Φραν Ναβάρο: Το ξεκίνημα στη Βαλένθια, οι σούπερ χρονιές στη Ζιλ Βιθέντε και η μεταγραφή στη Πόρτο (vid)

Φραν Ναβάρο: Το ξεκίνημα στη Βαλένθια, οι σούπερ χρονιές στη Ζιλ Βιθέντε και η μεταγραφή στη Πόρτο (vid)

Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες είναι κοντά στην απόκτηση του Ισπανού επιθετικού Φραν Ναβάρο από την Πόρτο και το 10.gr σας παρουσιάζει ποιος είναι ο 25χρονος άσος, ο οποίος έχει κάνει μια αξιόλογη πορεία στην Πορτογαλία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του Φραν Ναβάρο από την Πόρτο, με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν να προχωρήσουν άμεσα στην πρώτη τους προσθήκη για το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Το πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στη Βαλένθια, οι γεμάτες χρονιές στη Ζιλ Βιθέντε και η μεταγραφή του στη Πόρτο. Το 10.gr σου παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον 25χρονο άσο.

Διαβάστε επίσης: «Ψήνεται» για Παναθηναϊκό ο Ντόρσεϊ – Οι δυσκολίες και η «σύνδεση» με Βιλντόζα

Το ξεκίνημά του στη Βαλένθια και ο δανεισμός του στη Λόκερεν

Ο Φρανθίσκο Χοσέ Ναβάρο Αλιάγκα ή αλλιώς Φραν Ναβάρο, όπως είναι ευρέως γνωστός, ξεκίνησε τη ποδοσφαιρική του καριέρα στις ακαδημίες της Λεβάντε και το 2015 μετακινήθηκε στα τμήματα υποδομής της Βαλένθια. Στις Νυχτερίδες, αν και είχε κληθεί αρκετές φορές στην αποστολή της πρώτης ομάδας, ποτέ δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής. Ο νεαρός επιθετικός, όμως με τις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε στην δεύτερη ομάδα της Βαλένθια είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, οι οποίες παρακολουθούσαν στενά τη περίπτωσή του. Μάλιστα η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης το 2016, είχαν στείλει αρκετές φορές εκπροσώπους τους προκειμένου για να δουν από κοντά τον 18χρονο, τότε, Ναβάρο.

Ο Ισπανός διεθνής με τις μικρές εθνικές της Ρόχα, παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να μην έχει συμμετοχές στη πρώτη ομάδα της Βαλένθια και το 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην βελγική Λόκερεν προκειμένου να πάρει αγωνιστικό χρόνο. Η παρουσία του στο Βελγικό Πρωτάθλημα μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακή (14 συμμετοχές, 2 γκολ, 3 ασίστ) σε περίπου 6 μήνες παρουσίας, ωστόσο του άνοιξε το δρόμο για την μεταγραφή του στην πορτογαλική Ζιλ Βιθέντε, με την οποία θα έκανε αργότερα πολύ καλές χρονιές.

Η καταξίωση στη Ζιλ Βιθέντε

Το καλοκαίρι του 2021 η Ζιλ Βιθέντε θα αποκτήσει τον Ναβάρο με ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, με τον Ισπανό επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών. Στο ντεμπούτο του σκόραρε δύο γκολ στην νίκη της ομάδας του με 3-0 κόντρα στην Μποαβίστα, ενώ η χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ονειρική για τον ίδιο αφού συνολικά σημείωσε 16 γκολ σε 32 εμφανίσεις. Μάλιστα, τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω από τους Νούνιες, Ταρεμί και Ρικάρντα Χόρτα. Με αυτές τις επιδόσεις βοήθησε την Ζιλ Βιθέντε να τερματίσει στην 5η θέση της βαθμολογίας και να πάρει μέρος στα προκριματικά του Europa Conference League.

Η επόμενη σεζόν ήταν ακόμα καλύτερη για τον Ναβάρο. Αν και η ομάδα του τερμάτισε χαμηλά στη βαθμολογία (13η με 37 βαθμούς), ο ίδιος είχε ακόμα καλύτερους αριθμούς, μπαίνοντας στο στόχαστρο των μεγάλων ομάδων της Πορτογαλίας. Συνολικά ο Ισπανός σκόραρε 17 φορές σε 34 αναμετρήσεις, ολοκλήρωσε τη σεζόν ως τρίτος σκόρερ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα πίσω μόνο από τον Ταρεμί της Πόρτο (22 γκολ) και τον Γκονζάλο Ράμος της Μπενφίκα (19 γκολ).

Tα στατιστικά του Φραν Ναβάρο στη Ζιλ Βιθέντε:

Η Πόρτο τον αγόρασε με 7 εκατομμύρια ευρώ

Η Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο προφανώς και παρακολουθούσε τις εμφανίσεις του Φραν Ναβάρο στη Ζιλ Βιθέντε και οι επιδόσεις του έκαναν του «Δράκους» να βγάλουν από τα ταμεία τους ένα ποσό ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αγοράσουν το καλοκαίρι του 2023. Η χρονιά όμως δεν εξελίσσεται ιδανικά για τον 25χρονο Ισπανό, ο οποίος έχει μέχρι τώρα δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και έχει πραγματοποιήσει μόλις 10 ολιγόλεπτες συμμετοχές με τη νέα του ομάδα. Έχει σκοράρει μία φορά στην νίκη της Πόρτο επί της Μονταλέγκρε για το Κύπελλο Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα breakthelines ο Φραν Ναβάρο αν και είναι σχετικά κοντός για την θέση του επιθετικού (1,79 μ.) βρίσκεται σε εξαιρετικές θέσεις προκειμένου να σκοράρει καθώς χαρακτηρίζεται από την ευφυή κίνηση και την αντίληψη του χώρου. Είναι ικανός να παίζει με την πλάτη του στο τέρμα κάτι που διαφοροποιεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βρει χώρο για ευκαιρίες. Επίσης είναι ένας εξαιρετικός στο να βρει στόχο και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Δείτε μερικά στιγμιότυπα από τον Φραν Ναβάρο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ