Γιοάν Μολό: Από τον Λακόμπ στον Δώνη

Γιοάν Μολό: Από τον Λακόμπ στον Δώνη

Το to10.gr ανασύρει από το... συρτάρι την πρώτη φορά που ο Γιοάν Μολό κοντραρίστηκε με τον προπονητή του στη Μονακό, την απόφαση του να φύγει από το Πριγκιπάτο και τον προκλητικό πανηγυρισμό στην επιστροφή του στο "Louis II".

Ο πιο σοβαρός λόγος που ο Γιοάν Μολό δεν έκανε ποτέ την αναμενόμενη καριέρα σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία του. Ο Γάλλος εξτρέμ λειτουργούσε αψυχολόγητα και είχε ξεσπάσματα σε χρονικά σημεία που όλα φαίνονταν να πάνε πρίμα… Υπό αυτή την οπτική, το επεισόδιο που είχε με τον Γιώργο Δώνη δεν ήταν και τόσο αναπάντεχο. Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα συμβεί, απλώς δεν ήταν σίγουρο το πότε…

Αναμφίβολα, η κόντρα που σημάδεψε περισσότερο τον Μολό ήταν με τον πρώην προπονητή της Μονακό, Γκι Λακόμπ. Στην ηλικία των 21 ετών, ο Μολό θεωρούταν το «παιδί-θαύμα» του Πριγκιπάτου, αλλά ακόμα και σήμερα πιστεύει ότι δεν καθιερώθηκε στην ενδεκάδα εξαιτίας του Λακόμπ.

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή… Ο Μολό εμφανίστηκε στη ζωή των Μονεγάσκων τη σεζόν 2008-2009. Από την αρχή έδειξε το ταλέντο του και ο προπονητής Ρικάρντο Γκόμες τον εμπιστευόταν συχνά. Από τις 18 Οκτωβρίου του 2008, όταν και έπαιξε πρώτη φορά εναντίον της Νις για 27 λεπτά, ο Μολό ολοκλήρωσε τη χρονιά με 24 εμφανίσεις στη Ligue 1 και 4 στο Κύπελλο Γαλλίας, με συνολικό χρόνο 1.976’ και με 2 γκολ και 6 ασίστ.

Με το πρώτο δείγμα γραφής να είναι εξαιρετικό, όλοι περίμεναν ότι τη σεζόν 2090-2010, η Μονακό θα άρχιζε από τον Μολό. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Ο Μολό θα ισχυριστεί ότι αυτό οφείλεται στην αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Γκόμες έφυγε, ο Γκι Λακόμπ ήρθε στο «Louis II», αλλά σύμφωνα με τον Μολό, ουδέποτε κατάφεραν να συνεννοηθούν.

Η διάσταση απόψεων με τον Λακόμπ

Ο Γκι Λακόμπ έδινε μία διαφορετική διάσταση στον παραγκωνισμό του Μολό. «Είχα εκπλαγεί από την έλλειψη συγκέντρωσης του Μολό στην αρχή της σεζόν. Οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, τον είχαν αποσυντονίσει» έλεγε ο Λακόμπ. Εν μέρει, είχε δίκιο, αφού ο Μολό δεν είχε αποδεχτεί την πρόταση της διοίκησης για να ανανεώσει το συμβόλαιο του, διότι απαιτούσε να πάρει περισσότερα χρήματα από τους συνομηλίκους του.

Μέχρι τον Δεκέμβριο, ο Μολό μιλούσε σε εβδομαδιαία βάση με τον αθλητικό διευθυντή της Μονακό Μαρκ Κέλερ για να καταλήξουν σε συμφωνία. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο δεξιοπόδαρος εξτρέμ αποδέχτηκε μία βελτιωμένη προσφορά για τριετή συνεργασία και η κατάσταση βελτιώθηκε στο κομμάτι των ευκαιριών, αλλά απείχε παρασάγγες από αυτό που ήθελε. Η σεζόν τελείωσε με 19 συμμετοχές για τον παίκτη, όμως οι πιο πολλές ήταν ολιγόλεπτες αφού ο συνολικός χρόνος δεν ξεπέρασε τα 946’.

Παρότι ο Μολό δεν έκανε το… ξεπέταγμα του, εντούτοις η λογική επιλογή ήταν να συνεχίσει στη Μονακό, με την οποία είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο πριν λίγους μήνες. Ο 21χρονος – τότε – ποδοσφαιριστής ταξίδεψε για τις καλοκαιρινές διακοπές του και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε… Όταν επέστρεψε, ο Μολό ζήτησε ραντεβού από τον αθλητικό διευθυντή, Μαρκ Κέλερ και τον ενημέρωσε ότι δεν θα συνεχίσει στη Μονακό, γιατί δεν ήθελε να δουλέψει με τον προπονητή Γκι Λακόμπ!

«Νιώθω έκπληξη από την απόφαση του. Είναι ένας παίκτης τον οποίο υπολόγιζα» θα δηλώσει άναυδος ο Λακόμπ. Πραγματικά, η Μονακό είχε πουλήσει τον ακραίο επιθετικό Νενέ στη Παρί Σεν Ζερμέν και ο Λακόμπ δεν είχε ψάξει για αντικαταστάτη επειδή είχε στο πλάνο του την αναβάθμιση του Μολό!

Η διοίκηση της Μονακό προσπάθησε να τον μεταπείσει, όμως ο Μολό επέμεινε να φύγει. Η Καέν εμφανίστηκε στον ορίζοντα, ο ποδοσφαιριστής «ψήθηκε» από την προοπτική και η Μονακό τον παραχώρησε με μονοετή δανεισμό και οψιόν 8 αγοράς εκατομμυρίων ευρώ.

Η επεισοδιακή επιστροφή με την Καέν

Πλέον, το ενδιαφέρον εστιαζόταν στην επιστροφή του Μολό στο Πριγκιπάτο. Στις 26 Φεβρουαρίου του 2011, η Μονακό υποδέχτηκε την Καέν στο «Luis II», με τον Μολό να επιστρέφει στο περιβάλλον που ανδρώθηκεΚατά σατανική σύμπτωση, ο Μολό ήταν συμπαίκτης με τον Γιουσούφ Ελ Αραμπί, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό πλέον.

Η Μονακό προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Χου Γέον Παρκ, αλλά δεν έμελλε να νικήσει. Η Καέν αντέδρασε, αρχικά μειώνοντας με τον Ελ Αραμπί στο 67′ και ισοφαρίζοντας τέσσερα λεπτά αργότερα με εκτέλεση φάουλ του Μολό. Κάpου εκεί ήρθε το ξέσπασα, αφού ο Γάλλος εξτρέμ πανηγύρισε έξαλλα μετά τη λήξη του παιχνιδιού, παρότι η Μονακό είχε ακόμα τα δικαιώματα του!

Ο Μολό δεν περιορίστηκε στις αντιδράσεις του και κατά την αποχώρηση της Καέν από το γήπεδο, έκανε λόγο για απαντήσεις! «Σκόραρα εναντίον της Μονακό και έδωσα απαντήσεις σε αυτόν που μετέτρεψε την περσινή σεζόν σε μαρτύριο για μένα. Θα αναγνωρίσει τον εαυτό του» σχολίασε καυστικά ο Μολό, εννοώντας τον Γκι Λακόμπ.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Λακόμπ είχε αποπεμφθεί από την τεχνική ηγεσία και εκείνη την περίοδο προπονούσε τη Μονακό ο Λοράν Μπανιντέ. Άβυσσος η ψυχή του Μολό… Βέβαια, ο προκληκτικός πανηγυρισμός του δεν πέρασε έτσι. Η διοίκηση της Μονακό αντέδρασε, ο Μολό κλήθηκε σε απολογία και επιχείρησε να ανασκευάσει τις εντυπώσεις, διευκρινίζοντας ότι «διακατεχόμουν από θυμό και νοσταλγία. Μου τα προκάλεσε το γεγονός ότι έπαιζα σε ένα γήπεδο που πέρυσι βίωσα πολλές αδικίες. Αυτά που είπα προορίζονται μόνο για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο (σ.σ. τον Λακόμπ). Στόχευα έναν συγκεκριμένο, αλλά μίλησα προτού σκεφτώ. Θέλω να απολογηθώ σε όσους προσέβαλα. Σέβομαι τους παίκτες, τους προπονητές, τους οπαδούς και τους διοικούντες. Χάρη στη Μονακό παίζω ποδόσφαιρο».

Τελικά, ο Μολό ποδόσφαιρο στη Μονακό δεν έπαιξε ποτέ, ούτε δικαίωσε τις προσδοκίες που δημιούργησε στην αρχή της καριέρας του. Εξελίχτηκε σε έναν περιπλανώμενο, ο οποίος ψάχνει την… ποδοσφαιρική Ιθάκη του και πίστεψε πως την βρήκε στον Παναθηναϊκό. Μόνο που την προηγούμενη Παρασκευή ο Μολό θυμήθηκε τον κακό εαυτό του  και φανέρωσε την… τρέλα που έχει και που δεν τον άφησε να αποδώσει σύμφωνα με τις ικανότητες. Ο Νταμπίζας και ο Δώνης του έδωσαν άλλη μία «ζαριά», αλλά ο Γάλλος έχει αποδείξει ότι σπάνια τις αξιοποιεί.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ