Ποια είναι η 48χρονη Τσουσοβιτίνα που στοχεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Ποια είναι η 48χρονη Τσουσοβιτίνα που στοχεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η Οκσάνα Τσουσοβιτίνα είναι αθλήτρια της γυμναστικής από το Ουζμπεκιστάν και έχει ως στόχο το ερχόμενο καλοκαίρι να βρίσκεται στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Οκσάνα Τσουσοβιτίνα από το Ουζμπεκιστάν είναι αθλήτρια της γυμναστικής, η οποία αγωνίζεται στους Ασιατικούς Αγώνες αυτή την εβδομάδα, σε ηλικία 48 ετών, δεκαετίες μετά το διεθνές ντεμπούτο της με τη Σοβιετική Ένωση και στοχεύει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τον επόμενο χρόνο.

Ο Τσουσοβιτίνα είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από τον αθλητισμό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν από δύο χρόνια, αλλά η αγάπη της για τη γυμναστική την έκανε γρήγορα να αλλάξει γνώμη.

Διαβάστε επίσης: Δεν τον χάλασε τον Μέσι: Ο Τζέημς Χάρντεν άφησε τον Αργεντινό με άδεια χέρια (vid)

Αυτή την εβδομάδα, η Οκσάνα Τσουσοβιτίνα αγωνίζεται στη Χαντζού στους πέμπτους Ασιατικούς Αγώνες της.

«Θα προπονηθώ και τώρα ξέρω ακριβώς τι πρέπει να δουλέψω για να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μου έλειψε λίγη έμπνευση σήμερα (28/9), αλλά δεν πειράζει, η ζωή δεν έχει τελειώσει», είπε η Τσουσοβιτίνα μετά τον σημερινό (28/9) τελικό.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα όλα όσα είχα σκοπό να κάνω, οπότε θα προχωρήσουμε μπροστά. Απλώς προπονούμαι, αγωνίζομαι και διασκεδάζω», συμπλήρωσε η αθλήτρια από το Ουζμπεκιστάν.

Αυτή θα είναι η ένατη Ολυμπιάδα της, 32 χρόνια μετά την κατάκτηση του ομαδικού χρυσού στους Αγώνες της Βαρκελώνης με την «ενωμένη ομάδα» των πρώην Σοβιετικών κρατών.

Γεννημένη στη Μπουχάρα του Ουζμπεκιστάν το 1975, η Τσουσοβιτίνα μετακόμισε στη Γερμανία το 2002 για να θεραπεύσει τον γιο της, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία. Πήρε τη γερμανική υπηκοότητα το 2006 και κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο με τα της νέα χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα της το 2013, μπήκε στο Hall of Fame της Διεθνούς Ομοσπονδίας το 2017 και ονομάστηκε αθλήτρια της δεκαετίας του Ουζμπεκιστάν το 2010.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ