Το κατώγειο της φετινής Superleague

Το κατώγειο της φετινής Superleague

Η μάχη για την παραμονή κορυφώνεται και to10.gr εστιάζει στα δεδομένα των 7 ομάδων που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι 5 επόμενες αγωνιστικές που θα διαμορφώσουν ξεκάθαρες καταστάσεις.

Οι ομάδες έχουν διανύσει τον μισό και πλέον… δρόμο της φετινής Superleague και το ενδιαφέρον για την μάχη της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία είναι τεράστιο. Σημαντικός αγώνας δεν γίνεται μόνο στις κορυφές για την ανάδειξη του πρωταθλητή, αλλά και στην ουρά της βαθμολογίας για το «εισιτήριο» που θα οδηγήσει στην παραμονή. Οι θεωρίες για το ποιες ομάδες θα βρίσκονται και την επόμενη περίοδο στην πρώτη κατηγορία όλο και αυξάνονται, ενώ οι… μονομάχοι είναι αρκετοί. Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και ο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ήδη υποβιβασμένος Απόλλων φλερτάρουν με το ενδεχόμενο της Football League.

Ο επόμενος μήνας και ιδίως οι επακόλουθες 5 αγωνιστικές αναμένεται να αποδειχτούν καταλυτικές για τη σωτηρία ή την…καταδίκη των προαναφερθέντων ομάδων. Την εβδομάδα που μας πέρασε, δυο εξ αυτών κατάφεραν να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την παραμονή. Η Λαμία επικράτησε με ανατροπή κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ ο Λεβαδειακός για ακόμη μια φορά παρουσιάστηκε…εφτάψυχος και κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη. Οι υπόλοιποι δεν ήταν τόσο ικανοί ή… τυχεροί, όμως η ευκαιρία όλων θα γίνει περισσότερο χειροπιαστή στα επόμενα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, η 12η στη βαθμολογία, Λαμία βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Μετά τις ήττες από Άρη, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, η ομάδα από τη Φθιώτιδα μετράει δύο νίκες επί Παναθηναϊκού και Ατρόμητου. Μέσα στις επόμενες 5 αγωνιστικές παρουσιάζεται ως η πιο…δραστήρια στις μάχες κόντρα στους έτερους διεκδικητές για παραμονή (ματς κόντρα σε ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Απόλλων), όμως πλέον μπορεί να λέει πως τα χειρότερα είναι πίσω της.

Ο Λεβαδειακός από την άλλη μπορεί να πήρε σημαντική νίκη κόντρα στον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική, όμως η εικόνα του δεν πείθει. Όντας προτελευταίος στη βαθμολογία και με βαρύ πρόγραμμα να τον περιμένει (ΑΕΚ εκτός, ΠΑΟ εντός), το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «Θεσσαλονικείς» του δίνει ανάσα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Μια θέση πιο πάνω από την ομάδα της Λιβαδειάς βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννενα. Το σύνολο του Πετράκη παρουσιάζει σοβαρή αστάθεια τη φετινή σεζόν και την επόμενη εβδομάδα φιλοξενείται από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.  Την προηγούμενη αγωνιστική, ο ηπειρωτικός σύλλογος έσπασε τη γκίνια των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων, με νίκη κόντρα στον αδύναμο Απόλλωνα, όμως κόντρα σε πιο δυναμικές ομάδες οι Γιαννιώτες παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα.

Στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα και εντός επικίνδυνης ζώνης βρίσκεται ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί παρά τη μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού δεν κατάφεραν να ανασάνουν, καθώς ο Νίκος Παπαδόπουλος λόγω της κατακριτέας συμπεριφοράς του στο παιχνίδι με τα «Καναρίνια», οδήγησε τη διοίκηση να προβεί στη λύση του συμβολαίου του. Εξαιτίας αυτών των εξελίξεων, ο ΟΦΗ μπαίνει ξανά στο μάτι του κυκλώνα και το μέλλον του κρίνεται με αβεβαιότητα.

Σε καλύτερη θέση βαθμολογικά βρίσκεται ο Αστέρας. Η ομάδα της Τρίπολης βρίσκεται στη 11η θέση και μέσα στα επόμενα παιχνίδια εξασφαλίζει την παραμονή της ή μπαίνει σε μπελάδες. Η αρχή της φετινής περιόδου ήταν ταραχώδης, ο Παντελίδης αποχώρησε για τον Άρη, ο Αστέρας βρέθηκε χωρίς «μαέστρο» στον πάγκο και ο Γιώργος Παράσχος ήρθε για να συμμαζέψει την κατάσταση. Το επόμενα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα απαιτητικά, εφιστώντας την απόλυτη προσοχή των Αρκάδων.

Πέρσι στην 7η θέση και φέτος στην…10η. Ο Πανιώνιος των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, χρόνο με το χρόνο βρίσκεται όλο και πιο πίσω στη βαθμολογία, όμως φέτος έχει φτάσει χαμηλά. Οι «Πάνθηρες» μετράνε δύο διαδοχικές ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ την μεθεπόμενη αγωνιστική φιλοξενούνται στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι «Κυανέρυθροι» βρίσκονται μόλις 2 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και μια πιθανή ήττα από τους Πειραιώτες θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην Football League.

Μιας και μιλάμε για τη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος ήρθε η ώρα να αναφέρουμε και την ομάδα που κατά πάσαν πιθανότητα θα αγωνίζεται εκεί από του χρόνου. Τα φετινά προβλήματα του ουραγού Απόλλωνα εξαπλώνονται σε όλους τους τομείς. Αγωνιστικά, μεταγραφικά, διοικητικά, η προσφυγική ομάδα παραπαίει σε όλες τις κατηγορίες.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των 7 ομάδων:

 

ΛΑΜΙΑ

30/1 Απόλλων Σμύρνης (15η αγωνιστική)
2/2 Παναιτωλικός (19η αγωνιστική)
9/2 Ξάνθη* (20η αγωνιστική)
16/2 ΟΦΗ* (21η αγωνιστική)
23/2 Λάρισα (22η αγωνιστική)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
30/1 ΑΕΚ* (15η αγωνιστική)
3/2 ΠΑΟ (19η αγωνιστική)
10/2 Ατρόμητος* (20η αγωνιστική)
16/2 Παναιτωλικός (21η αγωνιστική)
23/2 Ξάνθη* (22η αγωνιστική)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
30/1 ΠΑΟΚ* (15η αγωνιστική)
3/2 Άρης* (19η αγωνιστική)
9/2 ΠΑΟ (20η αγωνιστική)
16/2 Ατρόμητος (21η αγωνιστική)
23/2 Παναιτωλικός (22η αγωνιστική)

ΟΦΗ
31/1 Ατρόμητος (15ηαγωνιστική)
3/2 Ξάνθη (19η αγωνιστική)
10/2 ΑΕΚ* (20η αγωνιστική)
16/2 Λαμία (21η αγωνιστική)
3/2 Ολυμπιακός* (22η αγωνιστική)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
30/1 Πανιώνιος (15η αγωνιστική)
3/2 Απόλλων* (19η αγωνιστική)
11/2 Άρης (20η αγωνιστική)
16/2 ΠΑΟ* (21η αγωνιστική)
23/2 Ατρόμητος (22η αγωνιστική)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
30/1 Αστέρας Τρίπολης (15η αγωνιστική)
2/2 Ολυμπιακός* (19η αγωνιστική)
9/2 Απόολων (20η αγωνιστική)
16/2 Άρης (21η αγωνιστική)
23/2 ΠΑΟ* (22η αγωνιστική)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
30/1 Λαμία* (15η αγωνιστική)
3/2 Αστέρας Τρίπολης (19η αγωνιστική)
9/2 Πανιώνιος* (20η αγωνιστική)
16/2 ΠΑΟΚ (21η αγωνιστική)
23/2 ΑΕΚ* (22η αγωνιστική)

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ