Η εντολή του Μεντιλίμπαρ, ο Τζολάκης, τα 34 ματς και το 50-50

Η εντολή του Μεντιλίμπαρ, ο Τζολάκης, τα 34 ματς και το 50-50

Ο Κωνσταντής Τζολάκης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, είχε ενεργό ρόλο στον θρίαμβο επί της Μακάμπι, με τον Μεντιλίμπαρ να ακολουθεί συγκεκριμένο πλάνο για να τον «βοηθήσει» και τον Αγριογιάννη να παίζει κομβικό ρόλο.

Η ιστορία γράφτηκε στη Σερβία. Με τους 10… προβλεπόμενους πρωταγωνιστές. Αλλά και έναν που μπήκε από το… παράθυρο στην 11άδα. Ο Κωνσταντής Τζολάκης μπορεί να είναι νέος (21), αλλά δεν είναι άπειρος. Ούτε… ανέτοιμος. Και, φυσικά, από άποψη ταλέντου και δυνατοτήτων, είναι ο κορυφαίος Ελληνας γκολκίπερ της ηλικιακής κατηγορίας Κ25 ετών. Οπότε, η επιλογή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δεν ήταν ακριβώς ρίσκο.

Αλλά και μόνο η απόφαση του Βάσκου τεχνικού να παίξει έναν «τελικό», με τον «δεύτερο» τερματοφύλακά του, δείχνει ότι τον πιστεύει. Ότι θεωρεί πως έχει την ποιότητα, την προσωπικότητα, την ετοιμότητα να σταθεί. Και αυτό συνέβη. Με τον Τζολάκη να είναι σταθερός κόντρα στη Μακάμπι. Να ακολουθεί πλήρως το πλάνο, παίζοντας αρκετά μακριά από τα δοκάρια του, για να βοηθάει την άμυνα, αλλά και να κάνει καίριες επιλογές με την μπάλα, προσφέροντας ταχύτητα στην ομάδα του και δημιουργώντας συχνά συνθήκες ανισορροπίες στον αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης: Οι «σίγουροι» και τα διλήμματα – Το πλάνο πρόκρισης του Πογέτ

Εχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι ο Μεντιλίμπαρ είχε δώσει εντολή και… πλήρη άδεια στον καθ’ ύλην αρμόδιο, να σηκώνεται και να δίνει οδηγίες στον 21χρονο γκολκίπερ, όποτε έκρινε ότι αυτό είναι απααίτητο. Ο λόγος, βεβαίως, για τον προπονητή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού, Παναγιώτη Αγριογιάννη, ο οποίος ουσιαστικά είδε όλο το παιχνίδι όρθιος, στηρίζοντας και βοηθώντας με κάθε τρόπο τον «Τζόλα» . Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι μετά τη μείωση του σκορ από τη Μακάμπι, ο Μεντιλίμπαρ γύρισε στον συνεργάτη του και του ζήτησε να ασχοληθεί κι άλλο με τον νεαρό γκολκίπερ, για να μην πέσει η ψυχολογία του. Όπως και έγινε.

Αναφέραμε παραπάνω ότι ο Τζολάκης δεν είναι άπειρος. Και έτσι είναι τα πράγματα. Παρότι είχε μπροστά τους γκολκίπερ όπως ο Σα, ο Βατσλίκ και ο Πασχαλάκης, ο 19 φορές διεθνής με την Εθνική Ελπίδων πορτιέρε, έχει ήδη 34 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και υπάρχει διάθεση αυτές να πολλαπλασιαστούν. Και προς αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος συζητάει μαζί του για την παραμονή του για πολλά χρόνια ακόμη στον σύλλογο. Ενώ έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν πρέπει να προκαλέσει έκπληξη εάν από φέτος οι συμμετοχές του αυξηθούν.

Ο Τζολάκης έχει αγωνιστεί σε 3 αγώνες του Ολυμπιακού φέτος, δύο στο πρωτάθλημα (3-2 την Κηφισιά, 3-0 τον Βόλο) και φυσικά κόντρα στη Μακάμπι. Με τους Ισραηλινούς έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Πασχαλάκης είχε ενοχλήσεις στον ώμο. Αλλά από την άλλη, είναι και μια «δήλωση» του Μεντιλίμπαρ, πως ο ταλαντούχος γκολκίπερ των Πειραιωτών, από τη στιγμή που αξίζει ρόλο στην ομάδα, θα τον αποκτήσει. Και μαζί με τον «Πάσχα», θα δώσουν τη «μάχη» τους και για να πετύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους του, αλλά για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ