραφές και να βγουν οι… φωτογραφίες, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Αλλά εδώ που έφτασε το θέμα, από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Έσε παραδέχεται πως έχει αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό, όλα φαίνεται ότι τελειώνουν.

Για τα οικονομικά δεδομένα και τα ποσοστά, κυκλοφορούν μια σειρά από αριθμούς, που δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναπαράγουμε. Εκείνο που αξίζει να σημειώσουμε, ωστόσο, είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει εξ αρχής να ξοδέψει ένα ποσό κοντά στα 4.000.000 για να αποκτήσει τον συγκεκριμένο παίκτη. Και φρόντισε να βρει τον τρόπο, ώστε να γίνει η μεταγραφή, με τον τρόπο που ήθελε, στον χρόνο που ήθελε και κυρίως, με τον ποδοσφαιριστή 100% θετικό στο να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Και αυτό είναι τεράστιας σημασίας ζήτημα. Ειδικά από τη στιγμή που ο σύλλογος έχει «καεί» στο όχι μακρινό παρελθόν (σ.σ. Λοβέρα, ο οποίος παρεμπιπτόντως κλείσει τη Ροζάριο Σεντράλ, ως δανεικός για έναν χρόνο, με οψιόν αγοράς ύψους 1,5 εκατ. ευρώ).

Κλείνοντας, δύο σοβαρές σημειώσεις. Ο Έσε έρχεται στην Ελλάδα έχοντας ως «προίκα» 122 συμμετοχές, 9 γκολ και 8 ασίστ με τη φανέλα της Ουρακάν. Πριν ακόμη γίνει 22 ετών (22/10/2001). Φέτος έχει αγωνιστεί σε 37 αναμετρήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι έρχεται μετά από φουλ χρονιά. Ετοιμος. Επίσης, δεν έρχεται ως «αντι-Χουάνγκ». Ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε ούτως ή άλλως «6άρι» και πήρε αυτό που ήθελε. Εάν φύγει ο Χουάνγκ, θα αποκτηθεί άλλος. Box to box. Αλλο στιλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ