Με ένα μονοθέσιο στο Grand Prix Αυστραλίας η Williams

Με ένα μονοθέσιο στο Grand Prix Αυστραλίας η Williams

Ο Άλμπον θα «τρέξει» με το μονοθέσιο του Σάρτζεντ για την Williams στο Grand Prix Αυστραλίας.

Με ένα μονοθέσιο θα «εκπροσωπηθεί» η Williams στο υπόλοιπο του τριημέρου για το γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στην Αυστραλία, καθώς η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Άλεξ Άλμπον θα πάρει το αυτοκίνητο του «ομόσταυλού» του, Λόγκαν Σάρτζεντ, ύστερα από το ατύχημα που είχε σήμερα το πρωί, στη διάρκεια του πρώτου μέρους των ελεύθερων δοκιμαστικών (FP1).

Προς το τέλος του FP1, ο Ταϊλανδός έχασε τον έλεγχο της FW46 στην έξοδο της στροφής 6 στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από τα κερμπ και να καταλήξει στον τοίχο στην άλλη πλευρά της πίστας. Μολονότι βγήκε σώος από το μονοθέσιο, ο Άλμπον υποχρεώθηκε να μείνει εκτός του FP2, καθώς η Williams, η οποία επιβεβαίωσε ότι δεν έχει τρίτο σασί διαθέσιμο για το τρέχον τριήμερο, αξιολόγησε τη ζημιά στο μονοθέσιο του Ταϊλανδού.

Διαβάστε επίσης: Στην Τιφλίδα θα είναι ωραία με την πρόκριση παρέα!

Με τους μηχανικούς να κρίνουν ότι η ζημιά είναι υπερβολικά σημαντική για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σασί, οι άνθρωποι της Williams αποφάσισαν ο Άλμπον -ο οποίος την περυσινή σεζόν συγκέντρωσε τους 27 από τους 28 βαθμούς της ομάδας, που κατετάγη έβδομη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών- να καθήσει στη θέση του οδηγού του μονοθεσίου του Σάρτζεντ. Επίσης, η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ότι, λόγω της εκτεταμένης ζημιάς που έχει υποστεί, το σασί από το μονοθέσιο του Άλμπον θα επιστραβεί στη «βάση» της Williams, στο Γκρόουβ, για να επισκευαστεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Σάρτζεντ θα περάσει στα… πιτ το υπόλοιπο του τριημέρου για το γκραν πρι της Αυστραλίας, ενώ η Williams αναζητά ακόμη τους πρώτους βαθμούς της στη νέα σεζόν της Φόρμουλα Ένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ