Σαββατοκύριακο με αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην Α1 κατηγορία και το Κύπελλο Αττικής

Σαββατοκύριακο με αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην Α1 κατηγορία και το Κύπελλο Αττικής

Οι διασυλλογικοί αγώνες μονοπωλούν το ενδιαφέρον στις διοργανώσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αυτό το Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Απριλίου.

Μετά από τα ηλικιακά Πανελλήνια πρωταθλήματα για την εφηβική και την παιδική κατηγορία η προσοχή πέφτει πάλι στους αγώνες των σωματείων, μάλιστα ήρθαν έτσι τα πράγματα, που το διήμερο αφορά σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Αύριο 29/04 γίνονται οι εξ αναβολής αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στην Α1 εθνική κατηγορία και ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες και μεθαύριο 30/04 τα φάιναλ φορ του Κυπέλλου Αττικής, που μόνο σε αυτή την περιοχή αφορούν φέτος και τις γυναίκες εκτός από τους άνδρες.

Τόπος διεξαγωγής είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μεγάλοι πρωταγωνιστές αναλαμβάνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αρχικά γιατί πολύ πιθανόν να κρίνει τον τίτλο το αυριανό μεταξύ τους ντέρμπι στην Α1 ανδρών, ενώ αναμετρώνται και στην Α1 γυναικών. Επιπλέον, γιατί την Κυριακή είναι τα φαβορί και στο τελικό στάδιο του Τοπικού Κυπέλλου. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει εξασφαλίσει live streaming για τις σαββατιάτικες αναμετρήσεις των δύο κορυφαίων αθλητικών σωματείων (ώρα έναρξης 11:00), όπως και για τη δράση της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Στα «μαλακά» Ρεάλ και Παρτιζάν παρά το μυθικό ξύλο της Μαδρίτης (vid)

Στην Α1 εθνική κατηγορία είχαν αναβληθεί 3 ματς του Ολυμπιακού από το ένα πρωτάθλημα κι άλλα 3 από το άλλο, τα οποία επρόκειτο να διεξαχθούν στο τελευταίο αγωνιστικό διήμερο, στις 11 και 12/03. Το πρόγραμμα προχώρησε με τα υπόλοιπα παιχνίδια και θα κλείσει αύριο νωρίς το βράδυ με τα αναβληθέντα της 18ης και της 14ης αγωνιστικής αντίστοιχα. Βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει μόνο το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στους άνδρες. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και φαβορί για τον τίτλο, καθώς είχε επικρατήσει 4-2 στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου. Ο Παναθηναϊκός, που προηγείται αυτή τη στιγμή με δύο αγώνες παραπάνω, χρειάζεται μία υπέρβαση για να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση. Θυμίζουμε ότι το Πέρα τερματίζει στην 3η θέση και του έχει γίνει και η απονομή μεταλλίου.

Στις γυναίκες ο Ολυμπιακός εμφανίζει επίσης το απόλυτο των νικών σε 11 αγώνες και διατηρεί σίγουρα τα σκήπτρα ό,τι κι αν γίνει στα εναπομείναντα παιχνίδια του. Οι Σάρισες Φλώρινας θα πάρουν τη 2η θέση και ο Παναθηναϊκός την 3η.

Το πρόγραμμα στα εξ αναβολής, όπως το ανακοίνωσε η Τεχνική Επιτροπή:

Στην Α1 ανδρών:

29/4/2023 11.00 Ολυμπιακός ΣΦΠ – Παναθηναϊκός ΑΟ

29/4/2023 15.00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ

29/4/2023 18.00 Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣ Πέρα Αθηνών

Στην Α1 γυναικών:

29/4/2023 11.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – Ολυμπιακός ΣΦΠ

29/4/2023 15.00 ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ολυμπιακός ΣΦΠ

29/4/2023 18:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ-ΑΣ Πέρα Αθηνών

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ F4 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

To Τοπικό Κύπελλο Αττικής περιλάμβανε στους άνδρες ταμπλό των «32» με τον Ολυμπιακό 1ο φαβορί και τον Παναθηναϊκό 2ο.  Στα πλέι οφ προχώρησαν επίσης ο ΟΕΑ Ρεθύμνου και ο ΑΟ Ταταύλα κι έτσι τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι: Ολυμπιακός-ΟΕΑ Ρεθύμνου και Παναθηναϊκός-ΑΟ Ταταύλα. Οι αγώνες αρχίζουν την Κυριακή στις 11:00 και στις 14:00 ακολουθούν ο μεγάλος τελικός και το ματς για τις θέσεις 3-4.

Στις γυναίκες το ταμπλό ήταν των «8». Εκτός από τον Παναθηναϊκό από την κορυφή του ταμπλό και τον Ολυμπιακό από τη βάση του μπήκαν στην τελική 4άδα ο ΓΑΟ Πειραιά και η ΑΕΚ. Στις ίδιες ώρες (στις 11) διεξάγονται οι ημιτελικοί με τον Παναθηναϊκό ν’ αντιμετωπίζει τον ΓΑΟ Πειραιά και την ΑΕΚ τον Ολυμπιακό. Στις 14:00 οι νικητές των δύο αγώνων θ’ αναμετρηθούν στον τελικό και οι ηττημένοι στο παιχνίδι για το χάλκινο μετάλλιο.

* Από τα ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα, τα νεότερα με τα πλέι οφ της σουηδικής λίγκας, αφορούν στον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, που στην Ελλάδα αγωνίζεται με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του, η Ρέκορντ, αποκλείστηκε στα ημιτελικά με 2 ήττες από τη Σόντερχαμ, η οποία στην κανονική διάρκεια είχε πάρει την 1η θέση. Η Ρέκορντ ηττήθηκε την Τρίτη 25/04 με 4-2 εντός έδρας και χτες Πέμπτη 27/04 με 4-0 εκτός. Ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε 1 νίκη και 1 ήττα στον πρώτο ημιτελικό και 2 ήττες στον επαναληπτικό. Για τη Ρέκορντ βέβαια, ήταν επιτυχία η είσοδος στην τελική 4άδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ