Παναθηναϊκός: Ζημιά άνω των 3 εκατ. ευρώ στο κακό σενάριο

Παναθηναϊκός: Ζημιά άνω των 3 εκατ. ευρώ στο κακό σενάριο

Η οριστική διακοπή της Superleague θα κοστίσει ακριβά στον Παναθηναϊκό και θα καθηλώσει το μπάτζετ στα περσινά επίπεδα.

Η συμμετοχή του Γιάννη Αλαφούζου στην τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague την Πέμπτη, αιφνιδίασε τους πάντες. Η τελευταία φορά που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πήρε μέρος στη διαδικασία χρονολογείται πέντε χρόνια, πριν στις 2 Μαρτίου του 2015. Έκτοτε, έδιναν το «παρών» άλλα μέλη της διοίκησης του Τριφυλλιού.

Ωστόσο, ο πραγματικός αιφνιδιασμός δημιουργήθηκε από την πρόταση του Αλαφούζου. Ο εφοπλιστής πρότεινε στους εκπροσώπους των άλλων ομάδων την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς τη διεξαγωγή των Play Off και των Play Out. Ήταν μία απρόσμενη κίνηση εκ μέρους του Αλαφούζου, την οποία κανένας δεν περίμενε. Ακόμα και οι πιο στενοί συνεργάτες του ένιωσαν έκπληξη, διότι η προεργασία των προηγούμενων ημερών δεν είχε συμπεριλάβει αυτό το σενάριο…

Ο Αλαφούζος ναι μεν εξέπληξε με την πρόταση του για άμεσο «λουκέτο» στη Superleague, αλλά έχει λάβει ενημέρωση για τις συνέπειες που θα υποστεί ο Παναθηναϊκός στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Το επιτελείο του έχει παρουσιάσει όλες τις υποθέσεις εργασίας, από την πιο ευνοϊκή μέχρι τη χειρότερη. Προφανώς, οι επιπτώσεις δεν μπορούν να υπολογιστούν στο ακέραιο, αλλά κατά προσέγγιση ο Αλαφούζος ξέρει πόσο θα πληγεί ο προϋπολογισμός της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», στο σενάριο της ματαίωσης της Superleague η ζημιά αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος της θα προέλθει από τη μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου, ενώ ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί ακριβώς οι περικοπές που θα ζητήσουν οι άλλοι χορηγοί. Η απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια θα είναι μικρή, αφού έτσι και αλλιώς η προσέλευση των οπαδών είναι χαμηλή.

Εξυπακούεται ότι το μπάτζετ θα επηρεαστεί εξίσου. Το φετινό κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος άρχισε από τα 3,46 εκατομμύρια ευρώ και μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και τις ανανεώσεις, άγγιξε τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Σε ανάλογο επίπεδο θα διατηρηθεί για τη σεζόν 2020-2021, με το πλεονέκτημα ότι φέτος η φορολόγηση των συμβολαίων έχει οριστεί στο 22%, ενώ πέρυσι ήταν στο 45%.

Με «καθαρό» μπάτζετ στα 3,46 εκ. ευρώ και με την Εφορία στο 45%, η ΠΑΕ ξόδευε περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ για την ομάδα. Με το ποσό στα 4 εκατομμύρια, αλλά με τον φόρο στο 22%, το κόστος για την ΠΑΕ δεν θα ξεπεράσει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Άρα και σε αυτό τον τομέα θα εξοικονομηθούν λεφτά.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ