Το τέλος του Μπένετ: Οι ομάδες δεν τον θέλουν, ο Μπαλτάκος «ανταπέδωσε» το χτύπημα και όλα κρέμονται από μια κλωστή

Το τέλος του Μπένετ: Οι ομάδες δεν τον θέλουν, ο Μπαλτάκος «ανταπέδωσε» το χτύπημα και όλα κρέμονται από μια κλωστή

Έπειτα από τις σημερινές εξελίξεις, το μόνο βέβαιο είναι πως ο Στιβ Μπένετ δεν μπορεί πλέον να σταθεί στη θέση του αρχιδιαιτητή.

Σημαδιακή η 21η Σεπτέμβρη για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις τέσσερις ομάδες μας να ξεκινούν την προσπάθεια τους στους ομίλους των κυπέλλων Ευρώπης προσπαθώντας να επαναφέρουν την Ελλάδα στη ζώνη των πέντε εισιτηρίων.

Σημαδιακή όπως φαίνεται όμως και για την επόμενη ημέρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου συνολικά μιας και οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών δείχνουν πως πλέον ο Στιβ Μπένετ ετοιμάζεται να αποτελέσει παρελθόν από τη θέση του αρχιδιαιτητή. Για την ακρίβεια; Πως δεν μπορεί πλέον να σταθεί σε αυτό το αξίωμα από τη στιγμή που έφτασε στο σημείο ως και ο πρόεδρος της ΕΠΟ να αμφισβητεί ανοιχτά τις ικανότητες του. Ο άνθρωπος δηλαδή που έναν χρόνο πριν τον έβαλε να καθίσει σε αυτή την καρέκλα.

Συγκάλεσε -προ ολίγου- ο Τάκης Μπαλτάκος την Επιτροπή Επαγγελματικού για την επόμενη Τετάρτη με μοναδικό θέμα: «Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ». Κοστούμι κομμένο και ραμμένο για τη θέση του Μπένετ που έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024, με ετήσιες αποδοχές 400.000 ευρώ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι; Δεν μπόρεσε λέει να βρει ξένο διαιτητή για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ της Δευτέρας και ετοιμάζονταν να στείλει το δίδυμο Σιδηρόπουλος-Παπαπέτρου που ήταν την Κυριακή στο ΠΑΟΚ-ΆΕΚ.

Πως γίνεται βέβαια σε ματς που είναι ορισμένο για Δευτέρα, να μην βρει ούτε έναν καλό ξένο διαιτητή, το λες και άξιο απορίας. Σε τέτοιο βαθμό που εκείνοι που ασχολούνται με τη διαιτησία περισσότερο να αναζητούν την απάντηση στο ερώτημα «γιατί δεν ήθελε ξένο διαιτητή» και λιγότερο να παίρνουν θέση στην κουβέντα που άνοιξε η δημοσιοποίηση των προθέσεων του. Υπάρχει όμως λόγος να μην ήθελε;

Όσο και αν μοιάζει παράξενο; Ναι. Ίσως τελικά υπάρχει. Επιβεβαιώνεται από την απόφαση της περασμένης Κυριακής για την Τούμπα. Διότι με παρέμβαση του ίδιου του Τσέφεριν –σύμφωνα με δημόσια δήλωση του Μπαλτάκου- υπήρχε ξένος διαιτητής για το ΠΑΟΚ-Άρης. Ο Μπένετ όμως δεν τον ήθελε αγνοώντας την Super League, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας αλλά τελικά και ολόκληρη την UEFA.

O Μπένετ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να έχει μια ελπίδα για να κρατήσει την υψηλόβαθμη και καλοπληρωμένη θέση του. Πως όμως αυτό μπορεί να γίνει όταν οι ομάδες δεν θέλουν ούτε να τον ακούν και πλέον και ο πρόεδρος της ΕΠΟ που τον επέλεξε ουσιαστικά ζητά το «κεφάλι» του; ‘Όπως και να έχει την Τετάρτη ίσως τελικά γίνουμε σοφότεροι.

Ήδη ο ΠΑΟΚ προ ολίγου διέρρευσε πως αποσύρει την στήριξη του στον αρχιδιαιτητή, ενώ για τον συνεταιρισμό της Super League και τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προφανώς ούτε λόγος. Με τον Τάκη Μπαλτάκο να βγάζει στον τάκο τον Μπένετ (παίρνοντας τη ρεβάνς για το «άδειασμα» της προηγούμενης εβδομάδας), ποιος θα τον κρατήσει;

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδόσφαιρου πέρα από τους προαναφερόμενους συναντά κανείς με δικαίωμα ψήφου την ΑΕΚ (που δεν έκρυψε ποτέ την στήριξη στο πρόσωπο του αν και σήμερα πρώτη διέρρευσε πως ούτε που το συζητά για Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι της Δευτέρας), τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τον πρόεδρο της Super League 2 και δύο εκπροσώπους του ΠΣΑΠΠ. Θα τον κρατήσει ο Πέτρος Μαρτσούκος; Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα. Αυτή τη φορά όμως το πράγμα μοιάζει να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είτε θα δοθεί μια λύση, είτε θα πέσουν οι μάσκες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ