Formula 1: «Η Ferrari δεν αφήνει τις καταστάσεις να την επηρεάζουν»

Formula 1: «Η Ferrari δεν αφήνει τις καταστάσεις να την επηρεάζουν»

Η Ferrari διανύει μία άσχημη μέχρι στιγμής χρονιά έχοντας νικήσει τους δύο από τους δέκα αγώνες όμως σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή το κλίμα είναι καλό

Η Ferrari διανύει μια αρκετά άσχημη αγωνιστική σεζόν έχοντας νικήσει μόλις τους δύο από τους δέκα αγώνες, με στρατηγικές οι οποίες δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και αρκετά λάθη από τους οδηγούς της.

Όλα αυτά σε συνδυασμό έχουν δημιουργήσει όπως ήταν αναμενόμενο αρκετή γκρίνια στους υποστηρικτές της ομάδας, όμως σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή το κλίμα στο εργοστάσιο δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Διαβάστε επίσης: Ο μάνατζερ του Μπερνάρντ έρχεται Ελλάδα – Το πόσταρε στο Instagram (pic)

Ο Λορέν Μεκίς θέλησε να ηρεμήσει τα «πνεύματα» και σε δηλώσεις του μίλησε για όλα όσα απασχολούν το κοινό σχετικά με τη Ferrari το τελευταίο διάστημα.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κλίμα στο εργοστάσιο είναι το καλύτερο δυνατό και όλοι ανεξαιρέτως, από τους Λεκλέρ και Σάινθ μέχρι και τους μηχανικούς, δουλεύουν συνεχώς με σκοπό την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λορέν Μεκίς:
Το κλίμα στο εργοστάσιο δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, διότι άνθρωποι όπως ο Σαρλ, ο Κάρλος και ο Ματία οδηγούν την ομάδα μέσα από όλες τις καταστάσεις.

Έχεις τις καλές σου στιγμές, έχεις τις κακές σου στιγμές, και πιστεύω ότι η διαφορά προέρχεται από αυτού του είδους την ηγεσία.

Είναι ικανοί, ό,τι κι αν συμβαίνει, να πατήσουν το κουμπί της επανεκκίνησης, να μας ενοποιήσουν όλους ξανά, να κοιτάξουν πίσω για να δουν τι συνέβη, να μάθουν από αυτό και να οδεύσουμε στον επόμενο αγώνα με το χαμόγελο και με μεγαλύτερο κίνητρο από τον προηγούμενο.

Για τον Λεκλέρ: Ας ξεκινήσουμε από την ταχύτητά του. Έχει δείξει εξαιρετική ταχύτητα και πάλι φέτος, οπότε δεν πρέπει κανείς να πειράξει αυτή την παράμετρο.

Ο Σαρλ δεν μας χρειάζεται, ως σπουδαίος αγωνιστικός οδηγός, για να καταλάβει πώς πρέπει να κινηθεί για οδηγεί κοντά στο όριο. Είναι κυρίαρχος σε αυτό και, όπως ισχύει για όλους μας, λάθη συμβαίνουν», είπε ο Γάλλος.

Δεν κοιτάζουμε τα μεμονωμένα λάθη, κοιτάζουμε τη συχνότητα των επιτυχιών του. Κοιτάζουμε πόσο εξαιρετικά είσαι ικανός να κάνεις κάποια πράγματα σε σχέση με εκείνα στα οποία δεν είσαι τόσο καλός.

Και πιστεύω ότι η συχνότητα των επιτυχιών του φέτος είναι πολύ, πολύ εντυπωσιακή και δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα.

Για τον Σάινθ: «Η επιτυχία του Σάινθ αρχικά προέρχεται από την ικανότητά του να αναλύει ό,τι κάνει το αυτοκίνητο και ό,τι χρειάζεται από εκείνο.

Δεν είναι μόνο ικανός  να το νιώσει, αλλά και να το επικοινωνήσει στους μηχανικούς του. Έτσι, αργά αλλά σταθερά καταφέραμε να το μεταμορφώσουμε αυτό σε πράξεις για το στήσιμο του αυτοκινήτου και για τις μικρές προσαρμογές στην εξέλιξη.

Δεν είσαι ποτέ σίγουρος ότι όλο αυτό θα επιφέρει τα αποτελέσματα που ελπίζεις, μέχρι να διαπιστώσεις κάποιες επερχόμενες ενδείξεις. Οπότε, είναι μια θετική πληροφορία για εμάς να βλέπουμε να υφίστανται αυτές οι πρώτες ενδείξεις»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ