Στην Ντόχα η εκκίνηση στα τουρνουά του 2021 με το WTT Middle East Hub

Στην Ντόχα η εκκίνηση στα τουρνουά του 2021 με το WTT Middle East Hub

Στη δύση μίας πολύ κακής χρονιάς και με την αβεβαιότητα να παραμένει, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες του 2021, ευτυχώς δεν έχει …σηκωθεί γενικό απαγορευτικό για διεθνείς αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Έτσι, λίγες ώρες ύστερα από την απόφαση ν’ ακυρωθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2020, ήρθε η ανακοίνωση για την πόλη, που ανέλαβε τα πρώτα επαμειβόμενα τουρνουά του World Table Tennis (WTT). Από καιρό ο νέος φορέας, που δημιούργησε η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) ώστε να κάνει ακόμη πιο ελκυστικό και εμπορικό το άθλημα, είχε σχεδιάσει τις δράσεις του 2021 και τις είχε ονομάσει «Hubs» (επίκεντρο, κόμβος) για να γίνουν διαδοχικά σε ένα μέρος λόγω κορωνοϊού. Με χαρά λοιπόν, ανακοίνωσε ότι η Ντόχα θα φιλοξενήσει τον πρώτο «κόμβο», αυτόν της Μέσης Ανατολής. Η πρωτεύουσα του Κατάρ θα οργανώσει το WTT Middle East Hub με δύο τοπ τουρνουά, που θα γίνουν στο Lusail Sports Arena between στο διάστημα από τις 3 μέχρι τις 13 Μαρτίου 2021. «Η ολοκαίνουργια σειρά εκδηλώσεων γίνεται πλέον πραγματικότητα με το WTT να έχει προορισμό να οδηγήσει το άθλημα στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση της ITTF, όμως από την άλλη πλευρά οι αθλητές, άλλοι επαγγελματίες του χώρου, καθώς και οι φίλαθλοι αγωνιούν, μετά τα όσα είδαν πρόσφατα στο WTT Μακάο, για το αν θα εμφανιστούν αλλαγές στα συστήματα διεξαγωγής και πόσες θα είναι…

Για να περιοριστούμε στην ανακοίνωση πάντως, το Middle East Hub θα παρουσιάσει δύο επίπεδα στη νέα δομή εκδηλώσεων του WTT. Αυτής κιόλας, που αντικαθιστά τα World Tour. Ένα τουρνουά WTT Contender θ’ ανοίξει το ημερολόγιο του 2021 πριν οι παίκτες μετακινηθούν στο πρώτο WTT Star Contender μία εβδομάδα μετά. Φιλοδοξία «να προκύψει το τέλειο σκηνικό με μερικούς από τους κορυφαίους αστέρες του κόσμου να αμφισβητούνται στο τραπέζι από τους καλύτερους ανερχόμενους αθλητές». Ανάλογο Hub έχει προγραμματιστεί και για την Ευρώπη αργότερα.

Οι επιβεβαιωμένες ημερομηνίες των δύο γεγονότων είναι:

Τετάρτη 3 Μαρτίου – Σάββατο 6 Μαρτίου WTT Contender

Δευτέρα 8 Μαρτίου – Σάββατο 13 Μαρτίου WTT Star Contender.

Το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ITTF αναφέρει σε άλλο σημείο ότι «η προτεινόμενη μορφή Hub θα δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τις εκδηλώσεις της σειράς WTT και θα εξασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας απέναντι στην απειλή COVID-19 όπως κι ένα διαχειρίσιμο πρόγραμμα ταξιδιού για τους αθλητές. Αυτή η μορφή δημιουργήθηκε με βάση τις πρόσφατες επιτυχίες της ITTF και του WTT για την υγεία των αθλητών και του προσωπικού στο #RESTART με τις τρεις κορυφαίες διοργανώσεις όπως και το WTT Macao».

Εξάλλου, η ομοσπονδία του Κατάρ, που απολαμβάνει εξαιρετική συνεργασία με την ITTF, γιόρτασε φέτος την 25η χρονιά του καθιερωμένου τοπ τουρνουά της χώρας, ενώ τα οικονομικά οφέλη για τους αθλητές θα είναι αυξημένα. «Στη νέα κατάσταση τα χρηματικό έπαθλα προσφέρονται αποκλειστικά από το WTT και για να ξεκινήσουν τα δύο events στο Middle East Hub το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ένα συνδυαστικό ποσό της τάξης των 600 χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ