Ολυμπιακός: Ο έμπειρος στόπερ και οι προτάσεις για Σισέ

Ολυμπιακός: Ο έμπειρος στόπερ και οι προτάσεις για Σισέ

Το «κλειδί» για τον Ματιέ, η ξεχωριστή περίπτωση του Σκρτέλ και ο συνωστισμός για τον Αφρικανό στόπερ του Ολυμπιακού.

Είναι από τα βασικότερα «στοιχήματα» του νέου Ολυμπιακού. Ίσως το πιο σημαντικό. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει καλά πως την χρονιά που τελείωσε η ομάδα του εν τέλει «πληγώθηκε» περισσότερα από τα λάθη στην άμυνα παρά από την δυστοκία που παρουσίασε στο ξεκίνημα.

Για αυτό και στο πλάνο που έχει καταστρώσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της ομάδας βρίσκεται σε περίοπτη θέση ο έμπειρος στόπερ. Ο κεντρικός αμυντικός που θα εγγυάται με την παρουσία του την δυναμική του Ολυμπιακού στα μετόπισθεν.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ο Ολυμπιακός είχε τον Μέλμπεργκ. Στην πορεία το δίδυμο Μανωλάς-Σιόβας έκανε «παπάδες». Από τότε που και οι δύο αποχώρησαν ο Ολυμπιακός αναζητά την μεγαλύτερη σιγουριά στην άμυνα του.

Ο Βούκοβιτς που ανέλαβε φέτος μαζί με τους Μεριά και Σισέ να «τραβήξει το κουπί» τελικά δεν πέτυχε.

Μπορεί το συμβόλαιο του να είναι μέχρι το 2020 όμως με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή θα είναι έκπληξη αν και τον Αύγουστο βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

Όπως και να έχει όμως ο Μαρτίνς θέλει έναν «ογκόλιθο» για το κέντρο της άμυνας και τον θέλει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Από την έναρξη της προετοιμασίας ιδανικότερα.

Μια σεζόν που δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνια, που όμως υπάρχει αυτή την φορά μια έτοιμη ομάδα που απλά χρειάζεται περαιτέρω «μπόλιασμα» με ποιοτικούς παίκτες.

Ο Ματιέ αποτελεί για τον Ολυμπιακό την ιδανική λύση. Ο Μαρτίνς τον θέλει, ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως προσπαθεί να τον φέρει στην Ελλάδα ξέροντας τις αντικειμενικές δυσκολίες.

Η Σπόρτινγκ από την άλλη δείχνει ξεκάθαρη. Αν θέλει να συνεχίσει εκεί ο Ματιέ θα κάνει γενναία μείωση στις απολαβές του. Καλή εξέλιξη για τον Ολυμπιακό.

Στα στάνταρ που έχει βάλει ο Ολυμπιακός και ο Σκρτέλ. Ο πολύπειρος στόπερ της Φενέρ που σύντομα θα αναζητήσει νέες «περιπέτειες». Έχει το «πακέτο» που θέλει ο Μαρτίνς. Στο κέντρο της άμυνας άλλωστε πιθανότερο είναι να προκύψουν δύο προσθήκες.

Ο ένας όμως πρέπει να είναι έμπειρος, να έχει τα ηγετικά στοιχεία που αναζητά ο Μαρτίνς. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Μολέδο. Οι Βραζιλιάνοι όμως μέχρι τώρα ζητάνε τον… ουρανό με τα άστρα.

Στον αντίποδα, ο Σισέ βρίσκεται σε… πολιορκία. Όπως έχουμε αναφέρει πρόσφατα ο Σενεγαλέζος και ο Κούτρης είναι οι δύο ερυθρόλευκοι με το μεγαλύτερο… σουξέ. Αυτοί που με την πίεση που υπάρχει από το εξωτερικό είναι στην «βιτρίνα». Αν θα παραχωρηθούν θα φανεί από το… πορτοφόλι των υποψήφιων αγοραστών.

Ο Ολυμπιακός πουλάει ακριβά και αυτό το ξέρουν στην «πιάτσα». Ο Ολυμπιακός πουλάει μόνο στο ποσό που έχει θέσει για κάθε παίκτη που τραβάει το ενδιαφέρον. Για τον Σισέ το ποσό προφανώς είναι διψήφιο, «αγγίζει» το 2 μπροστά.

Τον Ιανουάριο το «κοντέρ» έφτασε στα 18 εκατομμύρια με τον Ολυμπιακό να αρνείται έχοντας ανοικτές όλες του τις υποχρεώσεις και μη θέλοντας να αλλάξει βασικά «γρανάζια» της ομάδας του.

Τώρα πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αρκεί οι ομάδες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να πουν τον «μαγικό» αριθμό για τον Σενεγαλέζο.

Στην Γερμανία υπάρχουν ήδη δύο ομάδες που έχουν στην πρώτη θέση της μεταγραφικής τους λίστας τον Σισέ, ψηλά βρίσκεται και στην Ρόμα. Υπάρχει και η ομάδα – έκπληξη που αυτή την στιγμή δεν… συναρπάζει τον Σενεγαλέζο αλλά έχει την άνεση να φτάσει πολύ ψηλά.

Όπως με τον έμπειρο στόπερ που θέλει όσο πιο γρήγορα γίνεται ο Μαρτίνς έτσι και με τον Σισέ τα νέα (λογικά) δεν θα αργήσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ