Γερές αναμετρήσεις σε μπαράζ και πλέι οφ για Α1, Α2 και Β’ Εθνική

Γερές αναμετρήσεις σε μπαράζ και πλέι οφ για Α1, Α2 και Β’ Εθνική

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα και οι καθοριστικοί αγώνες μπαράζ και πλέι οφ σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αύριο και μεθαύριο.

Γίνονται τα μπαράζ σε Α1 και Α2 των ανδρών όπου κρίνονται δύο θέσεις για την κορυφαία εθνική κατηγορία της περιόδου 2022-2023. Επιπλέον, από τα μπαράζ της Β’ Εθνικής ανδρών θα προκύψουν οι δύο ομάδες, που θα εξασφαλίσουν την άνοδο στην Α2. Ανάλογη διαδικασία θ’ αρχίσει και στη Β’ Εθνική γυναικών, όμως δεν θα τελειώσει, επειδή λόγω κορωνοϊού αναβλήθηκαν οι αγώνες του ΑΟ Ηράκλειο 2001. Όλοι αυτοί οι αγώνες διεξάγονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (πάντα χωρίς θεατές με βάση το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο του αθλήματος). Πολύ ενδιαφέρον έχουν και τα πλέι οφ των θέσεων 5-8 στην Α2 κατηγορία των ανδρών. Η εξ αναβολής διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη (κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ) κι έχει μεγάλη σημασία διότι αφορά και στο κομμάτι του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική. Στο ΣΕΦ εξάλλου, ολοκληρώθηκαν απόψε τα ματς της Λοιπής Χώρας για να συμπληρωθούν οι θέσεις των μπαράζ της Β’ Εθνικής, ενώ το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει και πλέι οφ για το Α’ Τοπικό σε Βόρεια Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα ανδρών.

Στα μπαράζ για τις δύο κορυφαίες κατηγορίες των ανδρών παίρνουν μέρος ο Ίφιτος Πατρών, η Ελευσίνα (προερχόμενες από την Α1), ο Άρης Νικαίας και η Αθηνά Μαγκουφάνας (από την Α2). Θα εφαρμοστεί το σύστημα ένας προς όλους με τρεις αγωνιστικές και οι δύο πρώτες ομάδες θ’ αγωνιστούν του χρόνου στην Α1. Οι αντίστοιχοι αγώνες στην Α1 και Α2 γυναικών έχουν μετατεθεί για το άλλο Σαββατοκύριακο, 19-20 Φεβρουαρίου, διότι αναβλήθηκε εκ νέου το ένα από τα δύο ματς, που εκκρεμούν στην Α1, αυτό του Πέρα Αθηνών με τον ΔΑΟ Ταύρου (μετά από κρούσμα covid-19 και μια στενή επαφή στην ομάδα του Παλαιού Φαλήρου). Το άλλο εξ αναβολής, εκείνο της ΑΕΚ με τον ΔΑΟΤ, διεξάγεται αύριο στις 13:00 επίσης στο ΣΕΦ.

Στα πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 στην Α2 ανδρών τα δύο ζευγάρια του μίνι ταμπλό είναι ΔΑΟ Ταύρου-Φάρος Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Πεύκης-ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης. Οι αγώνες ορίστηκαν για αύριο στις 13:00. Οι νικητές συνεχίζουν σίγουρα στην Α2 την επόμενη σεζόν και θα παίξουν μεταξύ τους στις 15:30 για την τελική κατάταξη, ενώ οι ηττημένοι θ’ αναμετρηθούν την ίδια ώρα για τη δική τους τελική θέση. Θυμίζουμε ότι στη φετινή διοργάνωση μετείχαν 11 ομάδες και βάσει αρχικού πλάνου θα πέσουν κατηγορία συνολικά 5. Στον υποβιβασμό όμως, έχει οδηγηθεί λόγω του διπλού μηδενισμού και το Γυμνάσιο, που ήταν στην πρώτη 4άδα. Την επόμενη περίοδο το πρωτάθλημα της Α2 θα διεξαχθεί με 10 ομάδες.

Στα μπαράζ της Β’ Εθνικής ανδρών είναι ν’ αγωνιστούν ο ΠΟΚ Έσπερος, ο ΑΟ Διονύσου, ο ΓΣ Άρης Βούλας (προερχόμενοι από το πρωτάθλημα της Αττικής), ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης, ο ΑΣ Μανιακών Καστοριάς Κένταυρος (Βόρεια Ελλάδα), ο Ποσειδών Λουτρακίου (Δυτική Ελλάδα) και ο Φάρος Βαρβασίου Χίου (Λοιπή Χώρα). Ο τελευταίος απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής χωρίς να δώσει σήμερα τον προγραμματισμένο αγώνα προμπαράζ, καθώς απείχε ο Ποσειδώνας Τήνου. Οι επτά ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους και οι δύο πρώτες αυτών θα παίξουν χιαστί την Κυριακή για ισάριθμες θέσεις στην Α2 κατηγορία.

Στους αντίστοιχους αγώνες των γυναικών έχουν το δικαίωμα συμμετοχής ο ΑΟ Ηράκλειο 2001, ο Τελαμώνας Σαλαμίνας (από την Αττική), ο ΑΣΕΑ Καβάλας (Βόρεια Ελλάδα) και ο Ωρίων Χίου (Λοιπή Χώρα). Ο τελευταίος έδωσε σήμερα στο φαληρικό στάδιο τους δύο προγραμματισμένους αγώνες με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου για τον νικητή του ενιαίου ομίλου (ήταν και ο Ποσειδώνας Τήνου σε αυτόν, αλλά δεν «κατέβηκε») και επιβλήθηκε ισάριθμες φορές με 3-0. Στα μπαράζ της Β’ Εθνικής γυναικών υπάρχει μόνο το σύστημα «ένας προς όλους» και οι δύο πρώτες ομάδες ανεβαίνουν στην Α2. Αυτό όμως, δεν θα κριθεί τώρα, καθώς το Ηράκλειο ενημέρωσε για ένα κρούσμα κορωνοϊού και μία στενή επαφή και οι αγώνες του αναβλήθηκαν. Η Τεχνική Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσουν αύριο τα υπόλοιπα ματς και στην πορεία θα ορίσει νέα ημερομηνία για την ολοκλήρωση των μπαράζ.

Τέλος, στο Α’ Τοπικό της Βόρειας Ελλάδας ολοκληρώνονται την Κυριακή στο γυμναστήριο της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης τα πλέι οφ για την τελική κατάταξη στις θέσεις 1-6. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης, ΑΟ Πολύγυρου και ΑΣΕΑ Βόλου Κένταυρος ισοβαθμούν στους 7 βαθμούς και ακολουθεί ο ΑΟ Θέρμης Θερμαίος με 6.

Στο Α’ Τοπικό Δυτικής Ελλάδας γίνονται την Κυριακή στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Παμπελοποννησιακού σταδίου, στην Πάτρα, τα πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 και 5-8. Τον τίτλο διεκδικούν η ΑΕΚ Πατρών, ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς, ο ΑΟ Φοίνικας Πατρών και η ΑΕΚ Τρίπολης.

Το πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ:

Α1 και Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 16:00

Ίφιτος Πατρών-Άρης Νικαίας

Αθηνά Μαγκουφάνας-ΓΑΣ Ελευσίς

Την Κυριακή στις 10:00:

Άρης Νικαίας-ΓΑΣ Ελευσίς

Ίφιτος-Αθηνά Μαγκουφάνας

Την Κυριακή στις 13:00:

Αθηνά Μαγκουφάνας-Άρης Νικαίας

ΓΑΣ Ελευσίς-Ίφιτος Πατρών

Μπαράζ Β’ Εθνικής ανδρών:

1ος όμιλος

Το Σάββατο στις 13:00

ΟΕΑ Θεσσαλονίκης-ΑΟ Διονύσου

Το Σάββατο στις 16:00

ΟΕΑ Θεσσαλονίκης-ΠΟΚ Έσπερος

Την Κυριακή στις 10:00

ΠΟΚ Έσπερος-ΑΟ Διονύσου

2ος όμιλος

Το Σάββατο στις 13:00

Ποσειδών Λουτρακίου-ΓΣ Άρης Βούλας

ΑΣ Μανιακών Καστοριάς Κένταυρος-Φάρος Βαρβασίου

Το Σάββατο στις 16:00

Ποσειδών Λουτρακίου-ΑΣ Μανιακών Καστοριάς Κένταυρος

Άρης Βούλας-Φάρος Βαρβασίου

Την Κυριακή στις 10:00

ΑΣ Μανιακών Καστοριάς Κένταυρος-ΓΣ Άρης Βούλας

Ποσειδών Λουτρακίου-Φάρος Βαρβασίου

Μπαράζ Β’ Εθνικής γυναικών:

Το Σάββατο στις 10:00

ΑΟ Τελαμών Σαλαμίνας-Ωρίων ΑΠΟ Χίου

Το Σάββατο στις 13:00:

ΑΣΕΑ Καβάλας-Ωρίων ΑΠΟ Χίου

Το Σάββατο στις 16:00

Τελαμών Σαλαμίνας-ΑΣΕΑ Καβάλας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ