Εξαιρετικό ντεμπούτο Σταματούρου στη Δανία με την Β75

Εξαιρετικό ντεμπούτο Σταματούρου στη Δανία με την Β75

Φέτος η βασική του αγωνιστική υποχρέωση θα είναι η 1η εθνική κατηγορία της σκανδιναβικής χώρας

Το ντεμπούτο του στη Δανία και την Β75 έκανε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου ο αθλητής της εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών Γιώργος Σταματούρος. Στην επαγγελματική λίγκα της χώρας πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες αγωνιστικές για την περίοδο 2022-2023 και βοήθησε τα μέγιστα τη νέα ομάδα του να κάνει ιδανικό ξεκίνημα με δύο νίκες.

Η Β 75 έδωσε εντός έδρας τα πρώτα ματς, μάζεψε ήδη 6 βαθμούς και θα προχωρήσει με στόχο την είσοδο στην κορυφαία 4άδα των πλέι οφ. Ο 23χρονος Σταματούρος έζησε την πρώτη εμπειρία σε καινούργιο γι’ αυτόν περιβάλλον, καθώς από την εφηβική κατηγορία, που άρχισε ν’ αγωνίζεται στο εξωτερικό, ήταν όλα τα χρόνια σε πρωταθλήματα της Γαλλίας.

Φέτος η βασική του αγωνιστική υποχρέωση θα είναι η 1η εθνική κατηγορία της σκανδιναβικής χώρας, πάντως θα επιστρέψει και στη γαλλική National 1 για λογαριασμό της Ρομάν (στην ελληνική Α1 και γενικά σε κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα άλλης χώρας δεν του επιτρέπουν να παίζει ταυτόχρονα οι κανονισμοί από την ομοσπονδία της Δανίας).

Η Β75 υποδέχτηκε τη Χέρνινγκ 1 για την 1η αγωνιστική της λίγκας και τη Βίρουμ για τη 2η. Με τον κάθε ομαδικό αγώνα να λήγει υπέρ της ομάδας, που φτάνει στις 5 επί μέρους νίκες το σωματείο από την πόλη Hirtshals και το βορειότερο άκρο της Δανίας κατέβαλλε με 5-0 τη Χέρνινγκ και με 5-1 τη Βίρουμ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2021 έδωσε 3 ατομικά ματς. Δύο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και 1 στην επόμενη συνάντηση και με πολύ αξιόλογες εμφανίσεις σημείωσε το απόλυτο με 3 νίκες. Σχετικά εύκολα επικράτησε των Benjamin Sørensen, Emil Madsen στον πρώτο αγώνα και του Theo Dyekjær στον επόμενο. Μάλιστα, είχε αρχίσει και δεύτερο επί μέρους αγώνα στην αναμέτρηση με τη Βίρουμ, καθώς τα ματς παίζονταν σε δύο τραπέζια, ήταν ξανά μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ και 5-2 στους πόντους, όμως δεν είχε αντίκρισμα γιατί στο μεταξύ κρίθηκε στο 5-0 η ομαδική συνάντηση. Συμπαίκτες είχε τον Gustav Johan Barius, τον Mahmoud Helmy και τον Matias Larsen.

Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 9 Οκτωβρίου και η Β75 θ’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ρόσκιλντε, πρωταθλήτρια Δανίας, στην οποία αγωνίζεται και ο σπουδαίος Μίκαελ Μέιζ πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2009, 3ος στον κόσμο στο ίδιο αγώνισμα το 2005 και «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του διπλού ανδρών το 2004 στην Αθήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ