Ομόφωνα η Super League για elite διαιτητές στα ντέρμπι και οικονομικό έλεγχο στην ΕΠΟ

Ομόφωνα η Super League για elite διαιτητές στα ντέρμπι και οικονομικό έλεγχο στην ΕΠΟ

Αυτές είναι οι αποφάσεις που συμφωνήθηκαν ομόφωνα στη συνεδρίαση της Super League

Αποφασισμένη η Super League να μην ζήσει στο πρωτάθλημα της τα… περσινά κωμικοτραγικά με τη διαιτησία της ΚΕΔ, αλλά και να πληροφορηθεί επιτέλους από την ΕΠΟ που πάνε τα εκατομμύρια ευρώ που οι ΠΑΕ διοχετεύουν σε ετήσια βάση στην Ομοσπονδία. Ομόφωνα πάρθηκαν και οι δύο σχετικές αποφάσεις πριν από λίγο στο ΔΣ του συνεταιρισμού. Και αυτό έχει τη σημασία του σε μια συγκυρία που το πάρκο Γουδή επιμένει να πιστεύει πως μπορεί να κάνει ότι θέλει, αγνοώντας και τις οδηγίες της UEFA αλλά και τον βασικότερο αιμοδότη της: Τις ίδιες τις ομάδες…

Τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη φάση των ομίλων. Και έπειτα από ένα καλοκαίρι με πολλά και ενδιαφέροντα μεταγραφικά; Η αίσθηση πως μπορούμε φέτος να δούμε ένα ακόμη καλύτερο Super League πρωτάθλημα τουλάχιστον σε ότι αφορά στην κορυφή του. Περισσότερο ανταγωνιστικό, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Δυστυχώς όμως στα μέρη μας όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.

Και έτσι θα πάει όσο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας συνεχίζει να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται ως το υπαριθμόν 1 πρόβλημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πως το τοποθέτησε στο χαρτί ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην προ ημερών επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο; «Δεν έχετε το παραμικρό ενδιαφέρον για την πρόοδο του ελληνικού ποδόσφαιρου. Το μόνο που σας απασχολεί είναι η αυτοσυντήρησή σας και η διατήρησή σας στην επιφάνεια, έστω και αν πρόκειται για την επιφάνεια του υπονόμου».

Ναι, ο πρόεδρος της Super League, με επιστολή που κοινοποιήθηκε και στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σε μια περίοδο που η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προσπαθεί να… ξαναστρώσει το χαλί στα δικά της μέτρα αναφορικά με την Διαιτησία του πρωταθλήματος. Υπάρχουν δύο μεγάλα ντέρμπι άλλωστε το επόμενο Σαββατοκύριακο με την επανέναρξη της Super League (ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ-Άρης) και ακολουθούν ως την 8η αγωνιστική πολλά και διάφορα ανταμώματα αυτού του επιπέδου (Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 5η, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 7η, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 8η) . Η Ομοσπονδία λοιπόν δημιουργεί ατμόσφαιρα για να μην δούμε elite διαιτητές σε όλα αυτά τα ματς, ψάχνοντας προκαταβολικά δικαιολογίες αλλά και θέλοντας να ρίξει αλλού τις ευθύνες με θέα σε ότι έρχεται.

Τι ακριβώς συνέβη; Ο Τάκης Μπαλτάκος πριν από μερικές ημέρες έστειλε μια επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, για το θέμα. Ο Τσέφεριν –που λίγες εβδομάδες πριν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους ιδιοκτήτες της Big 4- απάντησε αφήνοντας το ενδεχόμενο να βοηθήσει η UEFA και εκείνος χρησιμοποιήσε την επιστολή του Σλοβένου κατά το δοκούν: Απέστειλε μόνο αυτή στον πρόεδρο της Super League και στον Αναπληρωτή Υπουργό θέλοντας με έναν τρόπο να πει ότι οι καλοί ξένοι διαιτητές «δεν», διότι τέλος πάντων οι ομάδες δημιουργούν τοξικό περιβάλλον και το Κράτος δεν έχει καλή αστυνόμευση στα γήπεδα.

Η ΚΕΔ της ΕΠΟ δηλαδή φέρνει όποιον διαιτητή θέλει –γιατί και πέρσι elite είδαμε από το σταγονόμετρο-, εκείνοι συναγωνίζονται τους Έλληνες στο ποιος μπορεί να κάνει ένα πρωτάθλημα… μπουρλότο, και έπειτα την ευθύνη την έχουν όλοι οι άλλοι εκτός από τον Μπαλτάκο, τον (λέμε τώρα) αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ και τον «αντιπρόεδρο» Σταύρο Μάνταλο που ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι εκείνος είναι που κάνει τους ορισμούς.

Δεν έχει σκοπό να τα επιτρέψει όλα αυτά η Super League. Φάνηκε στο σημερινό ΔΣ του συνεταιρισμού. Εκεί όπου ομόφωνα ψήφισε για την κατάθεση του αιτήματος (μέσω επιστολής) να υπάρχουν μόνο ξένοι διαιτητές απο τα προηγμένα Πρωταθλήματα του UEFA Ranking για τα παιχνίδια ντέρμπι των 4 και του Άρη (όλα τα παιχνίδια μεταξύ των πέντε ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης). Παράλληλα ο συνεταιρισμός ομόφωνα συμφώνησε να απαιτηθεί απο την ΕΠΟ οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος για τα ποσά που δίνει η ΕΠΟ στην Ομοσπονδία. Μια πονεμένη ιστορία, που η ΕΠΟ αποφεύγει εδώ και χρόνια. Για αυτό το τελευταίο η ΑΕΚ απάντησε μάλλον με… αστερίσκο, με βάση το ρεπορτάζ. Αλλά αυτό δεν το λες και έκπληξη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ