ΑΕΚ: Η τρίτη ομάδα στη 15ετία που έπεσε «στην παγίδα»

ΑΕΚ: Η τρίτη ομάδα στη 15ετία που έπεσε «στην παγίδα»

Ποιο είναι το στατιστικό, ποιοι «έπεσαν στην παγίδα» και ποιες οι περιπτώσεις που... δεν ισχύουν.

Η ΑΕΚ έχασε τους πρώτους της βαθμούς στην νέα σεζόν, στην δική της πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, χθες στην Opap Arena κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Μπορεί να μην ήταν η πρώτη αγωνιστική (λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων), όμως η χθεσινή αναμέτρηση αποτελούσε την πρεμιέρα της «Ένωσης» στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα των Σερρών κατάφερε να πάρει το 1-1 στην Αθήνα, «κόβοντας» τους πρώτους βαθμούς από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία φέτος υπερασπίζεται τον τίτλο.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση κρύβει μέσα της ένα στατιστικό, το οποίο έχει αρνητικό χαρακτήρα και στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει επιβεβαιωθεί άλλες δύο φορές στα τελευταία 15 χρόνια.

Αυτό αφορά τους πρωταθλητές Ελλάδας και τις πρεμιέρες τους στο επόμενο ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο μπαίνουν ως υπερασπιστές.

Μόλις δύο φορές έχει γίνει κάτι ανάλογο στην ελληνική Super League (πέρα από χθες), από δύο διαφορετικές ομάδες.

Η πιο πρόσφατη, είναι η περίπτωση του Ολυμπιακού, ο οποίος μπήκε ως πρωταθλητής Ελλάδος την σεζόν 2021/2022 ώστε να υπερασπιστεί το «στέμμα» του από το πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς.

Η πρώτη αγωνιστική όμως, τον βρήκε ισόπαλο (0-0) στο Γ.Καραϊσκάκης με αντίπαλο τότε, τον Ατρόμητο, το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου.

13 χρόνια πίσω!

Για να βρούμε την επόμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας 13 χρόνια πίσω.

Όταν ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2009/2010 και έμπαινε στην επόμενη σεζόν ώστε να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του.

Η εξέλιξη όμως δεν ήταν η τότε αναμενόμενη, αφού οι «πράσινοι» του Νίκου Νιόπλια δεν είχαν καταφέρει να πάρουν την νίκη απέναντι στην Ξάνθη, στην άδεια Λεωφόρο.

Τελικό σκορ 1-1, με τον Πετρόπουλο να ανοίγει το σκορ στο 9΄για τον Παναθηναϊκό και τον Έλινγκτον να ισοφαρίζει στο 51΄.

Άλλο πρεμιέρα, άλλο πρώτη αγωνιστική

Έχει ξανά υπάρξει φορά που ο Ολυμπιακός είχε «πάθει» κάτι τέτοιο, όμως με μια μεγάλη διαφορά, η οποία είναι ο λόγος που δεν μπαίνει σε αυτή τη λίστα.

Την σεζόν 2020/2021, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινάνε από την αφετηρία του πρωταθλήματος ως οι κάτοχοι του. Πρακτικά η πρώτη αγωνιστική με αντίπαλο την ΑΕΚ, βρήκε τον Ολυμπιακό να χάνει δύο βαθμούς, καθώς το παιχνίδι είχε λήξει με 1-1 στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τους Βρουσάϊ και Σιμόες.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση όμως δεν είχε διεξαχθεί με όλες τις υπόλοιπες την πρώτη αγωνιστική λόγω αναβολής έπειτα από απόφαση της Super League. Το ματς έγινε στις 16 Δεκεμβρίου, επομένως μόνο πρεμιέρα δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε.

Και αυτό διότι η πρεμιέρα εκείνης της χρονιάς σε ελληνικό έδαφος, είχε βρει τον Ολυμπιακό στη δεύτερη αγωνιστική να επικρατεί στο Καραϊσκάκη του Αστέρα Τρίπολης με 3-0.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ