Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1: Έλαμψε το άστρο του Βαγιαννίδη

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1: Έλαμψε το άστρο του Βαγιαννίδη

Ένα γκολ και μια ασίστ από τον Γιώργο Βαγιαννίδη στην πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα με τον Παναθηναϊκό. Ξέσπασε η ομάδα του Δώνη, 3-1 τον Παναιτωλικό. Ζαχίντ και Μακέντα με πέναλτι οι σκόρερ των δύο άλλων γκολ, ο Ντάουντα μείωσε στις καθυστερήσεις.

Το χρειαζόταν το ξέσπασμα ο Παναθηναϊκός. Μετά τις τρεις σερί ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, η ομάδα του Δώνη ήθελε μια καλή εμφάνιση συνοδευόμενη από πολλά γκολ για να… επανέλθει. Ο Παναιτωλικός ήταν το καλύτερο… φάρμακο. Και αποτέλεσε το «θύμα» που… πλήρωσε τα σπασμένα, με το τελικό 3-1 να μοιάζει… φτωχό.

Ο Δώνης παρέταξε μια άκρως νεανική ομάδα, ξεκινώντας με τον Αποστολάκη δεξί μπακ και τον Βαγιαννίδη μπροστά του. Ο δεύτερος κατάφερε να ενθουσιάσει με την απόδοσή του, να δείξει και πάλι η κουβέντα που γίνεται γύρω από το όνομά του είναι άκρως δικαιολογημένη. Σκόραρε το πρώτο γκολ, έδωσε την ασίστ για το δεύτερο, δημιουργούσε κινδύνους κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα.

Με εξαιρετικό διασκελισμό, με ταχύτητα, πήγαινε στο ένας εναντίον ενός και δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Οι τέσσερις σκάουτερς ξένων ομάδων που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για εκείνον, έφυγαν με… γεμάτα τα μπλοκάκια τους και με πολλά χαμόγελα. Ο «μικρός» θα συνεχίσει να απασχολεί την επικαιρότητα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να προσπαθεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή στο 23’ παίρνοντας το… ριμπάουντ και ανοίγοντας το σκορ. Έδωσε την πάσα στον Ζαχίντ ο οποίος με ντρίπλα εντός περιοχής και πλασέ έκανε το 2-0 στο 40’. Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό την ώρα της αλλαγής του στο 60’. Στην πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα, ο νεαρός επιβεβαίωσε όλες τις καλές συστάσεις που τον συνοδεύουν και που λένε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ταλέντο της ακαδημίας του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να επιστρέψουν εκεί που βρίσκονταν πριν τα τρία συνεχόμενα αποτυχημένα ντέρμπι. Στις νίκες με ευρύ σκορ και στις καλές εμφανίσεις. Παρά τις πολλές απουσίες (Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ), ο Παναθηναϊκός είχε καλό ρυθμό, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του.

Το τρίτο γκολ ήρθε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε μια υπέροχη ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ανατράπηκε εντός περιοχής, με τον Μακέντα να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι για το 3-0. Ο Δώνης έδωσε εκ νέου χρόνο συμμετοχής στον Αγιούμπ, ο Παναιτωλικός προσπάθησε στο δεύτερο μέρος, παίζοντας ανοιχτά, να βρει το γκολ της… τιμής και το κατάφερε στο 91′ με τον Ντάουντα να διαμορφώνει με κεφαλιά το τελικό 3-1.

Το «δεκάρι»: Ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Ένα γκολ, μία ασίστ, συμμετοχή σε κάθε φάση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Εκπληκτική παρουσία, παρά το γεγονός πως δεν έπαιξε στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ, αλλά αγωνίστηκε ως εξτρέμ.

Το κλειδί: Η επέμβαση του Διούδη σε τετ α τετ του Μουνιέ λίγο πριν το 2-0. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αποσόβησε την ισοφάριση και δύο λεπτά μετά ο Ζαχίντ τελείωσε το ματς.

Στον πάγκο: Ο Μπαϊροβιτς δεν κατάφερε να φανεί καθόλου και να γίνει απειλητικός. Περισσότερο ο Μουνιέ απειλούσε την άμυνα του Παναθηναϊκού, παρά ο φορ της ομάδας.

Γιατί κόουτς: Ο Δώνης έδωσε την ευκαιρία στον Βαγιαννίδη και δικαιώθηκε. Επαιξε με μια νεανική ομάδα, χωρίς το σύνολο να χάσει τη συνοχή του. Ο Παναιτωλικός έπαιξε ανοιχτά και είχε καλή παρουσία από τη μέση και μπροστά.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος (6’ Νούνες), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Κουρμπέλης (80’ Νάγκι), Βαγιαννίδης (61’ Αγιούμπ), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Τσιγγάρας, Μαλής, Σιέστεντ, Κέβιν, Ταχάρ, Ντάλσιο, Ρόσα (72’ Φυτόπουλος), Άλβαρες (59’ Μιμίτο), Μουνιέ (58’ Ντουάρτε), Νταουντά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ