Πάλη: Πρωταθλητής Ευρώπης ο θρύλος Κουγιουμτσίδης!

Πάλη: Πρωταθλητής Ευρώπης ο θρύλος Κουγιουμτσίδης!

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης Κ23. Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης έγραψε Ιστορία, υπερασπίστηκε τον τίτλο του και ακούστηκε προς τιμήν του ο Εθνικός ύμνος στη Ρουμανία.

Ο θρύλος της ελληνικής Πάλης, έγινε… ο πρώτος παλαιστής που κατέκτησε δύο συνεχόμενο χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά.

Για να το πετύχει αυτό ο Κουγιουμτσίδης έδειξε όλες τις αρετές του, δεν τα παράτησε ποτέ και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παγκόσμιου πρωταθλητή Βλαντιμέρι Γκαμκρελίτζε. Ο Γεωργιανός που το 2023 είχε κερδίσει τον Κουγιουμτσίδη και κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 προηγήθηκε με 4-3.

Διαβάστε επίσης: O MVP, ο «πύργος», ο παράγοντας «Χ» και ο… Μπέικον (vids)

Παρά το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωταθλητής μάτωνε, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος ήταν εναντίον του, ο Κουγιουμτσίδης δεν τα παράτησε και στο τέλος δικαιώθηκε. Εξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα με κατάθεση ψυχής πήρε δύο πόντους και πέρασε μπροστά στο σκορ με 5-4. Οι Γεωργιανοί έκαναν ένσταση την έχασαν κι έτσι δημιουργήθηκε το τελικό 6-4.

Το τέλος του χρόνου βρήκε την ελληνική αποστολή να πανηγυρίζει θερμά και τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη να πανηγυρίζει με την ελληνική σημαία στον ώμο.

Η διοργάνωση έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον και την τελευταία ημέρα. Ο Αζαμάτ Χοσόνοφ θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο. Ο πρωταθλητής μας ηττήθηκε με 6-0 από τον Ιβάνοφ, αλλά ο Βούλγαρος έφτασε έως τον τελικό. Ο Χοσόνοφ θα αντιμετωπίσει με τον Τούρκο Αλ με στόχο να ανέβει στο βάθρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ