Προκηρύχθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

Προκηρύχθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

Δυνατή κατέστη άλλη μία χρονιά η διεξαγωγή του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος λυκείων στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και την καθοριστική βοήθεια από το γραφείο Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ξεπεράστηκαν δυσκολίες και οριστικοποιήθηκε ότι οι Πανελλήνιοι αγώνες Γενικών (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών (ΕΠΑ.Λ.) Λυκείων, σχολικού έτους 2021-2022, θα γίνουν στο τριήμερο 4 με 6 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τις ομοσπονδιακές αίθουσες 8 και 9 του αθλήματος. Το πρωτάθλημα προκήρυξε η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠAI.Θ. σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Η διοργάνωσή του ανατίθεται στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω των σχολικών μονάδων, μέχρι και την Παρασκευή 15/4 στις 14:00. Πέρα από την επιστροφή του μετά από τα δύο χρόνια των σοβαρών επιδράσεων της πανδημίας covid-19, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων έχει πάντα ξεχωριστή βαρύτητα γιατί σχετίζεται με τα προνόμια των μαθητών για εισαγωγή σε ανώτατες σχολές. Φέτος θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού.

Η συνεργασία με γραφείο Φ.Α. ήταν βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων. Το αρμόδιο γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά προθυμοποιήθηκε με χαρά (η ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά την καθηγήτρια ΦΑ και παλιά πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης Καίτη Σπανού, που ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα) κι έτσι υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το αίτημα για τη συνδιοργάνωση. Όλες οι απαραίτητες κινήσεις έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες και το πρωτάθλημα τοποθετήθηκε αμέσως μετά την επανέναρξη των σχολείων από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς δεν υπήρχαν κενά στα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα του αθλήματος. Προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 4, την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαΐου. Η ομοσπονδία αναλαμβάνει και τα έξοδα της διοργάνωσης.

Αναφορικά με τις δηλώσεις συμμετοχής η προκήρυξη σημειώνει ότι «οι σχολικές μονάδες πρέπει να αποστείλουν την κατάσταση συμμετοχής (υποδ.2) στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) στην ηλεκτρονική διεύθυνση email: [email protected] μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και ώρα 14:00 και θα καταγράφουν υποχρεωτικά στη στήλη του αγωνίσματος, εκτός από το αγώνισμα, και τον αριθμό Δελτίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α που κατέχουν οι αθλητές/αθλήτριες. Μη αποστολή συμμετοχής του/της μαθητή/μαθήτριας, μέσω της οικείας σχολικής μονάδας (υπόδειγμα 2) και μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, συνεπάγεται αποκλεισμό από τη διοργάνωση».

Αναλυτικά η προκήρυξη των «Πανελλήνιων Αγώνων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γενικών (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών (ΕΠΑ.Λ.) Λυκείων, σχολικού έτους 2021-2022», μαζί με την υπεύθυνη δήλωση αποδοχής κι ένα υπόδειγμα πίνακα συμμετοχών στο ομαδικό και το ατομικό αγώνισμα, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το λινκ https://bit.ly/3jApnaN.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ