Ντομενικάλι: «Έχουν όλα τα απαραίτητα συστήματα για να προστατέψουν την πίστα»

Ντομενικάλι: «Έχουν όλα τα απαραίτητα συστήματα για να προστατέψουν την πίστα»

Ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, ξεκαθάρισε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για κανέναν το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.

Μετά από ένα μεγάλο… θρίλερ, οι οδηγοί της Formula 1 αποφάσισαν να αγωνιστούν κανονικά στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, αφού  αποδέχθηκαν τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από όλες τις πλευρές.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί η πυραυλική επίθεση των ανταρτών Χούθι σε εγκαταστάσεις της Aramco, μόλις 11 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα της Τζέντα και προκλήθηκε έντονη ανησυχία όσον αφορά τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Στέφανο Ντομενικάλι, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να συνεχιστεί με ασφάλεια το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.

«Είχαμε συναντήσεις με τους οδηγούς αλλά και τους διευθυντές των ομάδων, μαζί με τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της Σαουδικής Αραβίας. Τον Πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ, Υπουργό Αθλητισμού, τονΠρίγκιπα Καλίντ, πρόεδρο της SMC, με τον Πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ αλλά και τη κυβέρνηση της Τζέντα.

Όλοι λάβαμε πλήρεις διαβεβαιώσεις πως για τη χώρα, προτεραιότητα έχει η ασφάλεια. Αυτοί είναι εδώ με τις οικογένειές τους, είχαν τις οικογένειές τους στην πίστα. Έχουν όλα τα απαραίτητα συστήματα για να προστατέψουν την περιοχή, τη πόλη και το μέρος που βρισκόμαστε. Νιώθουμε σιγουριά και εμπιστευόμαστε τις τοπικές αρχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Formula 1, μιλώντας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ