Πρόστιμο – σκάνδαλο στον Ολυμπιακό

Πρόστιμο – σκάνδαλο στον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με 20.000 ευρώ για είσοδο τεσσάρων οπαδών στον περιβάλλοντα χώρο με τον Αστέρα Τρίπολης.

Το χέρι στην τσέπη θα κληθεί να βάλει ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League, αν και επέβαλε το χαμηλότερο δυνατό πρόστιμο για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο χωρίς βιαιοπραγίες, για την οποία είχαν κληθεί σε απολογία οι Πειραιώτες, εξήντλησε την αυστηρότητα του και επέβαλε στους «ερυθρόλευκους» πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Στην έκθεση του ο παρατηρητής της Super League (και όχι ο διαιτητής στο Φύλλο Αγώνα) είχε κάνει λόγο για είσοδο τεσσάρων οπαδών στον περιβάλλοντα χώρο, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, για να πανηγυρίσουν το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός σημείωσε το 2-1 και πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Ο δικηγόρος των Πειραιωτών Ιωάννης Χατζησαββάογλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι το περιστατικό έγινε αντιληπτό μόνο από τον παρατηρητή, σημειώνοντας  ότι η συμπεριφορά των οπαδών δεν ήταν πειθαρχικά ελεγκτέα.

«Δεν αναφέρεται πουθενά αυτό το περιστατικό στο Φύλλο Αγώνα. Μπορεί να το είδε μόνο ο παρατηρητής. Η είσοδος τους δεν είχε τα στοιχεία εκείνα που θα την χαρακτήριζαν απρεπή συμπεριφορά, ή πειθαρχικά κολάσιμη, ή ελεγκτέα» τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων» στην απολογία της ΠΑΕ, το πρωί της Παρασκευής (21/9) και ζήτησε την απαλλαγή της ομάδας.

Χατζησαββάογλου: «Δεν υπήρχε ούτε στα δημοσιεύματα…»

«Ήταν στο 90+3’, αμέσως μετά το παιχνίδι έληξε. Δεν υπάρχει το στιγμιότυπο ούτε στο βίντεο της Nova, ούτε στα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης…» συμπλήρωσε ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι το περιστατικό δεν σημειώθηκε από τον παρατηρητή στην έκθεση, στο πεδίο για εισβολή οπαδών αλλά στο πεδίο για «άλλα συμβάντα», δείγμα, ότι ενδεχομένως δεν το αξιολόγησε ως σοβαρό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 16/09/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) καθώς και στην από 16/09/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000,00) ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ