Δεύτερο μετάλλιο για τον Χατζηκυριάκο στην Ισπανία και ανάληψη διεθνούς τουρνουά Α.Με.Α. στην Κεφαλονιά

Δεύτερο μετάλλιο για τον Χατζηκυριάκο στην Ισπανία και ανάληψη διεθνούς τουρνουά Α.Με.Α. στην Κεφαλονιά

Με ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 26/3 η αγωνιστική παρουσία του Μάριου Χατζηκυριάκου στο τουρνουά ατόμων με αναπηρίες της Ισπανίας.

Με ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 26/3 η αγωνιστική παρουσία του Μάριου Χατζηκυριάκου στο τουρνουά ατόμων με αναπηρίες της Ισπανίας. Μετά την 3η θέση στο απλό της κλάσης 6 ο πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανέβηκε και στο διπλό ανδρών στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στο τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF), που έγινε στην Costa Brava στην περιοχή Platja d’Aro. Συμπαίκτη είχε τον Πορτογάλο Μάριο Ζοάο Μπαστάρδο, επίσης από την κλάση 6 και το μετάλλιο ήρθε στην κατηγορία MS14. Η μέρα όμως, επιφύλαξε και δεύτερο πολύ ευχάριστο νέο για το κομμάτι των Α.Με.Α. και γενικά την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Έγινε δεκτό το αίτημα, που είχε κατατεθεί από την ΕΑΟΜ-Α.Με.Α. και την ΕΦΟΕπΑ, για την ανάληψη διεθνούς τουρνουά στην Κεφαλονιά και η ITTF ενέταξε στο καλεντάρι της για το 2022 το ITTF Fa20 Greek Para Open. Το όρισε για το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου στο Αργοστόλι, απλά με τη σημείωση ότι εκκρεμεί επιθεώρηση των εγκαταστάσεων για τους αγώνες και τη διαμονή –ανάλογη διαδικασία δηλαδή, με την επίσκεψη κλιμακίου του ITTF Foundation τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης για την υποψηφιότητα, που κατέθεσε η ΕΦΟΕπΑ να πάρει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον του 2023 ή του 2024.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στην Costa Brava ο Χατζηκυριάκος και ο Μπαστάρδο προχώρησαν με τη 2η θέση από το γκρουπ. Τα νοκ άουτ ήταν σε ημιτελικό γύρο κι έτσι, παρά την ήττα τους στη συνέχεια, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Είναι το πρώτο για την Ελλάδα στο αγώνισμα, καθώς το διπλό ανδρών και το διπλό μικτό μπήκαν από αυτή τη σεζόν στο πρόγραμμα των διεθνών τουρνουά του Para TT της ITTF.

Το αγώνισμα άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής 25/3. Ο Χατζηκυριάκος και ο Πορτογάλος συμπαίκτης του μετείχαν στην κλάση MS14 και το 1ο γκρουπ. Στο πρώτο ματς έχασαν από τους επικεφαλής Γάλλους Εστέμπαν Ερό/Κλεμέντ Μπερτιέ με 3-0 σετ (8-11, 3-11, 3-11)

Το Σάββατο, στο καθοριστικό ματς για τη 2η θέση και την πρόκριση, επικράτησαν με 3-0 σετ των Ισπανών Γκονζάλο Ροντρίγκεθ/Πάμπλο Ρομέρο Παρένο με 3-0 σετ (11-7, 17-15, 11-8). Την ίδια μέρα έχασαν με 3-0 στον ημιτελικό από τους Ολλανδούς Ντάστιν Έιερ Ζαν Πολ Μοντάνους και αποκλείστηκαν (2-11, 2-11, 3-11).

Ο 21χρονος πρωταθλητής μας είχε νέα εμπειρία και με τη συμμετοχή του στο διπλό μικτό. Είχε παρτενέρ την Ινδή Πουνάμ Πουνάμ (επίσης της κλάσης 6) και αγωνίστηκαν στο 1ο γκρουπ της κατηγορίας XS14. Το γκρουπ έγινε τελικά των 4ων μετά από διόρθωση στην κλήρωση και σε αυτή την πρώτη συνεργασία του το ινδοελληνικό ζευγάρι αποκλείστηκε μένοντας στην τελευταία θέση. Στην αρχή έχασε με 3-0 σετ από τους Ζαν Πολ Μοντάνους/Κέλι Φαν Ζον από την Ολλανδία, που ήταν και επικεφαλής του ομίλου (5-11, 4-11, 1-11).

Στη 2η αγωνιστική, επίσης την Παρασκευή, λύγισαν με 3-2 από τους Ισπανούς Γκονζάλο Ροντρίγκεθ/Πιλάρ Γκονζάλεθ (9-11, 12-10, 10-12, 13-11, 6-11) και το Σάββατο 26/3 ηττήθηκαν με 3-0 από τους Γάλλους Κλεμέντ Μπερτιέ/Μοργκέν Κεϊλό (5-11, 6-11. 5-11).

«Γενικά ήταν θετική η παρουσία του Μάριου στην πρώτη διεθνή εμφάνιση μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ειδικά αν σκεφτούμε ότι τον τελευταίο μήνα προπονήθηκε μόνο για οκτώ ημέρες, λόγω μίας ίωσης, που τον κράτησε εκτός για περίπου δύο εβδομάδες. Σίγουρα είχαμε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο, ελπίζω να το καταφέρουμε στην Αίγυπτο», σχολίασε ο προπονητής του Έλληνα πρωταθλητή Πολυχρόνης Πολίτσης με το δίδυμο να αναχωρεί από την Ισπανία το μεσημέρι της Κυριακής 27/3.

Όσον αφορά στην ανάθεση διεθνούς τουρνουά στην Ελλάδα, επιτυγχάνεται ένα σημαντικό γεγονός ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, που δεν είχαν πάρει δημοσιότητα. Η ITTF και ο τομέας για τους αθλητές με αναπηρίες έκαναν δεκτή την υποψηφιότητα, έβαλαν στον παγκόσμιο χάρτη τη χώρα μας και σε αυτό το κομμάτι κι απλά έχουν σε αναμονή τον προβλεπόμενο έλεγχο των εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα, στη σελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας το καλεντάρι για τα τουρνουά του 2022 αναφέρει Argostoli (GRE), 30 Sep – 2 Oct (pending inspection) και οι αγώνες είναι να γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο της πανέμορφης πόλης στην Κεφαλονιά. Η επιλογή του νησιού δεν είναι τυχαία βεβαίως, αφού με επικεφαλής τον Πολυχρόνη Πολίτση ο τοπικός ΑΣΕΑ δραστηριοποιείται εκεί και με τους Α.Με.Α.. Εφόσον η θαυμάσια αυτή προοπτική προχωρήσει κανονικά τότε σε συνεργασία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα γίνει πραγματικότητα το πρώτο διεθνές όπεν Α.Με.Α. στη χώρα μας.

* Άμεσα έρχεται η επόμενη ελληνική συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά Α.Με.Α.  Από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Ισμαϊλία το όπεν της Αιγύπτου, που επίσης είναι ενταγμένο στο καλεντάρι του 2022 του Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας (είναι μάλιστα της βαθμίδας Fa 40 αυτό) και θα πάρουν μέρος ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Γιώργος Μουχθής στην κλάση 6 και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στην κλάση 10. Οι αθλητές θα μεταβούν στην Αίγυπτο την Τρίτη 29/3, μαζί τους θα είναι και ο Πολυχρόνης Πολίτσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ