Η πρόταση της ΑΕΚ για τις 14 ομάδες και η θέση – σοκ του ΠΑΟΚ: «Συμφωνούμε για 16 ομάδες»!

Η πρόταση της ΑΕΚ για τις 14 ομάδες και η θέση – σοκ του ΠΑΟΚ: «Συμφωνούμε για 16 ομάδες»!

Πώς ο Μάκης Γκαγκάτσης έβαλε φωτιά στην «αναδιάρθρωση» αποκαλύπτοντας (;) τα σχέδια του ΠΑΟΚ να μην τηρηθούν τα υπογραφέντα! Η ΑΕΚ παρουσίασε πρόγραμμα για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 14 ομάδες. To10.gr έχει το ρεπορτάζ...

Μία τοποθέτηση που θα συζητηθεί έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, στο συμβούλιο της Super League. Ο παράγοντας του Δικεφάλου, λοιπόν, στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, αλλά και για τον τρόπο που πρέπει να διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα, έθεσε θέμα… ανατροπής όσων έχουν ήδη ψηφιστεί, περί μείωσης των ομάδων και… συμφώνησε να συζητηθεί το ενδεχόμενο να μείνουν 16 οι ομάδες στη Super League. Επιβεβαιώνοντας (έστω άθελά του και έμμεσα) τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, πως η αναδιάρθρωση βρίσκεται στον… αέρα!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση ξεκίνησε με την ΑΕΚ, μέσω του εκπροσώπου της, Μηνά Λυσάνδρου, να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που έχει εκπονήσει για τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος. Πρόγραμμα βασισμένο στο δεδομένο της παρουσίας 14 ομάδων στη Λίγκα. Σε αυτό, λοιπόν, σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος θα τελειώνει τον Νοέμβριο και από εκεί και πέρα, αναλόγως τη θέση που θα κατέχει κάθε ομάδα τέλος Νοεμβρίου, θα γίνουν δύο όμιλοι, με «έξτρα» παιχνίδια το διάστημα Δεκέμβρη-Γενάρη, αναλόγως τη θέση και τη δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά μόνο στη μία έδρα (περίπου σαν το Κύπελλο).

Αλλοι συμφώνησαν με το συγκεκριμένο σχέδιο, άλλοι διαφώνησαν, αλλά επειδή δεν μπορεί να ληφθεί κάποια απόφαση, χωρίς να μελετηθεί το πλάνο, για αυτόν τον λόγο ορίστηκε η επιτροπή αποτελούμενη από ΑΕΚ, Απόλλωνα Σμύρνης, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο Αθηνών, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, για να συζητήσει, να διαμορφώσει μοντέλο διοργάνωσης του νέου Πρωταθλήματος της Super League και να το παρουσιάσει-προτείνει σε προσεχές Δ.Σ.

Επίσης, η κοινή γραμμή της Λίγκας, είναι ότι κανείς δεν θέλει διεξαγωγή πλέι οφ. Κάτι που σημαίνει ότι το… μπασκετικό σύστημα, ευτυχώς, μας τελείωσε μια και καλή. Αν και καλό θα είναι να μην μεγάλες κουβέντες με αυτούς που έχουμε πλέξει. Παρακάτω θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Ενώ, λοιπόν, η συζήτηση γινόταν με βάση πρωτάθλημα 14 ομάδων, ο Αλέξης Κούγιας πήρε τον λόγο και εξέφρασε την (πάγια) άποψή του, πώς «και το επόμενο πρωτάθλημα θα πρέπει να διεξαχθεί με 16 ομάδες». Μάλιστα, επιχειρηματολόγησε πάνω σε αυτή του τη θέση, αναφέροντας πως πλέον το ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να αποκτά αξιοπιστία και να διοικείται από υγιείς ιδιοκτήτες και όχι ανθρώπους που έχουν… άλλες βλέψεις.

Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, έγινε μία παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης πήρε τον λόγο και είπε επί λέξει: «Συμφωνώ και εγώ για τις 16 ομάδες! Να το δούμε, να το συζητήσουμε σε άλλο συμβούλιο». Βάζοντας ξαφνικά στην κουβέντα  το ενδεχόμενο… ακύρωσης όλων όσων έχουν συμφωνηθεί-υπογραφεί!

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι μισές έχουν υπογράψει συμβόλαια με την ΕΡΤ -μετά τη γνωστή σκανδαλώδη κυβερνητική παρέμβαση- με το δεδομένο ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι με 14 ομάδες. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να γίνει «ταρζανιά» για να αλλάξει η προκήρυξη για το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς η Λίγκα την έχει ψηφίσει ήδη. Αρα, κουβέντα για 16 ομάδες, λογικά, δεν μπορεί να γίνει. Τουλάχιστον για τη νέα σεζόν.

Εντούτοις, επειδή είμαστε στην Ελλάδα, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Εξάλλου, όπως προαναφέραμε, ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν από συγκεκριμένους (ενημερωμένους) κύκλους και παράκεντρα, ότι η αναδιάρθρωση θα μπει στο συρτάρι, όπως και ο νέος αθλητικός Νόμος Βασιλειάδη, που ακόμη να πάει στη Βουλή.

Πλέον, αυτό που μένει να φανεί είναι εάν μεθοδεύεται πράγματι κάποια ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα. Με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει… μπροστάρης σε αυτό.

ΥΓ. Μεγάλη σπουδή έδειξε ο ΠΑΟΚ για τη Super League 2 και την… ψήφο της στα θέματα του ποδοσφαίρου. Η… μάχη της ψήφου (σε ΕΠΟ και Λίγκα), άλλωστε, έχει μπει ήδη στην κουβέντα. Και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις αποκαλύπτονται ολοένα και πιο έντονα. Με τους κατέχοντας τα ηνία αυτή τη στιγμή να προχωρούν σε μεθοδεύσεις, ώστε να μην τα χάσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ