Ομολογία Σαββίδη για την Τούμπα: «Εγώ το έκανα…»

Ομολογία Σαββίδη για την Τούμπα: «Εγώ το έκανα…»

Ο Γιώργος Σαββίδης παραδέχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ ενορχήστρωσε τον προπηλακισμό Μαρινάκη, Ολυμπιακού στην Τούμπα. Το... instagram εξέθεσε τη θεατρική δήλωση «εγώ προσπάθησα να τον βάλω μέσα, αλλά δεν είχε να κάνει με εμένα. Δεν άφησαν οι υπεύθυνοι να μπει».

Από την πρώτη στιγμή που ο ΠΑΟΚ, με προσωπικές ενέργειες του Μάκη Γκαγκάτση και προφανώς εντολή της οικογένειας Σαββίδη, έστησε πολεμικό σκηνικό κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στην Τούμπα, to10.gr είχε αναφέρει πως ό,τι έκαναν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αντιβαίνει, καταργεί, εξευτελίζει όλους τους άγραφους (και όχι μόνο) κανόνες του ποδοσφαίρου. Με την ετσιθελική απαγόρευση της εισόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια της Τούμπας, αλλά και τον προπηλακισμό της αποστολής των Πειραιωτών, να δημιουργεί ένα νέο καθεστώς απαγορεύσεων, που ακουμπάει πλέον και τους ιδιοκτήτες.

Τα όσα είπε ο Κώστας Καραπαπάς στον Μάκη Γκαγκάτση στη Λίγκα, για το συγκεκριμένο περιστατικό, επιβεβαιώνουν πως εφεξής, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Για κανέναν από τους ιδιοκτήτες, τουλάχιστον των ομάδων που έχουν κόντρες μεταξύ τους.

Η «ΔΗΛΩΣΗ» ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ο Γιώργος Σαββίδης, σε μια νέα έκρηξη διαδικτυακών επιθέσεων, με σκοπό να κρύψει την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λίγκα, προσπάθησε να απαντήσει στους ισχυρισμούς Καραπαπά (παρότι ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν το έκανε στη διάρκεια του συμβουλίου), αναφέροντας τα εξής (μέσω instagram): «(Ο ΠΑΟΚ) Μπορεί να σταματήσει οποιονδήποτε δεν έχει εξουσιοδότηση να μπει στην Τούμπα. Μην μας μπερδεύετε με άλλα γήπεδα που βρίσκετε πρόθυμους υπηρέτες. Ο τρόπος που με σέβονται σε άλλα γήπεδα, θα είναι ο ίδιος που θα έχουμε και στην Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον στην Τούμπα…».

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Ο Γιώργος Σαββίδης, ωστόσο, ως μικρός, ανώριμος και προφανώς ξεχασιάρης, μάλλον λησμόνησε τη δική του στάση στο επεισόδιο της Τούμπας. Λησμόνησε το γεγονός ότι ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο της έντασης και παρακολουθούσε. Λησμόνησε και τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, όταν έλεγε ότι ο ίδιος ήθελε να μπει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο γήπεδο. Και επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι η ενορχήστρωση της φαρσοκωμωδίας της Τούμπας, ήταν έμπνευσης δικής του, του πατέρα του, του ΠΑΟΚ…

Αναλυτικά τα ακριβή του λόγια, όπως αποτυπώθηκαν και σε μέσο ιδιοκτησίας του πατέρα του. Αρα «φιλτραρισμένα»: «Δεν είναι δική μου δουλειά να πω το αν έπρεπε να μπει μέσα ή όχι (ο Βαγγέλης Μαρινάκης), εγώ προσπάθησα να τον βάλω στα αποδυτήρια της ομάδας του. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» με άφησαν να μπω μέσα, δεν με προκάλεσε κανένας, δεν με πείραξε κανένας και ήθελα να φερθώ με τον ίδιο τρόπο. Εγώ προσπάθησα να τον βάλω μέσα, αλλά δεν είχε να κάνει με εμένα. Δεν άφησαν οι υπεύθυνοι να μπει».

Επί της ουσίας αυτό που έκανε με τη σημερινή του τοποθέτηση ο νεαρός Σαββίδης, ήταν να δικαιώσει όλους όσους υποστήριζαν από τη στιγμή που έκανε εκείνες τις δηλώσεις, πως η υποκρισία του περίσσευε. Και κυρίως παραδέχθηκε ξεκάθαρα ότι ο προπηλακισμός αποστολής και Μαρινάκη στην Τούμπα, ήταν «έργο ΠΑΟΚ». Σε γνώση και ενορχήστρωση από τη διοίκησή του. Παραδέχθηκε με όσα αναφέρει πως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έστησε το κλίμα τρομοκρατίας εναντίον της αποστολής των Πειραιωτών και του μεγαλομετόχου τους. Και μετά απλώς θέατρο στις δηλώσεις του.

«ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΑΜΕ»

Οι μάσκες των προθέσεων και των πράξεων της οικογένειας Σαββίδη στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, έπεσαν. Ο ίδιος ο Γιώργος Σαββίδης δικαιώνει τον Καραπαπά για την επίθεση που έκανε στον Γκαγκάτση. Τον δικαιώνει, γιατί επί της ουσίας λέει ότι «καλά κάναμε και δεν αφήσαμε τον Μαρινάκη στην Τούμπα και τραμπουκίσαμε την ομάδα σας». Ακριβώς, δηλαδή, όσα είπε ο Καραπαπάς (όχι διάλεκτο… Ουρσουλίνων) στον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ στη Λίγκα.

Το θέμα, βεβαίως, μόνο απλό δεν είναι. Ο Γιώργος Σαββίδης, όπως και ο Ιβάν Σαββίδης παλαιότερα, όταν βρέθηκαν στα γήπεδα άλλων ομάδων, όπως και σε αυτά Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, δεν βίωσαν καμία απαγόρευση. Διότι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, παραδοσιακά δεν χρειάζονταν άδεια ή κάποια διαπίστευση. Ο άγραφος νόμος που αναφέραμε παραπάνω. Τώρα, μετά την παραδοχή του στησίματος από τον Γ. Σαββίδη, όσων έγιναν στην Τούμπα, επιβεβαιώθηκε και τυπικά πως εφεξής τίποτε δεν θα είναι το ίδιο.

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Μάλιστα, αυτό το τελευταίο μην είστε βέβαιοι ότι δεν θα φέρει εξελίξεις και αντιδράσεις, που θα ακουμπούν άμεσα και στον Ιβάν Σαββίδη. Διότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τιμωρημένος με 3ετή αποκλεισμό από κάθε παρουσία σε γήπεδο, παρανομεί συστηματικά. Αυτό που (παραστάνει ότι) αγνοεί ο Γιώργος Σαββίδης, είναι ότι ο πατέρας του δεν δικαιούται να βρίσκεται σε οποιονδήποτε χώρο εμπίπτει στον «εν γένει περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου». Με λίγα λόγια, ακόμη και το γεγονός ότι ακολουθεί και χαιρετάει την αποστολή της ομάδας του έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας, είναι παράνομο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κατά την άφιξη των ομάδων στο γήπεδο, ξεκινάει αυτόματα η πειθαρχική διαδικασία του αγώνα. Με λίγα λόγια ο Ιβάν Σαββίδης παρανομεί. Δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο σημείο. Ή σε οποιοδήποτε σημείο περιλαμβάνεται στον «εν γένει περιβάλλοντα χώρο».

ΥΓ. Αυτό το τελευταίο θα πρέπει να το έχει υπόψη του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Αλλά και σε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα και όσο είναι ενεργή η τιμωρία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ