Ο Κωστούλας, η «μαγεία», η θέση και η εξέλιξη ενός υπερταλέντου που δημιούργησε ο Ολυμπιακός (Vids)

Ο Κωστούλας, η «μαγεία», η θέση και η εξέλιξη ενός υπερταλέντου που δημιούργησε ο Ολυμπιακός (Vids)

Ο Μπάμπης Κωστούλας έκανε πράγματα και θαύματα κόντρα στον Γιούχτα, με 1 γκολ-ζωγραφιά και 2 ασίστ. Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά αυτό που έρχεται.

Ας μιλήσουμε για ταλέντο. Γνήσιο, ατόφιο, κραυγαλέο ταλέντο. Ας μιλήσουμε για τον Μπάμπη Κωστούλα. Ισως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό prospect. Όχι του Ολυμπιακού, της Ελλάδος. Ένα παιδί με στοιχεία που σε κάνουν να απορείς, πού μπορεί να φτάσει.

Ένα παιδί 16.5 χρονών, που παίζει με αντιπάλους άνδρες και είναι τόσο ισοπεδωτικός και… άνετος, που σοκάρει. Ένα παιδί που κάθε παιχνίδι που παίρνει στα πόδια του, επιβεβαιώνει πως η Super League 2 ή το Youth League, δεν είναι πλέον πραγματικές προκλήσεις. Και όσα έκανε ο Κωστούλας στο Ολυμπιακός Β – Γιούχτας, το μεσημέρι του Σαββάτου, επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Λιόν: Η «βασίλισσα» των χειμερινών μεταγραφών και το ματς-κλειδί κόντρα στην Μαρσέιγ

Πριν μπούμε στην ουσία και αναπτύξουμε το φαινόμενο Κωστούλας, έχει αξία να αναφέρουμε ότι στη νίκη 3-1 των Πειραιωτών επί της ομάδας τη Κρήτης, ο Κωστούλας είχε 1 γκολ, 1 κερδισμένο πέναλτι και 1 ασίστ. Μια ποδοσφαιρική ορχήστρα, που καθόρισε ένα ακόμη τρίποντο για τον Ολυμπιακό Β. Και την ίδια στιγμή έκανε πράγματα που «φωνάζουν» πως ο προβιβασμός, είναι αυτονόητος. Και έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές, ακόμη και στα διπλάσια χρόνια του γεννημένου στις 30 Μαΐου 2007 Κωστούλα, που να μπορούν να σημειώσουν το γκολ που πέτυχε στο 20ό λεπτό. Σχεδόν τέσσερις μήνες πριν κλείσει τα 17 του, λοιπόν, ο Κωστούλας έκανε τα εξής: Υποδοχή/κοντρόλ με το εσωτερικό του δεξιού ποδιού και μισή περιστροφή, για να αποφύγει τον πρώτο (άναυδο) αμυντικό.

Παράλληλο τρέξιμο, με «βλέμμα» στο τέρμα. Ντρίμπλα και προσποίηση στον δεύτερο αμυντικό. Νέα προσποίηση, που τον εξουδετέρωσε. Όπλιση. Σημάδι. Και κεραυνός με το δεξί, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Πού πήγε η μπάλα; Στο… δεξί «Γ» του τερματοφύλακα. Κόντρα στη ροή του σπριντ του! Μια ζωγραφιά.

Ακόμη στον Ολυμπιακό «προβληματίζονται» ποια είναι η «καλή» θέση του. Σε ποιον ρόλο ο Κωστούλας θα εκτοξευθεί. Είναι «10άρι»; Είναι, διότι κάνει όσα ένα δεκάρι. Είναι δεύτερος επιθετικός; Είναι, καθώς αποτελεί τον ιδανικό παρτενέρ ενός σέντερ φορ, σκοράρει, πασάρει, μαρκάρει, δημιουργεί. Είναι σέντερ φορ; Είναι, διότι έχουμε να κάνουμε με ένα κορμί 1.85μ., που συνεχίζει να «μεγαλώνει», με φοβερά τελειώματα, με σκληράδα, με τσαγανό, με «αλητεία» στις μονομαχίες ακόμη και με τους μεγαλύτερους και εμπειρότερους αντιπάλους του. Τι είναι, λοιπόν, ο Κωστούλας; Αυτό που αναφέραμε στην αρχή. Ένα φαινόμενο. Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ της χώρας. Ένα παιδί που το έχουν προσεγγίσει όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Ολες.

Φέτος, ο Κωστούλας έχει 995 αγωνιστικά λεπτά με τον Ολυμπιακό Β και την Κ19 του Ολυμπιακού, σε πρωτάθλημα και Youth League. Σε απόλυτους αριθμούς, η παρουσία του μετριέται σε 16 αγώνες, 6 γκολ, 4 ασίστ. Αριθμοί που είναι εξαιρετικά «φτωχοί» σε σχέση με όσα πραγματικά κάνει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Και μόνο το γεγονός ότι στα 3 παιχνίδια του Youth League που αγωνίστηκε, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλία Λέτσε και την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν Καραμπάγκ, είχε 3 γκολ και 3 ασίστ, είναι ενδεικτικό.

Αντί επιλόγου, μία σημείωση. Ο Κωστούλας ΠΡΕΠΕΙ να ανέβει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσει να παίρνει «μυρωδιά» από την πίεση, την ένταση, το επίπεδο προπόνησης. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε συγκρίσεις, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι εάν είχε πάρει ήδη παιχνίδια, ίσως να συζητούσαμε με διαφορετικά δεδομένα. Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να μην προβιβασθεί. Διότι δεν είναι θέμα βούλησης του κάθε προπονητή. Είναι το μέλλον του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως και 2-3 παιδιά που επίσης είναι σε επίπεδο να βρίσκονται στους 25-28 παίκτες του ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ασυζητητί.

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού δεν υπάρχει για να κατακτούν τίτλους οι «μικροί». Υπάρχει για να «παράγει» ποδοσφαιριστές. Να παράγει παιδιά με τη μενταλιτέ, το μέταλλο, την αγάπη για τον σύλλογο και να τα προετοιμάζει για το επόμενο βήμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία τελειώνει όταν κάποιος γίνει… 20 ετών. Εχουμε αναλύσει ενδελεχώς τη λογική της Μπαρτσελόνα, τα φετινά κραυγαλέα παραδείγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ