Τι συμβαίνει με τον Ορμπελίν Πινέδα: Από MVP και μεταγραφή 6,5 εκατ. ευρώ… στον πάγκο

Τι συμβαίνει με τον Ορμπελίν Πινέδα: Από MVP και μεταγραφή 6,5 εκατ. ευρώ… στον πάγκο

Ο πιο κομβικός παίκτης της νταμπλούχου ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να πιάσει τα περσινά του στάνταρ και γι' αυτό υπάρχει εξήγηση.

Αναμφίβολα ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν ο MVP της ΑΕΚ την περσινή σεζόν. Ο πιο σταθερός ποδοσφαιριστής της που δικαιολογημένα αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος. Ο Μεξικανός άσος ανταποκρίθηκε άριστα όπου κι αν κλήθηκε να αγωνιστεί και δεν ήταν λίγες οι φορές που έπαιξε σε άλλες θέσεις από τον άξονα όπου αποδεδειγμένα αποδίδει καλύτερα. Κατέγραψε 42 συμμετοχές σε Super League και Κύπελλο, έχοντας δέκα γκολ και τέσσερις ασίστ.

Όλα αυτά οδήγησαν την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι στο να κάνει την πιο δαπανηρή μεταγραφή της ιστορίας της σκορπώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς της. Οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν 6,5 εκατ. ευρώ στη Θέλτα για να τον κάνουν δικό τους, υλοποιώντας έτσι και την επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα, χάρη στον οποίο ήρθε πριν έναν χρόνο στην Ελλάδα για την ΑΕΚ ο 27χρονος άσος.

Διαβάστε επίσης: Η πρόταση του Bleacher Report στους Kings που δεν ήθελε με τίποτα να ακούσει ο Μπαρτζώκας

Φέτος όμως ο Πινέδα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να το πιάσει από εκεί που το άφησε πέρσι. Δεν έχει την φρεσκάδα και την ένταση που τον έκαναν να ξεχωρίσει στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση. Ο Πινέδα παίζει ασταμάτητα εδώ και έναν χρόνο καθώς πήγε στο Μουντιάλ του Κατάρ με το Μεξικό τον περασμένο χειμώνα ενώ φέτος είχε και πάλι υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα για το Gold Cup. Και όχι απλά έπαιξε, αλλά ήταν και εκ των βασικών πρωταγωνιστών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας στον δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου.

Με το τέλος της διοργάνωσης ο Πινέδα δεν ξεκουράστηκε παρά λίγες μόνο μέρες. Σχεδόν άμεσα πήρε το αεροπλάνο για την Ελλάδα αφού η ΑΕΚ θα έμπαινε στη «μάχη» για τα προκριματικά του Champions League. Όπως είναι λογικό, όλο αυτό επηρέασε τον Πινέδα που στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν δείχνει έξω από τα νερά του. Μπορεί να έπαιξε βασικός και στα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, όπου πλην ίσως του αγώνα στην Κροατία στα άλλα τρία έβγαλε κούραση σταδιακά, αλλά και στα τρία ματς του πρωταθλήματος έμεινε στον πάγκο.

Μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο με τον Πανσερραϊκό όταν το ματς είχε στραβώσει, μπήκε στα τελευταία λεπτά του ματς με τον Βόλο όπου και πάλι έδειχνε το πράγματα να δυσκολεύει για την ΑΕΚ ενώ στο ημίχρονο ήρθε και με τον Ολυμπιακό, για να βοηθήσει την ομάδα του να ισορροπήσει στον άξονα. Στην τελευταία περίπτωση, έμεινε στον πάγκο καθώς προερχόταν από ταξίδι από την Αμερική όπου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες για υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα.

Η επιβάρυνση του Πινέδα είναι τεράστια εδώ και έναν χρόνο και ο Αλμέιδα προσπαθεί να τον διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί για να μην χάσει και αυτόν με κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Όσο η ΑΕΚ όμως στερείται τον περσινό Πινέδα, σε συνδυασμό με το ότι έχει χάσει εδώ και αρκετό διάστημα τον Λιβάι Γκαρσία, τόσο πιο δύσκολο να είναι να επιστρέψει στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις της νταμπλούχου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ