Grand Prix Ιαπωνίας: Το «κόψιμο» του Λεκλέρ που χάρισε τον τίτλο στον Φερστάπεν

Grand Prix Ιαπωνίας: Το «κόψιμο» του Λεκλέρ που χάρισε τον τίτλο στον Φερστάπεν

Ένα λάθος στο τελευταίο σικέιν, κόστισε στον Σαρλ Λεκλέρ τη δεύτερη θέση και έχρησε τον Μαξ Φερστάπεν παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Σαρλ Λεκλέρ μπορεί να τερμάτισε δεύτερος στην κανονική ροή του αγώνα στο Grand Prix της Ιαπωνίας, ωστόσο ένα λάθος στο σικέιν του κόστισε τη δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα ο Μαξ Φερστάπεν να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Συγκεκριμένα ο Μονεγάσκος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και αναγκάστηκε να διανύσει ένα μικρό κομμάτι εκτός πίστας για να επανέλθει σε αυτή, την ώρα που από πίσω του τον καταδίωκε ο Πέρεθ.

Διαβάστε επίσης: Φερστάπεν: «Ταύρος» στη βροχή και… ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής!

Ο Λεκλέρ δεν έχασε το προβάδισμα και τερμάτισε δεύτερος, ωστόσο ακριβώς μετά το τέλος του αγώνα, οι αγωνοδίκες εξέτασαν τη φάση και έκριναν ότι αυτό που έκανε ο πιλότος της Ferrari ήταν αντικανονικό και τον ευνόησε. Γι’ αυτό του επιβλήθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων και κατέληξε στην 3η θέση.

Με αυτόν τον τρόπο ο μεγάλος του αντίπαλος, Μαξ Φερστάπεν, στέφθηκε παγκόσμιο πρωταθλητής για δεύτερη σερί χρονιά, καθώς ο Λεκλέρ δεν θα μπορούσε μαθηματικά να καλύψει τη διαφορά στους τέσσερις αγώνες που απομένουν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ