Έβδομος στα 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο ο Γκολομέεβ (vids)

Έβδομος στα 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο ο Γκολομέεβ (vids)

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, αφήνοντας μήνυμα για το Παρίσι.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέλαβε την έβδομη θέση, όπως το 2015 στο Καζάν και το 2017 στη Βουδαπέστη, στην πέμπτη διαδοχική συμμετοχή του σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα 50μ. ελεύθερο.

Ο 30χρονος αθλητής του Άκη Οικονόμου βελτίωσε ακόμη περισσότερο την καλύτερη φετινή του επίδοση με 21.82 (21.85 είχε κάνει στον χθεσινό ημιτελικό), αλλά δεν μπόρεσε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του για πέμπτη σερί διοργάνωση στον τελικό συνιστά πρωτοφανή επιτυχία για Έλληνα κολυμβητή.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Ουγγαρία 13-14 (10-10κ.δ.): Κρίμα για αυτή την ομαδάρα

Όπως αναμενόταν, ο Κάμερον ΜακΙβόι κυριάρχησε στον τελικό και επικράτησε με 21.06, που αποτελεί ρεκόρ Ωκεανίας, και έγινε ο πρώτος Αυστραλός που κατακτά τον τίτλο στα 50μ. Η χώρα του μέχρι σήμερα είχε μόνο ένα χάλκινο μετάλλιο, κι αυτό πριν από 25 χρόνια.

Ο νεαρός Αμερικανός Τζακ Αλέξι πήρε τη δεύτερη θέση με 21.57, ένα εκατοστό του δευτερολέπτου μπροστά από τον περσινό νικητή, τον Βρετανό Μπεν Πράουντ, που αρκέστηκε στην τρίτη θέση (21.58), όπως και το 2017 στη Βουδαπέστη.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του στον τελικό και εστιάζει στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εκεί που θέλει να πάρει το μετάλλιο που τόσο του λείπει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκολομέεβ:

«Είμαι ευχαριστημένος. Ηταν καλή προσπάθεια και σίγουρα δεν ήρθα εδώ απόλυτα προετοιμασμένος. Χτίζουμε για το Παρίσι. Δεν με πειράζει η 7η θέση, δεν με ενόχλησε που δεν το πήγα και τόσο καλά. Πιστεύω στους προπονητές μου και συνεχίζουμε ώστε στο Παρίσι να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο.

Ήμουν λίγο μουδιασμένος στα τελευταία μέτρα της κούρσας. Μου έλειψε αυτή η εύκολα ταχύτητα που λέμε. Αλλά θα το δουλέψουμε. Θα εστιάσουμε σε λεπτομέρειες. Θέλω πολύ αυτό το μετάλλιο στο Παρίσι του χρόνου γιατί μου λείπει. Θέλω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ