Αποκλεισμοί στον 1ο γύρο του Προολυμπιακού τουρνουά για Σγουρόπουλο, Τόλιου

Αποκλεισμοί στον 1ο γύρο του Προολυμπιακού τουρνουά για Σγουρόπουλο, Τόλιου

Το υψηλό επίπεδο των αγώνων και τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε μία προολυμπιακή διαδικασία τα έζησαν από την αρχή στην Ντόχα του Κατάρ ο Γιάννης Σγουρόποιυλος και η Κατερίνα Τόλιου και αποκλείστηκαν άμεσα στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του απλού.

Το υψηλό επίπεδο των αγώνων και τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε μία προολυμπιακή διαδικασία τα έζησαν από την αρχή στην Ντόχα του Κατάρ ο Γιάννης Σγουρόποιυλος και η Κατερίνα Τόλιου και αποκλείστηκαν άμεσα στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του απλού. Δεν άρχισαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιχνίδια τους στον 1ο γύρο των δικών τους ταμπλό και παρά την αξιόλογη προσπάθεια δεν απέφυγαν τελικά τις ήττες από δυνατούς Ασιάτες αθλητές.

Ο Σγουρόπουλος κάμφθηκε με 4-2 σετ από τον νεαρό αριστερόχειρα Πανγκ Γιεν Εν Κοέν από τη Σιγκαπούρη και λίγο αργότερα η Τόλιου έχασε με 4-1 σετ από την Όραβαν Παράνανγκ από την Ταϊλάνδη. Έμειναν έξω από τη συνέχεια καθώς για να είχαν και δεύτερη ευκαιρία στο στάδιο 2 θα έπρεπε να προχωρήσουν πολύ στα νοκ άουτ του σταδίου 1. Τις ελπίδες των ελληνικών χρωμάτων για πρόκριση μέσα από τις συνθήκες «φούσκας» του συγκεκριμένου τουρνουά, εκφράζει πλέον μόνο ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Το νούμερο 10 των αγώνων είναι απευθείας στον 2ο γύρο του 3ου ταμπλό και σε λίγες ώρες αντιμετωπίζει τον Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη. Στις 16:30 ώρα Ελλάδας αρχίζει το ματς, γίνεται στο τραπέζι 4 και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν σε live streaming μέσα από το facebook της ITTF (στη διεύθυνση Đăng nhập Facebook).

Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 40 στο τουρνουά) μπήκε πρώτος στη σάλα από ελληνικής πλευράς για ν’ αντιμετωπίσει τον 18άχρονο αριστερόχειρα Πανγκ Γιεν Εν Κοέν από τη Σιγκαπούρη, νούμερο 42 στα seedings. Έδωσε αμφίρροπο ματς, αλλά δεν είχε σταθερή απόδοση και με ήττα με 4-2 σετ αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Βρέθηκε πίσω με 0-2 και 1-3, μείωσε εκ νέου κι έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, όμως δεν πέτυχε κάτι ουσιαστικό.

Φυσιολογικά μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα και για τους δύο αθλητές με τον Ασιάτη τελικά να παίρνει το προβάδισμα στην παράταση. Στο 2ο σετ ο πρωταθλητής μας είδε τον αντίπαλο να περνά το παιχνίδι του κι έμεινε κάπως πίσω. Πλησίασε πολύ από το 5-9 και το 7-10, όμως ο Πανγκ πήρε το σετ με τυχερό πόντο στο τέλος.

Με πιο επιθετικό παιχνίδι ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή έκανε ιδανική εκκίνηση στο 3ο σετ, ξέφυγε με 7-1 και μείωσε εύκολα το σκορ. Στο 4ο σετ συνεχίστηκαν οι δυσκολίες στην πρώτη μπαλιά, η επίθεση και οι μετακινήσεις δεν πήγαν τόσο καλά και ο αθλητής από τη Σιγκαπούρη το εκμεταλλεύτηκε. Όπως έχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν ο Σγουρόπουλος δεν πτοήθηκε από την αρνητική εξέλιξη, ανέβασε την απόδοσή του και μείωσε εκ νέου. Αξιοποίησε σερβίς, έλεγξε καλύτερα το μπλοκ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση.

Έφτασε στο 9-6 και το 10-8, είδε στο επόμενο ράλι τον Πανγκ να κάνει «σόρι» με μπαλιά φιλέ και μέσα και τελικά δέχτηκε μίνι ανατροπή και τον αποκλεισμό. Η εξέλιξη 10-12, 9-11, 11-3, 5-11, 11-6 και 10-12.

Στο κοντινό παρελθόν ο Πανγκ έχει αναδειχτεί νικητής του απλού σε δύο τουρνουά του World Junior Circuit κι έχει φτάσει στον τελικό σε δύο ακόμη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του 2018 είχε προχωρήσει μέχρι την 8άδα, όπως και ο Σγουρόπουλος.

Νωρίς το μεσημέρι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 35 στους αγώνες) για να συναντήσει την Ταϊλανδή Όραβαν Παράνανγκ (νούμερο 19). Το φυσιολογικό άγχος στην πρεμιέρα φάνηκε να επηρέασε την απόδοσή της, δεν εμφάνισε τα συνηθισμένα καλά στάνταρ της και για τον 1ο γύρο του ταμπλό 1 έχασε με 4-1 σετ κι έμεινε έξω από τη συνέχεια. Η αμυντικού στυλ πρωταθλήτριά μας έκανε αρκετά λάθη και γενικά δεν της βγήκε το παιχνίδι όταν η αριστερόχειρας αντίπαλος ήταν σταθερή απέναντι στην άμυνα χωρίς να έχει τα πολύ επικίνδυνα χτυπήματα.

Πέρα από το ένα σετ η αθλήτρια του Παναθηναϊκού είχε κι άλλες ευκαιρίες να γίνει πιο πιεστική, όμως της έλειψε η απαραίτητη διάρκεια στις μπάλες (8-11, 4-11, 7-11, 11-9, 4-11). Βρέθηκε 0-3 πίσω, μείωσε, αλλά δεν κράτησε καλή απόδοση με συνέπεια να ηττηθεί στα πέντε σετ και ν’ αποκλειστεί από τη διοργάνωση. Σημειωτέον ότι η 23χρονη Παράνανγκ αγωνίστηκε πριν από λίγες ημέρες στο τουρνουά Contender, επίσης στην Ντόχα κι αυτό σίγουρα μετράει στην ετοιμότητα άσχετα αν είχε αποκλειστεί γρήγορα στα προκριματικά.

Στο εναρκτήριο σετ η Τόλιου ισορρόπησε μετά το 1-4 και ισοφάρισε, όμως δεν κράτησε ρυθμό και βρέθηκε στο 0-1. Στο 2ο σετ έμεινε πίσω και δεν απείλησε και στο 3ο έκανε νέα λάθη, δεν πίεσε με την επίθεση και στο 4-7 ο Βατσακλής ζήτησε τάιμ άουτ. Στην επιστροφή δεν άλλαξε κάτι και γράφτηκε το 0-3. Βελτιωμένη στις άμυνες η Τόλιου πήγε καλύτερα στο 4ο σετ και είχε και την κατάλληλη ψυχολογία να πάρει δύο πόντους στο 9-9 και να μειώσει.

Στο επόμενο σετ όμως, έχασε ξανά κάποιες εύκολες μπάλες και δημιουργήθηκε διαφορά, που δεν μπόρεσε να καλύψει (8-11, 4-11, 7-11, 11-9, 4-11). Η Παράνανγκ έχει να επιδείξει, μεταξύ άλλων, δύο 3ες θέσεις από όπεν Challenge της ITTF το 2019 στην Ινδονησία και στην Ταϊλάνδη.

Το απόγευμα παίρνει σειρά ο Γκιώνης των 4ων ολυμπιακών συμμετοχών και των 2 προκρίσεων μέσα από ανάλογη διαδικασία σε Προολυμπιακά της Ευρώπης. Αντίπαλός του θα είναι ο Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη (Νο 44 στο τουρνουά) γνωστός και στους Έλληνες φιλάθλους από την περσινή παρουσία του στον Ολυμπιακό. Στον 1ο γύρο του ταμπλό 3 ο επίσης αριστερόχειρας Παντασάκ (τρίτος σήμερα που τυχαίνει αντίπαλος στους αθλητές μας) νίκησε εύκολα με 4-0 σετ τον Γιόσια Βαντέρα από την Κένυα. Ο Γκιώνης είχε επιβληθεί με 4-0 σετ του εν λόγω αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ