Φερστάπεν: «Ταύρος» στη βροχή και… ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής!

Φερστάπεν: «Ταύρος» στη βροχή και… ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής!

Ο Μαξ Φερστάπεν, μετά από ένα επεισοδιακό Grand Prix στην Ιαπωνία, στέφθηκε και πάλι παγκόσμιος πρωταθλητής λόγω ποινής στον Λεκλέρ - Δεύτερος σερί τίτλος για τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull

Μυθικός Μαξ Φερστάπεν κάθισε για δεύτερη φορά στον θρόνο του, κάνοντας το back to back στη Formula 1! Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull επικράτησε και στην Ιαπωνία, με την 32η συνολικά νίκη της καριέρας του σε Grand Prix να είναι αρκετή για να του δώσει και το φετινό πρωτάθλημα!

Ο Λεκλέρ μπορεί να τερμάτισε 2ος με… νύχια και με δόντια στο τέλος, αλλά «έφαγε» ποινή 5 δευτερολέπτων (επειδή οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Μονεγάσκος έκοψε στο τελευταίο σικέιν) και έπεσε τρίτος! Αυτός ήταν και ο λόγος που στέφθηκε από σήμερα πρωταθλητής ο Φερστάπεν! Δεύτερος ήρθε ο Πέρεζ.

Διαβάστε επίσης: Ο κακός χαμός στην εκκίνηση του GP στη Σουζούκα: Εκτός Σάινθ και Άλμπον, κόκκινη σημαία και… Φερστάπεν (vids)

Σε έναν αγώνα τριών ωρών που στιγματίστηκε από τη βροχή και από το συμβάν με τον Γκασλί που γλίτωσε από θαύμα εξαιτίας του γερανού που βρέθηκε στην πίστα, ο Φερστάπεν νίκησε με μεγάλη διαφορά και θριάμβευσε, φτάνοντας στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ GRAND PRIX

Ο αγώνας κρίθηκε στο γεγονός ότι Φερστάπεν και Red Bull προχώρησαν σε αλλαγή ελαστικών αμέσως μετά την επανέναρξη του αγώνα, πρόλαβαν τη Ferrari και έφτασαν εύκολα στη νίκη.

Επόμενος αγώνας στις ΗΠΑ για τη Formula 1, το τριήμερο 21-22-23 Οκτωβρίου.

Η τελική κατάταξη του GP στην Ιαπωνία:

race

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ