Πινγκ πονγκ: Γερά τεστ στην Ντόχα για Σγουρόπουλο, Σταματούρο και Παπαδημητρίου

Πινγκ πονγκ: Γερά τεστ στην Ντόχα για Σγουρόπουλο, Σταματούρο και Παπαδημητρίου

Η χρονιά στα διεθνή επαγγελματικά τουρνουά ανδρών-γυναικών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης άρχισε τον Ιανουάριο στη Γερμανία με δύο συνεχόμενα Feeder, τη νέα σειρά αγώνων για αθλητές, που δεν είναι στην πρώτη σειρά δυναμικότητας.

Τέλη Φεβρουαρίου επανήλθαν στο Ομάν τα Contender, τα όπεν που καθιερώθηκαν πέρσι από την παγκόσμια ομοσπονδία με δύο διαφορετικά επίπεδα. Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου άρχισε στη Σιγκαπούρη το πρώτο WTT Grand Smash, μία ακόμα κορυφαία ατομική διοργάνωση και στο τέλος της εβδομάδας παίρνει τη σκυτάλη η Ντόχα, η οποία πραγματοποιεί μέσα σε λίγες ημέρες και Feeder και WTT Contender με παρόντες και Έλληνες αθλητές.

Ο 22άχρονος Γιάννης Σγουρόπουλος και ο 23χρονος Γιώργος Σταματούρος δήλωσαν συμμετοχή και στα δύο events και θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν γερά αγωνιστικά τεστ. Η 18άχρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου πρόκειται να πάρει μέρος στο τουρνουά Feeder, το οποίο προηγείται χρονικά. Θα διεξαχθεί στο Aspire Ladies Sports Hall από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου, ενώ το Contender θ’ ακολουθήσει στο Lusail Sports Arena από τις 18 μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Στους σχετικούς ιστότοπους τα πρώτα και βασικά στοιχεία για τις ελληνικές συμμετοχές στους αγώνες αναφέρουν: Στο Feeder ο Σταματούρος (νούμερο 584 στην παγκόσμια κατάταξη) θα μετάσχει στα προκριματικά του απλού ανδρών, ενώ ο Σγουρόπουλος (Νο 155) θα είναι απευθείας στο κυρίως ταμπλό.

Η Παπαδημητρίου (Νο 610 στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης) θα βρεθεί επίσης στην προκριματική διαδικασία του απλού γυναικών. Στην αρχή του χρόνου είχε αγωνιστεί και στο ανάλογο τουρνουά στη Γερμανία. Εκπροσώπηση θα υπάρξει και στο διπλό μικτό. Ο Σταματούρος και η Παπαδημητρίου θ’ αγωνιστούν στα προκριματικά.

Στο WTT Contender, τη δεύτερη βαθμίδα στον θεσμό μετά τα WTT Star Contender τόσο ο Σγουρόπουλος όσο και ο Σταματούρος θα περάσουν από τα προκριματικά γκρουπ. Να σημειωθεί ότι ο σημερινός και ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών αντίστοιχα, θα κάνουν στην Ντόχα την πρώτη τους φετινή εμφάνιση σε όπεν στο εξωτερικό.

* Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) ανέθεσε στην Πολωνία και την πόλη Gliwice τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων του 2023. Για τη διεξαγωγή του ορίστηκαν οι ημερομηνίες 14 με 23 Ιουλίου 2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ