Στεργίου, Κωστής και άλλοι: Οι Έλληνες που παίζουν στην Ευρώπη και θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Στεργίου, Κωστής και άλλοι: Οι Έλληνες που παίζουν στην Ευρώπη και θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Με αφορμή τον Αντώνη Παπαδόπουλο που σκόραρε στην φιλική αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Σταντάρ Λιέγης, το 10.gr σας παρουσιάζει πέντε περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα απασχολήσουν το ελληνικό κοινό και την Εθνική μας ομάδα στο μέλλον.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές φεύγουν σε μικρή ηλικία για το εξωτερικό και ψάχνουν το μέλλον τους σε κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Τζόλης, Τσιμίκας, Γιαννούλης, Δουβίκας είναι μερικές από αυτές τις περιπτώσεις. Όμως αρκετοί είναι οι Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους στα τμήματα υποδομής των ευρωπαϊκών συλλόγων, όπου συνεχίζουν να αγωνίζονται. Το 10.gr σας παρουσιάζει πέντε περιπτώσεις Ελλήνων οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, όμως με τις εμφανίσεις τους σύντομα θα απασχολήσουν την Εθνική μας ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Ρενάτο Σάντσες: Μετά τον Ολυμπιακό, οι Πορτογάλοι λένε και για τον ΠΑΟΚ

Αντώνης Παπαδόπουλος (24 χρονών, Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος είναι από τους πιο… παλιούς στη συγκεκριμένη λίστα. Ο 24χρονος αμυντικός έχει γεννηθεί στην Στουτγκάρδη από Έλληνες γονείς και έχει αγωνιστεί στην Άαλεν και την Χάλεσκερ πριν βρεθεί στην Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2021. Με τους Βεστφαλούς έκανε το ντεμπούτο του σε έναν αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και από τότε έχει καταγράψει 7 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των Κιτρινόμαυρων και 62 με την δεύτερη. Ο Παπαδόπουλος στο παρελθόν έχει συνδεθεί σε μεταγραφικά σενάρια των μεγάλων ελληνικών ομάδων, ενώ και ο ίδιος θα ήθελε να αποχωρήσει για να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι και όπως όλα δείχνουν δεν θα παραμείνει στην ομάδα της Βεστφαλίας. Στο παρελθόν, έχει δηλώσει πως όνειρό του είναι μια μέρα να αγωνιστεί με την Γαλανόλευκη, αν και για την ώρα έχει γερμανικό δοαβατήριο.

Λεωνίδας Στεργίου (21 χρονών, Στουτγκάρδη)

Ο Λεωνίδας Στεργίου αποτελεί ακόμα έναν Έλληνα της ομογένειας, ο οποίος κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Ο 21χρονος αμυντικός έχει γεννηθεί από Έλληνες γονείς στην Ελβετία, με τις μικρές Εθνικές ομάδες της οποίας έχει πραγματοποιήσει 21 συμμετοχές. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Στεργίου τα έκανε στην Σεντ Γκάλεν, με την φανέλα της οποίας έχει καταγράψει συνολικά 153 συμμετοχές. Από το καλοκαίρι αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού στην έκπληξη της φετινής Bundesliga, την Στουτγκάρδη στην οποία έχει αγωνιστεί σε 7 παιχνίδια. Ο δανεισμός του λήγει το καλοκαίρι του 2024, με τους Σουηβούς να έχουν το δικαίωμα να τον αγοράσουν αν το επιθυμούν.

Ηλίας Κωστής (20 χρονών, Ατλέτικο Μαδρίτης)

O Hλίας Κωστής από το καλοκαίρι του 2022 αποτελεί μέλος της Ατλέτικο Μαδρίτης, όταν και τον αγόρασε από τον ΑΠΟΕΛ. Ο 20χρονος αμυντικός αποτελεί ένα μεγάλο πρότζεκτ για τους «κολτσονέρος» οι οποίοι πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές του και πρόσφατα του έκαναν επέκταση στο συμβόλαιό του μέχρι το 2027. Ο Κωστής έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τσόλο Σιμεόνε, ο οποίος σε συνέντευξή του έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα αμυντικό και τόνισε ότι δεν θα αργήσει η στιγμή για να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Την φετινή περίοδο έχει πραγματοποιήσει 11 συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα των ροχιμπλάνκος, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Ατλέτικο στον αγώνα του Champions League κόντρα στην Φέγενορντ τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Χρήστος Κουρφαλίδης (21 χρονών, Φεραλπισαλό)

Ο Χρήστος Κουρφαλίδης, παρά το νεαρό της ηλικία του έχει κλείσει ήδη μια πενταετία στο εξωτερικό, αφού η Κάλιαρι τον απέκτησε το 2018. Με την ομάδα της Σαρδηνίας, ο 21χρονος μέσος μέσος έχει αγωνιστεί αρκετά με την δεύτερη ομάδα, ενώ έχει καταγράψει συμμετοχές στην Serie A, αλλά και στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Συνολικά, ο Κουρφαλίδης έχει παίξει 29 φορές με την Κάλιαρι, ενώ την φετινή σεζόν αγωνίζεται ως δανεικός στην Φεραλσιπαλό, με την οποία έχει πραγματοποιήσει 10 εμφανίσεις κι έχει σκοράρει μία φορά.

Ηλίας Κουτσουπιάς (22 χρονών, Μπάρι)

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς αποτελεί ακόμα έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος αν και δεν έχει αγωνιστεί σε επίπεδο ανδρών στην χώρα μας έχει μια σημαντική πορεία σε ομάδες της Ιταλίας. Ο 22χρονος μέσος από τις ακαδημίες του Πλατανιά, βρέθηκε στην Εντέλα και στην συνέχεια ακολούθησαν η Μπολόνια, η Τερνάνα και η Μπενεβέντο, στην οποία ανήκει από το προηγούμενο καλοκαίρι. Φέτος αγωνίζεται ως δανεικός στην Μπάρι, με την οποία φέτος έχει πραγματοποιήσει 14 συμμετοχές με απολογισμό 2 γκολ και μία ασίστ. Συνολικά σε επίπεδο Sereie B, έχει παίξει 77 φορές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ