Ο Πέρες ταχύτερος στην «αυλαία» των δοκιμών στο Μπαχρέιν (pic)

Ο Πέρες ταχύτερος στην «αυλαία» των δοκιμών στο Μπαχρέιν (pic)

Ο Σέρχιο Πέρες κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο στη Formula 1.

Ο Σέρχιο Πέρες σημείωσε υπό το φως των προβολέων τον ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν της Φόρμουλα Ένα, η «αυλαία» των οποίων έκλεισε χθες (25/2) στο Μπαχρέιν, αφού ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν πρώτος μετά την ολοκλήρωση του πρωινού προγράμματος. Η πρωινή επίδοση 1:31.204 του Μονεγάσκου σημειώθηκε με τη γόμα C4 και βρισκόταν στην κορυφή των δοκιμών στη διάρκεια της ημέρας. Όταν, όμως, έδυσε ο ήλιος και άναψαν οι προβολείς στην πίστα «Bahrain International Circuit», οι θερμοκρασίες έπεσαν και οι οδηγοί «φόρεσαν» τις γόμες C4 και C5, προκειμένου να κάνουν γρήγορους γύρους.

Τότε ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull σημείωσε την καλύτερη επίδοση της ημέρας με 1:30.305, επίδοση που είναι ταχύτερη από τον χρόνο (1:30.558) που χάρισε πέρυσι την «pole position» στο γκραν πρι του Μπαχρέιν στον Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος «έπεσε» στην τέταρτη θέση. Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Λιούις Χάμιλτον. Τα σημάδια βελτίωσης στη Mercedes… ενθάρρυναν τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος χρησιμοποίησε τα ελαστικά C5 και έφερε την W14 στη δεύτερη θέση του απογευματινού προγράμματος και της ημέρας.

Οι δοκιμές διεκόπησαν το πρωί, καθώς ένας αισθητήρας και κάποια κομμάτια από ανθρακονήματα «έφυγαν» από τη Red Bull του Πέρες, ωστόσο ο «Τσέκο» κατάφερε να «γράψει» 133 γύρους, σε ακόμη μια παραγωγική και… απροβλημάτιστη ημέρα για τους πρωταθλητές κατασκευαστών, ενώ ο -κάτοχος του τίτλου των οδηγών και «ομόσταυλος» του Μεξικανού- Μαξ Φερστάπεν παρακολουθούσε από τα πιτ. Προς το τέλος του προγράμματος ο Βάλτερι Μπότας «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση χρησιμοποιώντας τα ελαστικά C5, μια ημέρα αφότου ο «ομόσταυλός» του, Γκουανγιού Ζου, ήταν ο ταχύτερος όλων. Ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ ήταν πέμπτος με ελαστικά C4, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Γιούκι Τσουνόντα για λογαριασμό της AlphaTauri με την ίδια γόμα.

Διαβάστε επίσης: H UEFA κάνει ρεζίλι τον Τζοβάρα- Ιδού το εκπαιδευτικό υλικό για τη φάση της αποβολής του 4΄ (vids)

Ο Φελίπε Ντρούγκοβιτς, ο οποίος αντικαθιστά τον τραυματία Λανς Στρολ, οδήγησε το πρωί και κατετάγη δέκατος για την Aston Martin με ελαστικά C5, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε τη… σκυτάλη το απόγευμα και τελικά την ένατη θέση με γόμα C4. Όμως, δεν ήταν όλα… ρόδινα για την ομάδα, καθώς προέκυψε ένα θέμα με την πίσω ανάρτηση του μονοθεσίου, για το οποίο χρειάστηκαν κάποιες επισκευές στα πιτ.

Πλέον ομάδες και οδηγοί στρέφουν την προσοχή τους στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν την Κυριακή 5 Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα της τρίτης και τελευταίας ημέρας των δοκιμών στο Μπαχρέιν ενόψει της νέας σεζόν της Φόρμουλα Ένα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ