Τι προβλέπουν οι συμφωνίες για Γκιγιέρμε και Χασάν

Τι προβλέπουν οι συμφωνίες για Γκιγιέρμε και Χασάν

«Marca» και «O'Jogo» αποκάλυψαν τους όρους της μεταγραφής του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου και του Αιγύπτιου επιθετικού. Τα πραγματικά ποσά για Γκιγιέρμε που θα κοστίσει πάνω από 5.000.000 € τον πρώτο χρόνο!

Από την πρώτη στιγμή είχε καταστεί σαφές ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε, είτε να κάνει μια οικονομική υπέρβαση για να αποκτήσει τον Γκιγιέρμε, είτε να έβρισκε μια φόρμουλα που θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει τις συζητήσεις με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Με τον συνδυασμό των δύο δεδομένων, να δίνει τελικά τη λύση και ο 27χρονος αμυντικός μέσος να είναι ήδη παίκτης του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Marca», η Ντεπορτίβο δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να πουλήσει τον Βραζιλιάνο μέσο με ποσό μικρότερο από τα 4,5-5 εκατ. ευρώ που είχε ξοδέψει πριν έναν χρόνο για να τον αγοράσει. Παρά ταύτα οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να βρουν τον τρόπο για να κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή και κλειδί σε αυτό ήταν το ποσοστό μεταπώλησης, για τοποίο σας είχε ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες to10.gr.

Τελικά, οι Ισπανοί πείστηκαν από την υπέρβαση που έκανε ο Ολυμπιακός στο θέμα του ποσοστό, καθώς αν και αρχικά τους είχε προταθεί ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, συν 10%, τελικά οι Πειραιώτες θα πληρώσουν καθαρά 2,5 εκατ. ευρώ στην Ντεπορτίβο, η οποία διατηρεί το 30% της πιθανής μεταπώλήσης του ποδοσφαιριστή! Ποσοστό πολύ μεγάλο και σημαντικό, που δείχνει πόσο πολύ ήθελε ο Ολυμπιακός να αποκτήσει τον Γκιγιέρμε.

Σε αυτό το σημείο, βεβαίως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το καθαρό ποσό που πληρώσει ο Ολυμπιακός για τη μεταγραφή του Γκιγιέρμε είναι τελικά κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ. Καθώς οι Ερυθρόλευκοι έχουν αναλάβει να πληρώσουν και την εφορία της μεταγραφής, που είναι πολύ μεγάλη στην Ισπανία. Επιπλέον, εάν σε αυτό το ποσό βάλουμε και τα χρήματα του παίκτη (1,6 εκατ. ευρώ μικτά), το ποσό ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο.

Με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν υπέρβαση και στο θέμα της αποπληρωμής του ποσό προς την Ντέπορ, το οποίο συμφωνήθηκε να καταβληθεί μέσα σε διάστημα 12 μηνών, ενώ για ανάλογα ποσά το χρονικό διάτημα είναι συχνά έως και διπλάσιο.

ΟΨΙΟΝ 4.000.000 € ΓΙΑ ΧΑΣΑΝ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «O’ Jogo», ο Ολυμπιακός απέκτησε δανεικό για έναν χρόνο τον Χασάν, πληρώνοντας 300.000 ευρώ στην Μπράγκα ως «ενοίκιο». Στη συμφωνία, ωστόσο, προβλέπεται και οψιόν αγοράς για τον Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι, η οποία φτάνει τα 4.000.000 €. Χρήματα που θα μοιραστούν η Μπράγκα με τη Ριό Αβε, που έχει διατηρήσει το 50% των δικαιωμάτων του Αιγύπτιου επιθετικού!

Επιπλέον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν υπογράψει τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, ο Χασάν επέκτεινε κατά έναν χρόνο το συμβόλαιό του με την Μπράγκα, το οποίο πλέον θα έχει ισχύ έως τις 30/06/2021. Αυτός ήταν απαράβατος όρος της πορτογαλικής ομάδας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο Αιγύπτιος θα έμπαινε του χρόνου στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, άρα θα ήταν πιο δύσκολο να πάρει τα χρήματα που ήθελε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ