Αναχωρούν για την Κροατία οι εθνικές μας ομάδες και το καθοριστικό στάδιο 2 για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Αναχωρούν για την Κροατία οι εθνικές μας ομάδες και το καθοριστικό στάδιο 2 για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Φτάνει η ώρα της κρίσης στην προσπάθεια των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης να προκριθούν άλλη μια φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού ανδρών-γυναικών 2023.

Το περασμένο φθινόπωρο είχαν ολοκληρώσει κατά τον καλύτερο τρόπο στην Αθήνα το προκριματικό στάδιο 1, όταν κατέκτησαν την πρωτιά στα δικά τους γκρουπ στη Β κατηγορία και τώρα έρχεται στο Όσιγιεκ το καθοριστικό στάδιο 2 όπου επιδιώκουν να πάρουν στα χέρια τους τα εισιτήρια για τα τελικά του θεσμού (Μάλμε, Σουηδία, 10-17 Σεπτεμβρίου 2023). Η καθοριστική φάση διεξάγεται στο γυμναστήριο NŠD Gradski VRT από την Παρασκευή 05 μέχρι την Κυριακή 07 Μαΐου.

Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα αναχωρούν αύριο Τετάρτη 03/05 για την πόλη της Κροατίας. Στην αποστολή της εθνικής ανδρών ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής έχει συμπεριλάβει τον Γιάννη Σγουρόπουλο, τον Γιώργο Σταματούρο (Ολυμπιακός), τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη και τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο (Παναθηναϊκός). Στην εθνική μας ομάδα γυναικών ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καρύτσας θα στηριχτεί στην Κατερίνα Τόλιου, την Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός), τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και την Αλίκη Κιούφη (Ολυμπιακός).

Διαβάστε επίσης: Μπακαμπού – Μπαρτσελόνα: H απίστευτη ιστορία που αποκάλυψε ο άσος του Ολυμπιακού

Η αποστολή θα μεταβεί στο Ζάγκρεμπ κι από εκεί θα πάει οδικώς στο Όσιγιεκ. Ο Παναγιώτης Γκιώνης έμεινε εκτός λόγω του προβλήματος στον αριστερό ώμο. Θα μείνει στην Αθήνα να κερδίσει έδαφος στη θεραπεία που ακολουθεί κι έχει στόχο να είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων (Ντουρμπάν, 20-28/05).

Η κλήρωση για το προκριματικό στάδιο 2 του European Teams Championships είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου. Στους άνδρες η Ελλάδα βρίσκεται στο 5ο γκρουπ με την Ισπανία (επικεφαλής), τη Νορβηγία και την Ιρλανδία.

Η εθνική γυναικών θ’ αγωνιστεί στο 2ο γκρουπ απέναντι στην Ιταλία (επικεφαλής) και τη Φινλανδία. Πέντε γκρουπ σχηματίστηκαν στους άνδρες και 4 στις γυναίκες και οι συνολικές συμμετοχές είναι 17 και 14 αντίστοιχα.

Για την τελική φάση στο Μάλμε απομένει να δοθούν από το Όσιγιεκ 11 θέσεις πρόκρισης στους άνδρες και 10 στις γυναίκες. Οι νικητές των γκρουπ, καθώς και οι ομάδες, που θα πάρουν τη 2η θέση σε αυτά, θα προκριθούν στο τελικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι 3ες ομάδες των γκρουπ θα έχουν άλλη μία ευκαιρία πρόκρισης μέσα από ματς πλέι οφ. Θ’ αγωνιστούν για 2 εναπομείνασες θέσεις στις γυναίκες και 1 στους άνδρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Ελλάδας σε δικές μας ώρες:

Στο 5ο γκρουπ των ανδρών:

Παρασκευή 05/05/23:

10:30 Ιρλανδία-Ελλάδα

17:30 Ισπανία-Ελλάδα

Σάββατο 06/05/23:

10:30 Ελλάδα-Νορβηγία

Στο 2ο γκρουπ των γυναικών:

Παρασκευή 05/05/23:

20:30 Ιταλία-Ελλάδα

Σάββατο 06/05/23:

13:30 Ελλάδα-Φινλανδία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ