Ο άνθρωπος που έκανε ευτυχισμένο τον Δώνη

Ο άνθρωπος που έκανε ευτυχισμένο τον Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης δεν είναι ο ίδιος προπονητής που ήταν στις αρχές του Ιανουαρίου... Κάτι έχει αλλάξει στη δουλειά του και αυτό είναι φανερό στον τρόπο που κοουτσάρει στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

Ήταν φανερό ότι από τον Γιώργο Δώνη έλειπαν μερικά συστατικά για να τελειοποιήσει τη «συνταγή» του. Δεν είχε παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά οι οποίοι θα τον εξυπηρετούσαν σε ειδικές καταστάσεις. Δεν διέθετε έναν σκληρό και ενεργητικό αμυντικό χαφ όπως ο Ανουάρ Τουχαμί, ο οποίος παράλληλα ανεβαίνει με τη μπάλα. Απουσίαζε ένας εξτρέμ όπως ο Ντομινίκ Νάγκι, ο οποίος θα πλευροκοπούσε τον αντίπαλο. Μαζί με αυτούς, δεν υφίστατο η αναγκαία πληθώρα επιλογών που θα επέτρεψε στον προπονητή αναπροσαρμόσει τα σχέδια του.

Εδώ και μερικές μέρες ο Γιώργος Δώνης νιώθει μεγάλη ευτυχία. Ο Τσάβι Ρόκα φρόντισε να τον κάνει ευτυχισμένο, φέρνοντας του ποδοσφαιριστές οι οποίοι βοηθούν άμεσα και προσφέρουν στοιχεία που δεν είχαν οι υπόλοιποι. Φαίνεται στο κοουτσάρισμα του Δώνη πως δεν φοβάται να παρέμβει πιο ενεργά στο παιχνίδι, γιατί κοιτάζει στον πάγκο και έχει μεγαλύτερο «οπλοστάσιο».

Για παράδειγμα στο AEL FC Arena, στη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 επί της Λάρισας, ο Δώνης έκρινε ότι έπρεπε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή του και χρησιμοποίησε τους Ανουάρ και Μπουζούκη, δύο μονάδες που μπορούν να επηρεάσουν τη ροή του παιχνιδιού. Μέχρι πριν δύο εβδομάδες, ο Δώνης θα σκεφτόταν μεταξύ του Νούνες και του άπειρου Αλεξανδρόπουλου.

Πλέον, ο Χατζηγιοβάνης δεν είναι ο μόνος ο οποίος απειλεί από τα άκρα. Ο Ντόμινκ Νάγκι έδειξε πόσο αποτελεσματικός είναι στο «ένας με έναν» και όσο θα προσαρμόζεται, θα γίνεται πιο επικίνδυνος.  Πριν την έλευση του Ούγγρου, ο Δώνης θα… βάφτιζε εξτρέμ τον Χατζηθεοδωρίδη ή θα περίμενε βοήθεια από τον Ούφε Μπεκ και τα… φεγγάρια του.

Ο Δώνης περιμένει και την ενσωμάτωση του Γιασίν Αγιούμπ, ο οποίος έχει αρχίσει προπονήσεις στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Όταν θα είναι έτοιμος και ο Αγιούμπ, τότε ο Δώνης δεν θα ξέρει ποιον να αρχίσει στη μεσαία γραμμή και στα άκρα της επίθεσης. Η θέση που θα περιέλθει ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θα έχει καμία σχέση με τις αρχές του μήνα, όταν αναγκαζόταν να επεξεργάζεται… πειράματα για να καλύπτει τα κενά.

Αρχής γενομένης από την επόμενη Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα εμπλακεί στον δικό του πόλεμο των δέκα ημερών. Θα αντιμετωπίσει στο δεκαήμερο τρεις φορές τον ΠΑΟΚ και μία με την ΑΕΚ. Με τα προηγούμενα δεδομένα, ο Δώνης θα έπρεπε να επιλέξει παιχνίδια. Τώρα, έχει τη δυνατότητα να τα χτυπήσει όλα και να ανοίξει το ροτέισον του, προκειμένου οι παίκτες να ανταπεξέρθουν.

Ο Παναθηναϊκός θα προσεγγίσει τα ματς με τους δύο «Δικεφάλους» με ευνοϊκές προϋποθέσεις. Η ομάδα του διανύει περίοδο φόρμας, ο προπονητής διάγει ένα δημιουργικό διάστημα και το ρόστερ είναι πλουσιότερο. Πέραν πάσης αμφιβολίας ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες πιθανότητες για να πετύχει κάτι καλό απ’ ότι είχε πριν ένα μήνα. Αρκεί να τις διεκδικήσει και στο γήπεδο…

Υ.Γ.: Το μόνο που παρέλειψε να αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας ήταν ότι στο ποδόσφαιρο βιώνουμε την… παράγκα του Γιάννη Αλαφούζου. Δεν ήθελε πολύ για να το εκστομίσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ