Με Λιθουανία και Μαυροβούνιο συμπληρώθηκαν οι προκριματικοί όμιλοι των εθνικών μας ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2023

Με Λιθουανία και Μαυροβούνιο συμπληρώθηκαν οι προκριματικοί όμιλοι των εθνικών μας ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2023

Έγιναν γνωστοί όλοι οι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα προκριματικά γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023.

Έγιναν γνωστοί όλοι οι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα προκριματικά γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023. Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα ανδρών και γυναικών θ’ αγωνιστούν στη Β’ κατηγορία των προκριματικών του σταδίου 1 και στην κλήρωση είχαν μπει επικεφαλής στο 1ο (Β1) και το 4ο γκρουπ (Β4) αντίστοιχα. Για να συμπληρωθούν όμως, οι όμιλοι της κατηγορίας, έπρεπε να γίνουν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου οι προκριματικοί αγώνες της Γ’ κατηγορίας. Έπειτα από διήμερο γεμάτο δράση λοιπόν, βγήκαν οι προκριθείσες ομάδες για τη Β’ κατηγορία και προέκυψε ότι η εθνική ανδρών πέρα από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα έχει αντίπαλο και τη Λιθουανία, ενώ η εθνική γυναικών βρίσκει στο δικό της γκρουπ και το Μαυροβούνιο εκτός από την Ουαλία. Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Σύντομο σχόλιο για τους ομίλους έκαναν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας κι εξέφρασαν τη σιγουριά τους για την πρόκριση αρχικά στο προκριματικό στάδιο 2 της διοργάνωσης.

«Φυσικά ο απώτερος στόχος είναι να είμαστε παρόντες σ’ ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θεωρώ ότι αρχικά θα περάσουμε στη δεύτερη προκριματική φάση. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στον όμιλο χωρίς βέβαια να υποτιμώ κάποια ομάδα και θα επιδιώξουμε την πρωτιά μέσα από καλές εμφανίσεις», τόνισε ο υπεύθυνος της εθνικής ανδρών Κώστας Βατσακλής, ενώ από την πλευρά της εθνικής γυναικών ο Γιώργος Καρύτσας σημείωσε: «Μάθαμε και την Τρίτη ομάδα του γκρουπ και λογικά θα είμαστε μέσα στο επόμενο προκριματικό στάδιο. Γνωρίζουμε ότι η Ουαλία είναι δυνατή και πιο επικίνδυνη χωρίς να σημαίνει ότι παραβλέπουμε το Μαυροβούνιο. Θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε την πρωτιά και όχι μόνο μία από τις πρώτες θέσεις του γκρουπ. Το μεγάλο μας κίνητρο είναι να προκριθούμε και αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπως κάναμε και στο κοντινό παρελθόν».

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες της Γ’ κατηγορίας των προκριματικών ανέδειξαν συνολικά έξι ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών, που συμπλήρωσαν τα γκρουπ της Β’ κατηγορίας. Στους άνδρες η Λιθουανία βρέθηκε μαζί με την Ελλάδα γιατί ήταν η ομάδα, που επικράτησε στο 1ο γκρουπ του επιπέδου Γ. Οι αγώνες έγιναν στη Λευκωσία. Οι Λιθουανοί κατέβαλλαν την Κύπρο με 3-1, το Σαν Μαρίνο και τη Σκωτία με 3-0, τη Μάλτα με 3-1 και την Αρμενία επίσης με 3-1. Στην επόμενη φάση πέρασε και η Κύπρος με την 3η θέση στον όμιλο, ενώ 2η ήταν η Αρμενία.

Στις γυναίκες το Μαυροβούνιο συμπλήρωσε τον όμιλο της Ελλάδας γιατί ήταν η ομάδα, που κατέλαβε τη 2η θέση στο 2ο γκρουπ του επιπέδου Γ. Νίκησε με 3-1 την Κύπρο και το Κόσοβο, με 3-0 την επικεφαλής Βοσνία/Ερζεγοβίνη και κάμφθηκε με 3-1 από το Ισραήλ, που πήρε και την πρωτιά (πρόκριση από το συγκεκριμένο γκρουπ είχε ως 3η και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη).

Στην α’ και τη β’ κατηγορία έχουν σχηματιστεί προκριματικά γκρουπ των 3ων. Οι εθνικές ομάδες θ’ αναμετρηθούν με το σύστημα πουλ και στη β’ κατηγορία προβλέπονται ματς συγκεντρωτικά σ’ ένα Σαββατοκύριακο, σ’ ένα μέρος και σ’ έναν γύρο. Η προκήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) σημειώνει ότι οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ της β’ κατηγορίας περνάνε στο προκριματικό στάδιο 2 για να διεκδικήσουν τα εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική φάση μαζί με τις 3ες ομάδες των γκρουπ της α’ κατηγορίας, ενώ τοποθετεί τα ματς του σταδίου 1 για τον προσεχή Οκτώβριο.

ΕΛΒΕΤΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΣΕΦ

Το ομοσπονδιακό προπονητήριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φιλοξενεί από τη Δευτέρα 4/4 Ελβετούς νεαρούς διεθνείς. Ο Γάλλος προπονητής της ZZLancy, της σημερινής πρωταθλήτριας Ελβετίας ανδρών, Μισέλ Μαρτίνεζ, ήρθε σε συνεννόηση με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή κι έχοντας και τη βοήθεια του φίλου του και πρώην συμπαίκτη του στην Ανζέ, Παναγιώτη Γκιώνη, κανονίστηκε να βρεθούν όλη αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για κοινές προπονήσεις με τους Έλληνες διεθνείς τέσσερις επίλεκτοι αθλητές του. Ένας 20άχρονος αμυντικός, δύο 18άχρονοι κι ένας 15άχρονος. Οι τρεις μάλιστα, είναι αδέρφια ινδικής καταγωγής. Οι Ελβετοί νεαροί και ο προπονητής τους θ’ αναχωρήσουν από την Ελλάδα την Κυριακή 10 του μήνα.

Το σωματείο εδρεύει στη Γενεύη, αλλά αυτό το ταξίδι δεν αποτελεί δική του δραστηριότητα. Ο Μαρτίνεζ αναζητούσε καιρό ένα μέρος για μίνι προετοιμασία εκτός χώρας ώστε να αξιοποιήσει την οικονομική στήριξη από έναν κρατικό οργανισμό, που βοηθάει νέους αθλητές, το High Level Of Geneva.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ