Απόλλωνας Σμύρνης – Ολυμπιακός 12-19: Kαι τώρα… Μπαρτσελονέτα για τους «ερυθρόλευκους»

Απόλλωνας Σμύρνης – Ολυμπιακός 12-19: Kαι τώρα… Μπαρτσελονέτα για τους «ερυθρόλευκους»

Η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, πέρασε νικηφόρα με 19-12 από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης για την 7η αγωνιστική της Β φάσης της Α1 και πλέον επικεντρώνεται στο ματς με την Μπαρτσελονέτα για το Champions League.

Νικηφόρα πέρασε από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 19-12, για την 7η αγωνιστική της Β’ φάσης της Α1.

Μετά την εκτός έδρας νίκη (6-14) επί του ΝΟ Βουλιαγμένης, την πρώτη μέρα του Μαρτίου (1/3), για την 9η «στροφή» της φάσης των ομίλων του Champions League, αλλά και τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων, οι νταμπλούχοι Ελλάδας επέστρεψαν με σημαντικό «διπλό» στη δράση, κυριαρχώντας απόλυτα επί του Απόλλωνα στο Σεράφειο κολυμβητήριο, με πρώτο σκόρερ τον Φουντούλη, με τέσσερα γκολ.

Διαβάστε επίσης: O MVP, ο «πύργος», ο παράγοντας «Χ» και ο… Μπέικον (vids)

Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στην Ευρώπη, αφού την Τετάρτη (22/3, 20:00), αντιμετωπίζει την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία, σε μία κρίσιμη «μάχη» για τη 10η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0, με τέρματα των Γενηδουνιά (7:28) και Φουντούλη (6:34), με τον Μπούσλιε να «γράφει» το 4-1, στο 0:13, από τη θέση του φουνταριστού. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Γαρδίκας μείωσε σε 5-3, με τον Δήμου να ανεβάζει ξανά τη διαφορά στο +3 (3-6), στο 4:32, ενώ ο Παπαναστασίου, στο 0:34, έδωσε «αέρα» τεσσάρων γκολ στους νταμπλούχους Ελλάδας, για το 9-5 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός «άνοιξε» ακόμη περισσότερο τη διαφορά, με τον Δερβίση να σκοράρει, για το 13-6, στο 3:25. Ο Γωνιωτάκης μείωσε σε 13-7, όμως ο Γκίλλας «έκλεισε» την τρίτη περίοδο με +7 (7-14), με ωραίο σουτ από την περιφέρεια (0:04). Στο 5:38 του τέταρτου οκτάλεπτου, ο Μουρίκης έκανε το 17-8, ο Δήμου κράτησε το +9 (9-18), στο 4:43, με τον Γαρδίκα να μειώνει σε 18-10 και τον Δίπλαρο να διαμορφώνει το τελικό 19-12.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-5, 2-5, 5-5

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 5, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος 1, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Γαρδίκας 2, Σολανάκης 2, Καβουσάνος

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 2, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Γούβης 1, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 1

Δηλώσεις:

Ντίνος Γενηδουνιάς:

«Νομίζω, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Το δείξαμε. Ερχόμαστε μετά από μια μεγάλη διακοπή, η πλειοψηφία της ομάδας μας έλειπε. Θέλαμε να παίξουμε ένα απλό παιχνίδι, όπως μας είπε ο προπονητής μας, να κάνουμε τα απλά πράγματα σωστά. Και είδαμε ότι τουλάχιστον για τρία οκτάλεπτα, στην άμυνα ήμασταν συμπαγείς, στην επίθεση βρήκαμε λύσεις και ήρθε, έτσι, μια εύκολη επικράτηση. Τώρα, έχουμε μπροστά μας το πιο κρίσιμο ματς, μέχρι το επόμενο, σε μία πολύ δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια ομάδα που είναι πολύ φορμαρισμένη και κέρδισε την Προ Ρέκο, πριν από τη διακοπή. Εμείς, θα πάμε για μια δουλειά εκεί, να πάρουμε τη νίκη. Έχει πολύ μέλλον ακόμα το Champions League».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ