Παγκόσμιος διασυρμός για Ιβάν, ΠΑΟΚ και ελληνικό ποδόσφαιρο: Τι έγραφαν τα διεθνή ΜΜΕ για τον οπλοφόρο Ιβάν

Παγκόσμιος διασυρμός για Ιβάν, ΠΑΟΚ και ελληνικό ποδόσφαιρο: Τι έγραφαν τα διεθνή ΜΜΕ για τον οπλοφόρο Ιβάν

Η εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στο περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε γίνει πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, ενώ η φωτογραφία του τη στιγμή που έτρεχε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα των Marca και As.

Οι άνευ προηγουμένου σκηνές ντροπής και παράνοιας που εκτυλίχθηκαν σαν σήμερα πριν από ακριβώς έναν χρόνο στην Τούμπα (11/3/2018) προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το «ντου» του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ έγινε πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Δικέφαλο του Βορρά να γίνονται διεθνώς ρεζίλι.

Η εισβολή του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο με το περίστροφο στη ζώνη και οι απειλές στον Γιώργο Κομίνη σχολιάστηκαν από τα διεθνή ΜΜΕ. Χάος και σκάνδαλο ήταν δύο από τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους δημοσιογράφους, προκειμένου να περιγράψουν τις θλιβερές εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας. Η φωτογραφία με το αφεντικό του Δικεφάλου να τρέχει οργισμένος στον αγωνιστικό χώρο με το πιστόλι στη ζώνη μάλιστα βρισκόταν στις πρώτες σελίδες πολλών εφημερίδων ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικά ήταν τα πρωτοσέλιδα των «Marca» και As, με τον ΠΑΟΚ να διασύρεται παγκοσμίως και να γίνεται θέμα συζήτησης για λάθος λόγο.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απείλησε με όπλο τον διαιτητή και τον πάγκο της ΑΕΚ!», είχε γράψει μεταξύ άλλων στο πρωτοσέλιδό της η Marca, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε ανεβάσει κείμενο στην ιστοσελίδα της για το «ντου» του Ιβάν Σαββίδη. Επικριτικός και άκρως επεξηγηματικός ήταν και ο τίτλος του γερμανικού Kicker, το οποίο είχε γράψει: «Πλήρες χάος στην Ελλάδα: Το ντέρμπι κορυφής ακυρώθηκε».  Για την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη είχε γράψει και το Μέσο διεθνούς κύρους insideworldfootball, το οποίο αναφερόταν επίσης στην αποτυχημένη προσπάθεια της FIFA και της UEFA να επαναφέρουν την ομαλότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, το άρθρο είχε ως τίτλο: «Ο πιστολέρο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Σαββίδης απειλεί τον διαιτητή σε αγώνα της Σούπερ Λιγκ». Σχετικό ρεπορτάζ υπήρχε επίσης και στο παγκόσμιο ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ διασύρθηκε για μία ακόμα φορά όταν το BBC συμπεριέλαβε το «ντου» του Σαββίδη σε βίντεο-αφιέρωμα με τις πιο περίεργες στιγμές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, το θλιβερό περιστατικό με το αφεντικό του Δικεφάλου βρισκόταν στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των Marca και As:

Το ρεπορτάζ του insideworldfootball:

Και τα υπόλοιπα δημοσιεύματα για το «ντου» του Σαββίδη:

Bild: «Με πιστόλι στη ζώνη: Το αφεντικό του ΠΑΟΚ επιτίθεται στο διαιτητή».

Spiegel: «Οπλισμένος πρόεδρος ομάδας εισβάλει στο γήπεδο».

De Telegraaf: «Ο πρόεδρος ορμάει στο γήπεδο με πιστόλι στην τσέπη».

Kicker: «Πλήρες χάος στην Ελλάδα: Το ντέρμπι κορυφής ακυρώθηκε».

New York Times: «Διακοπή σε παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από εισβολή ιδιοκτήτη με όπλο για να διαμαρτυρηθεί».

L’ Equipe: «Διακοπή, απειλές και χάος κατά τη διάρκεια του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη».

A’ Bola: «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας».

Ole: «Ο πρόεδρος εισβάλλει με όπλο! Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή για το γκολ που δεν μέτρησε στο 89ο λεπτό».

Marca: «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπαίνει με όπλο στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή»

Marca: «Ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο ένοπλος πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης»

Gazzetta.it: «Ελλάδα, το αφεντικό του ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί με όπλο»

goal.com: «Το ελληνικό ντέρμπι αναβλήθηκε καθώς έξαλλος ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ εισέβαλε στο γήπεδο οπλοφορώντας»

Dailymail: «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο κρατώντας οπλοφορώντας, μετά την ακύρωση γκολ της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΚ και λέει στον διαιτητή “Είσαι τελειωμένος”»

Maisfutebol: «Η αναμέτρηση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ διεκόπη, όταν ακυρώθηκε γκολ, μετά την εισβολή του ένοπλου προέδρου του ΠΑΟΚ»

Expressen.se: «Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, μπουκάρει στο γήπεδο με όπλο»

Haberturk.com: «Στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μπήκε σε γήπεδο έχοντας όπλο στην κατοχή του»

Rmcsport: «Ελλάδα: Οργισμένος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπαίνει στο γήπεδο με… όπλο;;»

«24sata.hr» (Κροατία): «Χάος στην Ελλάδα. Το αφεντικό του ΠΑΟΚ, οπλοφορώντας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο»

Transfery.info (Πολωνία): «Σκάνδαλο στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με όπλο»

Sport.sme.sk (Τσεχία): «Σκάνδαλο στην Ελλάδα. Το αφεντικό του ΠΑΟΚ εισέβαλε στο γήπεδο οπλοφορώντας»

Spox.com (Γερμανία): «Ο Πρόεδρος Ιβάν Σαββίδης μπουκάρει στο γήπεδο. Το παιχνίδι διαλύεται και διακόπτεται στην έδρα του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη»

AD (Ολλανδία): «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με όπλο στο γήπεδο, μετά από ακυρωθέν γκολ»

Abcnyheter (Νορβηγία): Το ελληνικό ματς μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σταμάτησε στο 89’ με το σκορ στο 0-0 μετά από σκανδαλώδη σκηνικά»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ