Γερές «κόντρες» στο ΣΕΦ για την ανάδειξη των Κυπελλούχων Ελλάδας 2022 στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Γερές «κόντρες» στο ΣΕΦ για την ανάδειξη των Κυπελλούχων Ελλάδας 2022 στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Το τρίτο τρόπαιο της χρονιάς σε διασυλλογικό επίπεδο ανδρών-γυναικών κρίνεται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το Κύπελλο Ελλάδας, η ιστορική διοργάνωση, που επανήλθε μετά από πολύ καιρό στο αγωνιστικό πρόγραμμα του αθλήματος, διεξάγεται παρουσία φιλάθλων στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον. Έρχεται μετά από το Τοπικό Κύπελλο, που αποτέλεσε την προκριματική του φάση και δίνει επιπλέον κίνητρο στα σωματεία για διάκριση ή δυνατούς αγώνες. Έρχεται επίσης μετά το φινάλε στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας γυναικών, ενώ εμφανίζεται σαν καλό… ορεκτικό πριν από τα καθοριστικά πλέι οφ για τον τίτλο στην Α1 ανδρών (25-26/05). Στο Κύπελλο Ελλάδας πρόκειται ν’ αγωνιστούν 11 ομάδες ανδρών και 4 γυναικών. Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρξει διαβάθμιση για όλες τις θέσεις, ενώ στη δεύτερη, πέραν των ημιτελικών και του τελικού προβλέπεται και ματς για τις θέσεις 3-4. Και στις δύο κατηγορίες νούμερο 1 και 2 φαβορί των αγώνων είναι ο Ολυμπιακός ΣΦΠ και ο Παναθηναϊκός ΑΟ αντίστοιχα. Και τις δύο ημέρες θα υπάρχει από το ΣΕΦ live streaming.

Οι αναμετρήσεις των δύο παραδοσιακών αντιπάλων, όπως και οι απαιτήσεις που τυχόν θα εγείρουν άλλες ισχυρές ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης, είναι από τα ελκυστικά στοιχεία του διημέρου. Υπάρχει και το ερώτημα για το πόσους ξένους, από αυτούς που είχαν στο φετινό ρόστερ, θα εμφανίσουν τα σωματεία, ενώ για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να σημειωθεί ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο Κύπελλο Έλληνες «ξενιτεμένους», που δεν είχαν στο πρωτάθλημα, επειδή αγωνίστηκαν σε επαγγελματικές ευρωπαϊκές λίγκες. Για παράδειγμα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι διαθέσιμοι για τον Ολυμπιακό και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος για τον Παναθηναϊκό.

Στους άνδρες έχει σχηματιστεί ταμπλό των «16». Στον 1ο γύρο οι περισσότερες ομάδες έχουν bye και θα γίνουν μόνο τρία ματς για να συμπληρωθούν τα ζευγάρια των προημιτελικών. Οι δύο πρώτοι γύροι διεξάγονται Σάββατο, ημιτελικοί και τελικός την Κυριακή.

Στις γυναίκες το πρόγραμμα αναφέρει παιχνίδια μόνο την Κυριακή 15/05. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι τελικοί, καθώς και οι αγώνες για τις θέσεις 3-4, υπολογίζεται ν’ αρχίσουν στις 14:00.

Τα πρώτα ματς των ταμπλό έχουν ως εξής:

Στους άνδρες γύρος των «16»:

Το Σάββατο στις 15:00:

ΣΕΑ Κοζάνης-ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς

ΑΟ Πεύκης-Αθηνά Μαγκουφάνας

Ποσειδών Λουτρακίου-ΑΣ Το Γυμνάσιο

Στους άνδρες γύρος των «8»:

Το Σάββατο στις 18:00:

Ολυμπιακός με Κεφαλονιά ή Κοζάνη

ΟΕΑ Θεσσαλονίκης με Πεύκη ή Αθηνά Μαγκουφάνας

ΑΕΚ με Ποσειδώνα ή Γυμνάσιο

Παναθηναϊκός-Φιλία Ορεστιάδας

Στις γυναίκες ημιτελικά:

Την Κυριακή στις 11:00:

Ολυμπιακός-Τελαμών Σαλαμίνας

Παναθηναϊκός-ΓΑΟ Πειραιά

ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 9-16 ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ Ο ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ ΣΤΟ ΣΛΟΒΕΝΙΚΟ ΟΠΕΝ Α.ΜΕ.Α.

Με τα αγωνίσματα του διπλού συνεχίζεται το διεθνές τουρνουά για αθλητές με αναπηρίες στο Λάτσκο της Σλοβενίας. Ο Γιώργος Μουχθής, που κατάφερε την Πέμπτη 12/05 να εξασφαλίσει θέση στα μετάλλια της κλάσης 6 και το Σάββατο 14/05 θα επιδιώξει ακόμα μεγαλύτερη διάκριση, αγωνίστηκε και στο διπλό ανδρών και στο διπλό μικτό με ξένους συμπαίκτες. Ο Αλέξανδρος Διακουμάκος της κλάσης  10 μετείχε στο διπλό ανδρών και κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις 9-16, επίσης με ξένο αθλητή, ενώ ο Μάριος Χατζηκυριάκος από την κλάση 6 ολοκλήρωσε την παρουσία του στο όπεν παίζοντας μόνο στο απλό.

Στο διπλό ανδρών ο Μουχθής ήταν στην κατηγορία MD14 και συγκρότησε δίδυμο με τον Ρουμάνο Μπόμπι Σίμιον, με τον οποίο είχε διεθνείς επιτυχίες στο παρελθόν. Αγωνίστηκαν στο 1ο από τα συνολικά 7 γκρουπ και αποκλείστηκαν με την 3η θέση. Αρχικά έχασαν από τους επικεφαλής Ράνγκρο Ταϊνίομ/Φιζίτ Βανγκφονπατανασίρι από την Ταϊλάνδη με 3-0 σετ (11-13, 2-11, 5-11) κι έπειτα από τους Ματίας Πίνο Λόρκα Ερνάν/Ιγκνάθιο Τόρρες  από τη Χιλή με 3-1 σετ (11-9, 7-11, 10-12, 8-11).

Στο ίδιο αγώνισμα και την Class MD18 ο Διακουμάκος συνεργάστηκε ξανά με τον Σουηδό Νίκλας Τόμας Βέστερμπεγκ από την κλάση 8, με τον οποίο αγωνίστηκε μαζί και στο πρόσφατο τουρνουά της Γαλλίας. Μετείχαν στο 2ο από τα 7 γκρουπ και προκρίθηκαν στο ταμπλό με τη 2η θέση. Στην πρεμιέρα έχασαν από τους Γάλλους επικεφαλής Τόμας Μπουβέ/Ματέο Μποχέας με 3-0 σετ (2-11, 6-11, 4-11) και στο καθοριστικό δεύτερο ματς έκαμψαν στα πέντε σετ τους Νίκολας Κανιούκα/Ντάνο Νέιρα για να περάσουν στα νοκ άουτ (11-9, 9-11, 11-7, 8-11, 11-7).

Στον 1ο γύρο (σ.σ. των «16») κληρώθηκαν με τους Ούγγρους Άντρας Σόνκα/Ντέζο Μπερέτσκι. Γνώρισαν την ήττα και τον αποκλεισμό, αλλά πιο δύσκολα απ’ όσο μπορεί να δείχνει το 3-0 σετ (10-12, 6-11, 12-14).

Στο διπλό μικτό ο Μουχθής αγωνίστηκε στην κλάση XD14  και το 5ο γκρουπ με συμπαίκτρια την Ιοάννα Ροξάνα Τσιριπάν από τη Ρουμανία. Γνώρισαν δύο ήττες κι έμειναν στην 3η θέση κι εκτός συνέχειας. Κάμφθηκαν με 3-0 σετ πρώτα από τους Γερμανούς Γιόσεν Βόλμερτ/Στέφανι Γκρέμπε (5-11, 9-11, 6-11)κι έπειτα από τους Ράνγκρο Ταϊνίομ/Κανλάγια Τσαϊβούτ από την Ταϊλάνδη (3-11, 5-11, 9-11).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ