Τσιμίκας VS Γιαννούλης: Η μάχη της αριστεράς

Τσιμίκας VS Γιαννούλης: Η μάχη της αριστεράς

Στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας θα τεθούν αντιμέτωποι οι δύο κορυφαίοι Έλληνες αριστεροί μπακ, ο Κώστας Τσιμίκας του Ολυμπιακού και ο Δημήτρης Γιαννούλης του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός… Στην Τούμπα θα κριθεί την Κυριακή η πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Superleague, αφού θα αναμετρηθούν οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας. Ωστόσο, εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχουν και μερικά ενδιαφέροντα ζευγάρια στον αγωνιστικό χώρο.

Για παράδειγμα, οι δύο αριστεροί μπακ οι οποίοι θα αρχίσουν στο κυριακάτικο ματς… Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι ακολουθούν βίους παράλληλους, τον Κώστα Τσιμίκα και τον Δημήτρη Γιαννούλη. Η ομοιότητα της θέσης είναι η πιο προφανής, αλλά όχι και η μοναδική.

Καταρχάς, είναι συνομήλικοι. Ο Τσιμίκας έχει γεννηθεί στις 12 Μαΐου του 1996 και ο Γιαννούληςστις 17 Οκτωβρίου του 1995. Αμφότεροι κατάγονται από τη Βόρεια Ελλάδα: ο Τσιμίκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ο Γιαννούλης στην Κατερίνη. Έχουν περίπου τον ίδιο σωματότυπο – ο Τσιμίκας είναι 1,79μ. και ο Γιαννούλης 1,78μ. – ενώ διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά: χαμηλό κέντρο βάρους, ταχύτητα, αντοχές και ακατάπαυστο τρέξιμο.

Τόσο ο Τσιμίκας, όσο και ο Γιαννούλης αγωνίζονται στους δύο διεκδικητές του τίτλου και θεωρούνται βασικοί και αναντικατάστατοι. Ο Γιαννούλης έχει 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (2.679’), με απολογισμό 1 γκολ και 5 ασίστ. Ο Τσιμίκας έχει παίξει 33 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη (2.903’) έχοντας μοιράσει 6 ασίστ.

Οι δύο αριστεροί μπακ αποτελούν από τα πιο ακριβά «ασημικά» Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Η ιστοσελίδα Transfermarkt τους κοστολογεί από 4,5 εκατομμύρια ευρώ έκαστο, όμως η πραγματική αξία τους είναι μεγαλύτερη. Σε αυτό τον τομέα, ο Τσιμίκας κοστίζει πολύ περισσότερο από τον Γιαννούλη, όχι επειδή υπερτερεί σε ποδοσφαιρικά προσόντα. Κυρίως, διότι ο Τσιμίκας έχει παίξει στο Champions League και ο Ολυμπιακός έχει πιο ισχυρές προσβάσεις στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Φυσικά, ο Γιαννούλης και ο Τσιμίκας είναι διεθνείς, αλλά στην αρχή τους. Ο Γιαννούλης έχει 7 συμμετοχές με την Ελλάδα, ενώ ο Τσιμίκας 3. Από τη μία είναι ευλογία για τον ομοσπονδιακό προπονητή Τζον Φαν’τ Σιπ να έχει στη διάθεση του δύο τόσο προικισμένους αριστερούς μπακ, αλλά από την άλλη μόνο ο ένας από τους δύο θα παίζει.

Πάντως, το μόνο ματς στο οποίο έχουν αναμετρηθεί ο Γιαννούλης και ο Τσιμίκας ήταν το 0-0 του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο, στο «Καραϊσκάκης». Την Κυριακή θα είναι η δεύτερη συνάντηση τους, αλλά θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα ως το τέλος της σεζόν…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ