Το 7ωρο «ξεψάχνισμα» του Γιόβετιτς, η κατάστασή του, το πλάνο του 90λεπτου, το συμβόλαιο και το 70% για το αυτόματο «+1»

Το 7ωρο «ξεψάχνισμα» του Γιόβετιτς, η κατάστασή του, το πλάνο του 90λεπτου, το συμβόλαιο και το 70% για το αυτόματο «+1»

To10.gr γράφει για τον Στέβαν Γιόβετιτς, τις 7ωρες εξετάσεις, τα σούπερ αποτελέσματα, το «τρελό» 90λεπτο του Μαυροβουνίου, το συμβόλαιο και την άποψη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Η μεταγραφή του Στέβαν Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό, αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό. Κυρίως, λόγω του παρελθόντος του Μαυροβούνιου επιθετικού. Υπήρχαν ανησυχίες για τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε στη διάρκεια της καριέρας του. Αλλά και για ένα πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει στο φινάλε της περασμένης σεζόν, όταν αγωνιζόταν στη Χέρτα. Στους Ερυθρόλευκους ήταν όλα γνωστά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντόνιο Κορδόν, όταν παρέδωσε τη λίστα με τους επιθετικούς που είχε επιλέξει για την ενίσχυση του Ολυμπιακού, είχε τοποθετήσει τον Μαυροβούνιο στο top 5 των επιλογών του. Και με τη σημείωση πως προέρχεται από έναν «μικρό τραυματισμό». Υπήρχε, δηλαδή, πλήρης εικόνα για την κατάστασή του. Αλλά και για ό,τι έκανε όλο το καλοκαίρι.

Όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να καταλήξει στην απόκτηση του Γιόβετιτς, μετά την απόρριψη της προσφοράς των 7.000.000 ευρώ για τον Χουλιάν Καράντζα, γνώριζε σε τι κατάσταση βρισκόταν ο 33χρονος στράικερ. Υπήρχαν σαφείς πληροφορίες για το πρόγραμμα που έκανε όλο το καλοκαίρι. Για την αποκατάστασή του από τον τραυματισμό. Για το πώς, πού, με ποιους δούλεψε. Για τη φυσική του κατάσταση. Για… όλα.

Διαβάστε επίσης: Όνομα έκπληξη για τον Ολυμπιακό

Παρά ταύτα, όπως κάνουν με όλους τους ποδοσφαιριστές, οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν από κόσκινο τον Γιόβετιτς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαυροβούνιος εξεταζόταν επί συνολικά 7 ώρες. Όχι γιατί έγινε κάποια… εξαίρεση για τον ίδιο, αλλά τόσο διαρκούν τα ιατρικά και εργομετρικά τεστ. Αυτό είναι το πρωτόκολλο που ακολουθεί η ΠΑΕ για να ολοκληρώσει μια μεταγραφή. Μάλιστα, ακόμη κι όταν ο ίδιος απόρησε με το… σκανάρισμα που του έγινε από τους ειδικούς του Ολυμπιακού, του εξήγησαν πως παρότι ο χρόνος πίεζε (σ.σ. έπρεπε να δηλωθεί στη λίστα την ίδια ημέρα), οι διαδικασίες δεν αλλάζουν για κανέναν. Εξάλλου, δεν πάει πολύς καιρός από την ημέρα που οι γιατροί «έκοψαν» τον Κένεντι.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Γιόβετιτς, ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Ο ποιοτικός σέντερ φορ έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση σωματικά. Έγινε σαφές πως δεν αντιμετωπίζει κανένα ιατρικό πρόβλημα. Ότι έχει ξεπεράσει πλήρως το μυϊκό πρόβλημα που είχε αποκομίσει στη Γερμανία. Και ότι πρόκειται για παίκτη… έτοιμο να παίξει. Όχι στο 100%, ελλείψει προετοιμασίας με ομάδα, αλλά σε εξαιρετικό επίπεδο. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στα παιχνίδια της Εθνικής Μαυροβουνίου.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανησυχούσαν για του παρελθόν του. Την επιβάρυνση από τους τραυματισμούς. Τη φυσική του κατάσταση. Γενικώς, την ετοιμότητά του. Αλλά τελικά επιβεβαιώνεται πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι είχαν αναφέρει στον Ολυμπιακό οι εκπρόσωποί του. Με τον έμπειρο επιθετικό να έχει δουλέψει πάρα πολύ στη διάρκεια του καλοκαιριού, παρά το γεγονός ότι ήταν χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο. Και αυτό είναι πλέον εμφανές. Ο Γιόβετιτς είχε κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του παρότι ήταν χωρίς ομάδα και επιβεβαίωσε πως αυτό συνέβη με λόγο.

Από to10.gr είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο πλάνο των Μαυροβούνιων. Ο ίδιος ο 33χρονος φορ, με το ιατρικό επιτελείο, τους γυμναστές και τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς, είχαν συμφωνήσει ότι δεν έπρεπε να πιεστεί. Ετσι, ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί συνολικά 90 λεπτά. Στα δύο ημίχρονα των αγώνων με τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία, για τα προκριματικά του Euro 2024. Με το σχέδιο να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς σε αυτά τα 90 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, ο νέος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είχε μία ασίστ κόντρα στους Λιθουανούς, αλλά και το μεγάλο γκολ της νίκης, απέναντι στους Βούλγαρους, του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, στο 97ο λεπτό του αγώνα. Ένα γκολ που έστειλε το Μαυροβούνιο στη 2η θέση του 7ου ομίλου. Και επιβεβαίωσε, πως στράικερ των Πειραιωτών, είναι ο απόλυτος ηγέτης.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ +1

Κλείνοντας, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι συμβόλαιο υπέγραψε ο Γιόβετις με τον Ολυμπιακό. Ποια είναι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, λοιπόν, ο Ολυμπιακός προσέφερε στον έμπειρο επιθετικό συμβόλαιο 1+1 χρόνων. Με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει και να λαμβάνει καθαρές ετήσιες απολαβές ύψους 1.100.000 ευρώ. Συν κάποια μπόνους επίτευξης στόχων. Επιπλέον, στη συμφωνία υπάρχει και πρόβλεψη για αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του 33χρονου επιθετικού, εάν συμπληρώσει το 70% των αγώνων του Ολυμπιακού. Παράλληλα, ωστόσο, υπάρχει και δυνατότητα του Ολυμπιακού να ενεργοποιήσει τον δεύτερο χρόνο ακόμη κι αν ο 33χρονος φορ δεν «πιάσει» τους στόχους.

Στον Πειραιά τρίβουν τα χέρια τους με τον Γιόβετιτς και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον περιμένει άμεσα στην Ελλάδα, με σκοπό να ενταχθεί στις προπονήσεις των Πειραιωτών και να αρχίσει να ενσωματώνεται στο σύνολο. Μετά από τρεις ημέρες ρεπό, ο Ισπανός περιμένει τη Δευτέρα τους μη διεθνείς παίκτες του στο Ρέντη, καθώς χρόνος δεν υπάρχει. Και πλέον όλοι επικεντρώνονται στο μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την ερχόμενη Κυριακή. Οπου ο Ολυμπιακός θέλει αποτέλεσμα. Για πολλούς και διάφορους λόγους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ