Το μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ που μπορεί να κρίνει (και) το ντέρμπι της Λεωφόρου

Το μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ που μπορεί να κρίνει (και) το ντέρμπι της Λεωφόρου

O Ματίας Αλμέιδα υπολογίζει σε κάθε παίκτη του ρόστερ του, το δείχνει εμπράκτως και η ΑΕΚ έχει σημαντικά οφέλη για ακόμη μία χρονιά.

Από την περσινή σεζόν έγινε πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης το βάθος πάγκου της ΑΕΚ και οι λύσεις που παίρνουν οι Κιτρινόμαυροι φέρνοντας παίκτες από εκεί κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών τους. Αυτό ήταν ίσως και το μυστικό της επιτυχίας, γι’ αυτό και ο μεγάλος στόχος το καλοκαίρι ήταν η διατήρηση της ομάδας που έφερε το νταμπλ αλλά και η διεύρυνση των επιλογών που θα είχε να διαχειριστεί ο Ματίας Αλμέιδα με δεδομένο ότι θα υπήρχε και η Ευρώπη στο παιχνίδι, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. Σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν λοιπόν, η Ένωση έχει ήδη ωφεληθεί από το γεγονός αυτό, παίρνοντας πρόκριση και σημαντικά αποτέλεσμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Καταρχάς αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ έχει δώσει οκτώ ματς συνολικά μέχρι τώρα και σε όλα έχει εξαντλήσει τις αλλαγές της. Δεν υπάρχει παιχνίδι που ο Αλμέιδα να μην έκανε χρήση και των πέντε αλλαγών, με τα αποτελέσματα να είναι τις περισσότερες φορές ευεργετικά για την ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση έχει πετύχει 13 γκολ μέχρι τώρα στη σεζόν και τα έξι από αυτά ήρθαν από παίκτες του πάγκου.

Διαβάστε επίσης: Τι λένε στην Τουρκία για τον Μπακαμπού: «Το τραγικό ξεκίνημα, το… βαρύ συμβόλαιο και ο Ικάρντι»

Για το μεγάλο διπλό στο Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό, συνεργάστηκαν τρεις από τις αλλαγές του Αλμέιδα στο δεύτερο γκολ. Ο Αραούχο έδωσε στον Πιζάρο, εκείνος στον Γαλανόπουλο και ο Έλληνας χαφ «εκτέλεσε» τον Λιβάκοβιτς για το 1-2. Καταλυτικό ρόλο είχαν οι αλλαγές και στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας. Από κόρνερ του Ελίασον ο Αραούχο έδωσε σκορ παράτασης στην ΑΕΚ, αλλά κέρδισε και το πέναλτι από το οποίο προήλθε η ισοφάριση και η πρόκριση.

Εκεί που βοήθησαν λιγότερο οι αλλαγές ήταν στα δύο ματς με την Αντβέρπ. Στα λίγα λεπτά που η ΑΕΚ μπήκε όμως στο κόλπο της πρόκρισης στις καθυστερήσεις της ρεβάνς στην «Opap Arena», πάλι δύο αλλαγές είχαν βάλει το… χέρι τους. Ο Ελίασον που έκανε τη σέντρα και ο Αραούχο που σκόραρε και ισοφάρισε προσωρινά. Στη μεγάλη νίκη επί της Μπράιτον, δύο από τις αλλαγές του Αλμέιδα έφεραν το 3-2. Ξανά δημιουργός ο εξαιρετικός Ελίασον, με τον Πόνσε να είναι αυτή τη φορά ο «εκτελεστής», δίνοντας στην ομάδα του ένα διπλό που θα μνημονεύεται για πάντα.

Από τα τρία εντός των τειχών ματς, στο μόνο που δεν πήρε κάποιο γκολ από αλλαγές η ΑΕΚ, ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αν και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο τη βοήθησαν να το διαχειριστεί καλύτερα. Στη μεγάλη γκέλα της ΑΕΚ μέχρι τώρα, κόντρα στον Πανσερραϊκό, μία αλλαγή ήταν αυτή που τη βοήθησε να σώσει έστω τον βαθμό. Ο λόγος για τον Γκατσίνοβιτς που πέτυχε ένα ωραίο γκολ και τουλάχιστον γλίτωσε την ήττα η Ένωση ενώ και με τον Βόλο ο Άμραμπατ που έκανε το 3-2 υπέρ της ΑΕΚ με πέναλτι, ήρθε από τον πάγκο. Κι όλα αυτά ενώ απόψε έρχεται ένα ακόμη πολύ μεγάλο παιχνίδι για τους Κιτρινόμαυρους, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου για να καταφέρουν να φύγουν με το πολυπόθητο διπλό θα χρειαστεί να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις λύσεις από τον πάγκο. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η αποστολή της ΑΕΚ θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ