Ο Κασίγιας «ανοίγει» θέμα επιστροφής Σα στην Πόρτο

Ο Κασίγιας «ανοίγει» θέμα επιστροφής Σα στην Πόρτο

Τα καρδιολογικά προβλήματα του Ισπανού θρύλου της Πόρτο, κάνουν τους «Δράκους» να «ψάχνονται» για τον βασικό τους γκολκίπερ. Τα πρώτα σενάρια για Ζοσέ Σα και... Μαραφόνα!

Ο Ικερ Κασίγιας συντάραξε τον αθλητικό πλανήτη. Το έμφραγμα που τον έστειλε στο νοσοκομείο, προκαλεί κύμα συμπαράστασης και μηνυμάτων για ταχεία ανάρρωση στον Ισπανό θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αλλά παράλληλα ανοίγει μεταγραφική πόρτα στην Πόρτο, αναφορικά με τη θέση του γκολκίπερ. Με τα σενάρια να ακουμπούν και στον Ζοσέ Σα. Διότι, ναι μεν, ο «Σαν Ικερ» φαίνεται ότι έκανε τη μεγαλύτερη απόκρουση της καριέρας του, κερδίζοντας τη μάχη για τη ζωή, αλλά ήδη τα πορτογαλικά ΜΜΕ, που καλύπτουν από κοντά το θέμα της υγείας του, αναφέρουν πως η φετινή χρονιά έχει τελειώσει και πως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάστασή του θα φανεί πότε (και κυρίως εάν) θα μπορεί να αγωνιστεί ξανά.

Όπως γίνεται αντιληπτό, εάν ο Κασίγιας δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την Πόρτο και τη νέα αγωνιστική περίοδο (σ.σ. πριν λίγες εβδομάδες ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2020), τότε δεν αποκλείεται να προκύψει σοβαρό θέμα με τον Ζοσέ Σα και τους «Δράκους». Κάτι που έως τώρα φάνταζε απίθανο, καθώς μπορεί η Πόρτο να ήταν θετική στην επιστροφή του στον σύλλογο, ωστόσο ο ίδιος 26χρονος γκολκίπερ δεν ήθελε να γυρίσει πάλι για δεύτερος.

Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν και πρέπει να φανεί εάν θα αλλάξει και η στάση της Πόρτο, αλλά και του Σα. Η Πόρτο δεν μπορεί να κάνει πολλά στην υπόθεση. Ο Ολυμπιακός έχει οψιόν αγοράς για τον 26χρονο γκολκίπερ, έχει ενημερώσει τους Πορτογάλους ότι την καλύπτει, οπότε το θέμα έχει μεταφερθεί στον ποδοσφαιριστή. Με τον οποίο υπάρχουν συζητήσεις εδώ και αρκετές ημέρες. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει μια σπουδαία πρόταση στον Σα, τριπλασιάζοντας σχεδόν τις απολαβές του και περιμένει την απάντησή του.

Εντούτοις, μετά την αναπάντεχη και εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη στην υπόθεση του Κασίγιας, δεν αποκλείεται η Πόρτο να θελήσει να διατηρήσει τον Σα στο ρόστερ της, αλλά και στο αρχικό της σχήμα. Κάτι που μπορεί να γίνει μόνο εάν πείσουν τον παίκτη να γυρίσει και του καταθέσουν μια οικονομική προσφορά που θα πολλαπλασιάζει τις απολαβές του και θα είναι τουλάχιστον έως το 2022 (το τρέχον συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2020).

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πόρτο πέραν του Κασίγιας έχει στο ρόστερ της ακόμη δύο τερματοφύλακες, που όμως φέτος είχαν… διακοσμητικό ρόλο. Τους Βραζιλιάνους Φαμπιάνο Ριμπέιρο (31 ετών) και Βανά (28 ετών). Επίσης, τα πορτογαλικά ΜΜΕ, ήδη ανέφεραν τον… Μαραφόνα ως πιθανό μεταγραφικό στόχο των «Δράκων», καθώς κυκλοφορεί ελεύθερος και αποτελεί μία αξιόπιστη και «σίγουρη» λύση για τα δοκάρια τους».

Οσο τον Ολυμπιακό; Εδώ και μέρες to10.gr σας έχει ενημερώσει για το πώς έχει το θέμα με τον Ρομπέρτο, αλλά και για τις πιθανότητες να δούμε τη νέα σεζόν δίδυμο τους Μαραφόνα, Λοντίγκιν, εάν ο Σα δεν παραμείνει στον Πειραιά…

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΑ ΣΤΟΝ ΙΚΕΡ

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο Κασίγιας, ο Ζοσέ Σα, έστειλε διαδικτυακά τις ευχές του στον Ισπανό γκολκίπερ, με τον οποίο μοιράστηκαν για μία σεζόν τη θέση του βασικού στην Πόρτο. «Δύναμη αδερφέ μου», έγραψε χαρακτηριστικά στο instagram, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία του με τον 38χρονο πρώην συμπαίκτη του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ