Η «εντολή» του Πέδρο Αλβες στους παίκτες και η πρώτη του «μεταγραφή» στον Ολυμπιακό

Η «εντολή» του Πέδρο Αλβες στους παίκτες και η πρώτη του «μεταγραφή» στον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Αλβες μίλησε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, εξήγησε τον τρόπο σκέψης και την παρουσία του στην καθημερινότητα της ομάδας, προανήγγειλε συζητήσεις με όλους, απαίτησε να έχει πλήρη γνώση για όλα τα προβλήματά τους και παράλληλα έκανε «μεταγραφή» στο... τεχνικό επιτελείο.

Ο Πέδρο Αλβες μπορεί να είναι μόλις 40 ετών. Αλλά έχει φροντίσει να χαράξει τη διαδρομή του στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο με τρόπο, που να θεωρείται ένα ανερχόμενο και καθ’ όλα ικανό στέλεχος. Με εμπειρία σε κομμάτια απαραίτητα για έναν αθλητικό διευθυντή. Καθώς ως πρώην chief scout της Μπράγκα, ξέρει να διαλέγει παίκτες και γενικώς έχει πλήρη γνώση του «παιχνιδιού» των μεταγραφών. Ενώ στην 5ετία της παρουσίας του στη θέση του sport director της Εστορίλ, ουσιαστικά ήταν «όλα σε ένα». Τα έκανε όλα. Είχε τον απόλυτο έλεγχο, στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το σκάουτινγκ, της μεταγραφές.

Η πρόσληψη του Αλβες από τον Ολυμπιακό, έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια και για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη ένα ποδοσφαιρικό πρόσωπο στην καθημερινότητα του συλλόγου. Ένα πρόσωπο που θα λειτουργεί ως πραγματικός επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα έχει καθημερινή παρουσία στο Ρέντη, απόλυτη γνώση των αναγκών, θα είναι παρών σε όλα. Δίνοντας άμεσα λύσεις και αντιμετωπίζοντας εν τη γενέσει τους όλα τα πιθανά ζητήματα που μπορεί να προκύπτουν σε μια ομάδα.

Μάλιστα, το βασικό κενό που καλείται να καλύψει ο Αλβες είναι η επικοινωνία των ποδοσφαιριστών με ένα πρόσωπο που θα έχει επιτελικό ρόλο και το οποίο ουσιαστικά είναι το διοικητικό στέλεχος που έχει επιλεγεί για να «τρέξει» την ομάδα. Αυτή η άμεση επαφή, χωρίς φίλτρα και χωρίς δεύτερες σκέψεις είναι και το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο νέος αθλητικός διευθυντής από τους ποδοσφαιριστές του.

Στην πρώτη επαφή που είχε με το ποδοσφαιρικό τμήμα, λοιπόν, ο 40χρονος Πορτογάλος, μίλησε πολύ ανοιχτά στους παίκτες και εξήγησε τη φιλοσοφία του: «Είμαι εδώ για την ομάδα. Είμαι εδώ για εσάς. Είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να πετύχει. Θα με βλέπετε καθημερινά εδώ. Οποιος θέλει να μου πει κάτι, όποιος έχει το παραμικρό πρόβλημα, η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή. Θα μιλήσω με τον καθένα σας ξεχωριστά, γιατί θέλω να σας γνωρίσω προσωπικά. Δεν θέλω να διστάσετε. Οποιο πρόβλημα έχετε, ό,τι σας απασχολεί, θέλω να μου το λέτε και να βρίσκουμε λύση».

Η ΠΡΩΤΗ «ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ»

Την ίδια στιγμή, ο Πέδρο Αλβες έκανε και την πρώτη του «μεταγραφή» στον Ολυμπιακό. Ο νέος αθλητικός διευθυντής, λοιπόν, πέραν της θερμής εισήγησης για την πρόσληψη του Κάρλος Καρβαλιάλ για τον πάγκο των Πειραιωτών, είχε άμεση σχέση και με την πρόσληψη ενός μέλους του τεχνικού επιτελείου. Ο λόγος για τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων, Πέδρο Μιγκέλ Ολιβέιρα Μιράντα. Ο οποίος παρουσιάστηκε μαζί με το υπόλοιπο επιτελείο του Καρβαλιάλ στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Πέδρο Μιράντα συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Καρβαλιάλ. Καθώς μέχρι πρόσφατα ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε προπονητή τερματοφυλάκων στο δικό του staff. Ενώ ο 33χρονος (21/03/1990) ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εστορίλ σε δύο διαφορετικές περιόδους. Αρχικά από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020, με προπονητές τους Τιάγκο Φερνάντες και Πέδρο Ντουάρτε. Το καλοκαίρι του 2020 τον πήρε στην Μποαβίστα ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, με τον Μιράντα να επιστρέφει τον Ιούλιο του 2021 στην Εστορίλ, με απόφαση του Πέδρο Αλβες. Ο οποίος γνωρίζει άριστα τη δουλειά του. Εξάλλου, ο Μιράντα έχει «χρεωθεί» την ανάδειξη του Ντάνιελ Φιγκέιρα, του 25χρονου βασικού γκολκίπερ της Εστορίλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ