Από κομπάρσος… πρωταγωνιστής: Η «μετάλλαξη» του Τόμας Μουργκ

Από κομπάρσος… πρωταγωνιστής: Η «μετάλλαξη» του Τόμας Μουργκ

Ο Τόμας Μουργκ είναι σε απίστευτη κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ, σκοράρει κατά ριπάς και έχει... γυρίσει τελείως τον διακόπτη.

Ο Τόμας Μουργκ μπορεί να βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2020, να έφτασε μια ανάσα από την αποχώρηση του από τον Δικέφαλο του βορρά, όμως έμεινε, επέμεινε και τη φετινή σεζόν αγωνίζεται αρκετά και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν εξαιρετικός, σκόραρε δύο φορές και ήταν ο καλύτερος ίσως παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην εμφατική νίκη με 4-1. Μαζί με τα δύο τέρματα κόντρα στους Αρκάδες, ο Μουργκ έφτασε τα 5 στα τελευταία 3 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του ΠΑΟΚ και φυσικά ο Λουτσέσκου τρίβει τα χέρια του.

Ο Ρουμάνος έχει μια έξτρα λύση και ο Αυστριακός εχει γίνει από κομπάρσος… πρωταγωνιστής, έχοντας τη φετινή σεζόν αρκετές συμμετοχές και γκολ, αφού μετράει 20 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και 7 τέρματα.

Από εκτός πλάνων… σημαντικός

Ο Αυστριακός αποκτήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τη Ραπίντ Βιέννης έναντι 2.000.000 ευρώ, ήρθε με μεγάλες προοπτικές και περγαμηνές, όμως τα πρώτα δύο χρόνια δεν έδωσε όσα περίμεναν στον Δικέφαλο του βορρά. Την περσινή σεζόν έπαιξε σε μόλις πέντε παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά ήταν εκτός ροτέισον και εκτός πλάνων.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν τον… έβλεπε, ο Αυστριακός δεν έπαιζε και είχε συζητηθεί πολύ έντονα το σενάριο είτε του δανεισμού του στην Κύπρο, είτε της λύσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Τελικά, ο ίδιος αποφάσισε να μείνει στον Δικέφαλο, ο Λουτσέσκου επίσης ζήτησε την παραμονή του και από το καλοκαίρι και μετά τα πράγματα άλλαξαν.

Ο Μουργκ είναι ενεργό μέλος του ροτέισον του ΠΑΟΚ έχει συνολικά πάνω από 1000 λεπτά (1084) σε όλες τις διοργανώσεις, ο Λουτσέσκου τον πιστεύει και στα τελευταία παιχνίδια κάνει… όργια.

Συγκεκριμένα, κόντρα στον Πανσερραϊκό στη νίκη με 5-0 είχε δύο γκολ, ενώ σκόραρε και κόντρα στην Ελσίνκι στη νίκη με 4-2, αλλά και φυσικά κόντρα στον Αστέρα, όπου ήταν ο κορυφαίους της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το συμβόλαιο που λήγει και τα «θέλω» του

Ο Μουργκ έχει υπογράψει με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2024, όμως δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές να έχουν επαφές για νέα συμφωνία, αφού η διοίκηση αλλά και ο Λουτσέσκου είναι ικανοποιημένοι με την απόδοση του.

Μετά τον αγώνα του «Θ. Κολοκοτρώνης» έδειξε «ζεστός» ώστε να συνεχίσει στον Δικέφαλο του βορρά. «Είμαι εδώ να συζητήσω, αν το club πάρει την πρωτοβουλία», είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας την πρόθεσή του να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ