Σάινθ: «Δεν είμαστε αυτοκαταστροφικοί όπως λέει ο κόσμος»

Σάινθ: «Δεν είμαστε αυτοκαταστροφικοί όπως λέει ο κόσμος»

Αρκετά ενοχλημένος με την κριτική που δέχεται η Φερράρι, εμφανίστηκε ο Κάρλος Σάινθ.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής του Gp της Γαλλίας, με τον Ολλανδό πιλότο να παίρνει την έβδομη νίκη μέσα στη σεζόν και να αυξάνει την διαφορά του από τον Σαρλ Λεκλέρ στην βαθμολογία των οδηγών.

Ένας αγώνας ο οποίος ήταν απόλυτα… καταστροφικός για την Φερράρι, η οποία είδε τον Μονεγάσκο οδηγό να καταλήγει στις μπαριέρες στον 18ο γύρο του αγώνα και ενώ ήταν επικεφαλής.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στη Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι ζήτησε να γυρίσει ο Μέσι!

Ο ομόσταβλος του, Κάρλος Σάινθ εκκίνησε από τη 19η θέση και είχε πολύ καλό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας που προκλήθηκε από την πρόσκρουση του Λεκλέρ, έδωσε ωραίες «μάχες» με τους Τζορτζ Ράσελ και Σέρχιο Πέρεζ αλλά το επιπλέον pit-stop και η ποινή 5 δευτερολέπτων του στέρησαν την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο.

Σε δηλώσεις του ο Ισπανός πιλότος στάθηκε στην έντονη κριτική που δέχεται η ομάδα του από τον κόσμο της Formula 1.

«Σίγουρα η νίκη δεν ήταν πιθανή αλλά με έναν τέλειο αγώνα θα είχαμε καταφέρει να ανέβουμε στο βάθρο. Ο Μαξ (Φερστάπεν) ήταν πολύ γρήγορος και το να ξεκινάς τελευταίος δεν σου επιτρέπει να τον κερδίσεις. Κάναμε καλή ανάκαμψη, είχαμε γρήγορο ρυθμό. Δίχως την ποινή για την αλλαγή κινητήρα θα είχαμε ξεκινήσει από την pole position ή την πρώτη σειρά. Η νίκη θα ήταν πιθανή αλλά εκκινώντας 19ος και βάσει του πώς εξελίχθηκε ο αγώνας, η 5η θέση και ο ταχύτερος γύρος είναι φοβερό αποτέλεσμα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ