Άρχισε προετοιμασία η προ-εθνική ομάδα ανδρών

Άρχισε προετοιμασία η προ-εθνική ομάδα ανδρών

Η αγωνιστική περίοδος 2023-2024 άρχισε και επίσημα για την προ-εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών.

Στο προπονητήριο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 16/08 την πρώτη της συγκέντρωση και με αισιοδοξία και χωρίς προβλήματα στρώνει το πλάνο της στην πολύ απαιτητική προ-ολυμπιακή χρονιά. Σε αυτό το πρώτο κομμάτι το χαρακτηριστικό είναι ότι μαζί με τους Έλληνες διεθνείς προπονούνται και πολύ αξιόλογοι αθλητές από τη Σουηδία και την Κύπρο, 5 και 2 αντίστοιχα. Οι ρυθμοί είναι έντονοι από την αρχή, όχι μόνο γιατί μέσα στον επόμενο μήνα έρχονται Βαλκανικό και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά κι επειδή ήδη οι πρωταθλητές μας έχουν δουλέψει μεμονωμένα. Επίσης, εν όψει του Ευρωπαϊκού στο Μάλμε, 4 διεθνείς μας και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής θα μετάσχουν αρχές Σεπτεμβρίου σε δυνατό προπονητικό καμπ στο Μπρόντμπι προσκεκλημένοι της ομοσπονδίας της Δανίας.

Η προ-εθνική μας ομάδα των ανδρών άρχισε προετοιμασία με 16 αθλητές. Ανάμεσά τους είναι στο ΣΕΦ οι Χάμπους Σόντερλουντ, Άντονι Τραν, Χάραλντ Άντερσον, Μαξ Χέντμπομ και Ντιέγκο Οράντες από τη Σουηδία, όπως και δύο Κύπριοι διεθνείς, ο πολύ γνωστός μας από την παρουσία του σε ελληνικά σωματεία, κορυφαίος εκπρόσωπος της χώρας, Μάριος Γιάνγκου και ο νεαρός πρωταθλητής, μέλος της εθνικής εφήβων Ελία Σαρμπέλ. Για τους 3 πρώτους Σουηδούς ήταν από καιρό γνωστό ότι θ ακολουθήσουν την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων, ο Σόντερλουντ θα συνεχίσει και την άλλη βδομάδα, οι δύο τελευταίοι είναι συμπαίκτες του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου στη Ρέκορντ, ο Οράντες έχει καταγωγή από το Ελ Σαλβαδόρ. Οι διεθνείς μας προπονήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης 17/08, καθώς άμεσα άρχισαν οι διπλές προπονήσεις. Τo Σάββατο θα κάνουν μία προπόνηση το πρωί, την Κυριακή θα ξεκουραστούν και τη Δευτέρα 21/08 επανέρχονται στις προπονήσεις πρωί-απόγευμα.

Διαβάστε επίσης: Γκενκ – Ολυμπιακός 1-1: Αλεξανδρόπουλος στο 90+6′ και… έφυγε για playoffs (vids)

Πρώτη αγωνιστική υποχρέωση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, στην Αλμπένα της Βουλγαρίας, από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου και δεύτερη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 10 έως τις 17 του ίδιου μήνα, όπως ακριβώς και για τις γυναίκες (συνολικά οι αποστολές των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων θ’ ανακοινωθούν προσεχώς). Ενδιάμεσα όμως, θα υπάρξει σημαντική προπονητική δραστηριότητα για την εθνική ομάδα ανδρών, η οποία πριν το Μάλμε θα μετάσχει στο καμπ των Δανών από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα προσκλήθηκε τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια στις εξαιρετικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Μπρόντμπι, κοντά στην Κοπεγχάγη. Μεταξύ άλλων στην προετοιμασία θα είναι και Γάλλοι διεθνείς.

Σχετικές είναι δύο ακόμα ειδήσεις, που αφορούν στον Κώστα Βατσακλή και περιποιούν τιμή προς το πρόσωπό του. Προσκλήθηκε επίσημα κατ’ αρχάς από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU), να μιλήσει στο Μάλμε, σε Workshop, που θα γίνει στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις που έχει μία μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, από το 2011 (με εθνική ανδρών, Κρεάνγκα, Γκιώνη, Σγουρόπουλο). Επίσης, οι Δανοί του ζήτησαν να μιλήσει για την άμυνα σε συνάντηση των προπονητών στο πλαίσιο της προετοιμασίας στο Μπρόντμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ